Word abonnee

Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zoontje ziek…moet ik thuisblijven..

 • Auteur
  Berichten
 • #2108374

  Even een mening van andere mama's vragen hoor,

  Zoonlief is vanochtend met koorts wakker geworden, vandaag was ik vrij en konden we dus heerlijk in huis ravotten….nou ja ik kreeg de kans niet, hij wilde de hele tijd mama tanken….en even op me liggen en dan ging hij weer spelen, ik mocht niet meer dan 1 meter van hem vandaan, of hij kwam al jankend achter me aan. Het was ook wel heel zielig hoor, en maar hoesten en roepen NEUS, dat ik z'n neusje weer moest afnemen…en hij had ook al nergens geen trek in!

  Hij heeft nog wel twee uurtjes geslapen en 's middags ben ik toch even naar buiten geweest met hem…wel heel goed ingepakt hoor!

  Maar daarnet weer 39 graden koorts en alleen in z'n romper in z'n slaapzak gelegd en de kachel uit gedraaid..hoop dat hij nu een beetje lekker slaapt!

  Maar ik zit met morgen in mijn maag, hij gaat om 8 uur naar de creche en ik daarna naar m'n werk. Ik weet dat als hij morgenochtend nog koorts heeft, ik hem dus niet hoef aan te kleden, want dan is hij niet welkom op de creche….en ik zal me dus ziek moeten melden….maar hoe werkt dit eigenlijk op het werk, is daar een regel voor, want dit zal voor mij echt de eerste keer zijn. Heb de voorgaande keer iemand kunnen regelen, maar morgen gaat het helaas niet lukken….dus mezelf ziek melden  is de enige oplossing er  zit niets anders op! Maar ik weet nu al dat er één iemand op het werk heel moeilijk zal gaan doen! Zeker ook omdat ik van de week ruim twee uur te laat op mijn werk was door doktersbezoek en ziekenhuisbezoek, dat niet gepland was!

  Ik ben morgen dan wel niet op mijn standplaats aan het werk, maar toch ben ik heel bang voor het tegenwoord wat ik ga krijgen….er zijn toch regels of niet?

  Bedankt als jullie willen reageren!

  Groetjes
  Angelique

  #3890682 Quote

  Hoi Angelique,

  Daar heb je zorgverlof voor. Dit is speciaal voor als je kind bijv. ziek is en je daardoor thuis moet blijven.
  Hier kun je meer informatie vinden.

  http://www.postbus51.nl/nl/home/themas/
  werk-en-loopbaan/verlofregelingen
  /kortdurend-zorgverlof

  Sterkte met je zieke mannetje!

  groetjes Linda

  #3890683 Quote

  Hey Lin!

  Wat ben jij snel thanks!! En zeker thanks voor de link! Zorgverlof, heb er wel van gehoord, maar wist niet of het al mocht als Jesse ziek was!

  Ik meld mij morgen dus gewoon ziek en neem dus zorgverlof op!

  Groetjes
  Angelique

  #3890684 Quote

  Hoi Angelique,

  Vervelend dat je zoontje koorts heeft! Hopelijk is het morgen over…

  Als Lindy ziek is meld ik me niet ziek maar zeg ik gewoon dat ik niet komt omdat dochterlief ziek is en dus gaat het automatisch van m'n zorgverlof af.
  Ik durft niet precies te zeggen hoeveel dagen je per jaar krijgt  maar er is (natuurlijk) wel een maximum.

  Informeer anders even bij PZ. Die moeten precies weten hoeveel uur je hebt en hoe het werkt.

  Succes!
  Sannemams

  #3890687 Quote

  Hoi,

  Ik heb me nog nooit ziek gemeld als mijn kinderen ziek zijn want je bent zelf toch niet ziek. Wij hebben 3 dagen zorgverlof per jaar (vind 10 wel veel hoor, misschien in hele bijzondere gevallen maar volgens mij niet voor een griepje).
  En als de zorgverlofdagen op zijn kost het dus gewoon mijn vakantiedagen.

  groetjes chimene

  #3890688 Quote

  Lieve meiden,

  bedankt nogmaals, heb daarnet m'n werk gebeld en ik heb dus zorgverlof opgenomen, Jesse heeft nog steeds 39 graden koorts en hangt alleen maar op m'n schoot, heb nu even 5 minuten m'n handen vrij omdat hij op de bank ligt en de teletubbies beginnen!

  Nu hopen dat hij de dag een beetje doorkomt en beter wordt. Heb de dokter nog even gebeld, moet hem vooral veel laten drinken, maar heeft hij morgen nog zo'n hoge koorts dan mogen we even langs komen, om alles na te laten kijken. Ik heb namelijk gemerkt dat hij veel aan z'n oren zit en z'n keeltje erg pijn doet!

  Dus ik ga vandaag heerlijk een hangdag hebben met m'n zoon! En we gaan zometeen even samen naar bed!!

  Groetjes
  Angelique

  #3890689 Quote

  Owh ja en ik heb 8 dagen zorgverlof staan, door de link van Linda, ben ik erachter gekomen dat je twee keer je contracturen in een jaar krijgt…dus voor mij 64 uur. Mijn man heeft 10 dagen. Is wel prettig om te weten eigenlijk.

  #3890691 Quote

  Hoi,
  Ik zou me zelf ook niet ziekmelden…
  Ik heb geluk dat ik zelf nooit ziek ben, en zou alleen  als het echt niet anders kon..me toch ook ziekmelden..maar meer omdat ik weet dat er collega's zijn die ook vaak thuis zitten met een reden van…jajaja En zich dan ook niet afvragen of ik het wel red..
  Maar zou eerder aan oma denken, of aan papa..haha

  Op mijn werk, op het kdv..kan ik wel gewoon bellen als ze ziek zijn, en zeggen dat ik niet kom omdat er een kind ziek is!
  Dan kost het me uiteraard een verlofdag..maar ik kan wel meteen thuis blijven..En het is dan de bedoeling dat ik voor de evt dag erna iets anders regel..
  En aangezien ik zelf werk op het kdv waar de jongste heen gaat..neem ik haar ook wel eens gewoon mee..als ze niet fit is.
  Ik ben in de buurt..
  En wat is erger?? Een groep kids op het werk..zonder vaste leidster..of ik ben er wel, en hou haar daar in de gaten..als het echt niet gaat, ga ik alsnog naar huis met haar..
  Kortom..nog zelden nodig gehad..en hoop dat het zo blijft.

  Succes, en beterschap..
  Gr Rina

  #3890694 Quote

  Hoi Rina,

  Dat is wel fijn dat je je kindje mee naar je werk kan nemen, gaat het dan echt niet, dan kan je altijd nog naar huis…..maar ik moest vandaag anderhalf uur heen en anderhalf uur terug reizen voor m'n werk (breda), was ik nou gewoon in Den Haag aan het werk, dan ben ik met 20 minuten op de creche, dan had ik het gewoon gedaan.

  Ik heb natuurlijk ook mijn man nog, maar mijn zoon moet alleen niks van hem hebben als hij ziek is…alleen mama kan hem dan troosten, wel als ik uit beeld ben….maar dat lukt bijna niet als hij ziek is!

  Dit is voor het eerst in anderhalf jaar dat ik vrij moet nemen, morgen, overmorgen en zondag had ik al vrij, dus maandag zal hij echt wel weer beter zijn! En ze deden niet moeilijk op mijn werk en begrepen het gelukkig wel!

  Nu hopen dat hij snel weer de oude is, hij heeft de hele ochtend op mij gehangen en op de bank gelegen (mocht wel even stofzuigen van hem) en daarnet zag ik hem in slaap vallen, dus gauw naar bed gebracht…dit keer voor z'n boterham, maar het is even niet anders!

  Thanks voor jullie medeleven! Wat kan een mens onzeker zijn als z'n kind ziek is!

  Groetjes
  Angelique

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct