Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Hoe heb je verteld dat je zwanger was?

 • Auteur
  Berichten
 • #2108689

  Het is voor de meeste al wel weer even geleden maar ik ben erg benieuwd hoe jullie je man of je familie hebben laten weten dat je zwanger was.

  Mijn man en ik waren al een jaar bezig en ik had ook zo'n beetje 12 testen gedaan. Ik was overtijd maar durfde niet weer blij te doen tegen mijn man tot ik het zeker wist. Mijn man ging om 7.00 uur naar zijn werk en 5 minuten later zat ik op het toilet te testen. Ik had het drie dagen eerder ook gedaan maar toen stond er niet zwanger. Maar nu stond er dus ZWANGER. Ik was uiteraard helemaal gelukkig. Ik vond het niet iets om mijn man op zijn werk te vertellen dus moest de hele dag wachten. Ik ging nog met een vriendin lunchen maar mocht haar niets vertellen. Ze zei nog er is iets met je maar ik heb mijn mond gehouden. Mijn man zou maar een kwartier thuis komen want hij moest 's avonds naar school. Dat zag ik niet zitten. Hij werd altijd opgehaald door een collega. Toen mijn man zich boven aan het omkleden was heb ik snel die collega gebeld en gezegd dat mijn man ziek thuis was gekomen en dus niet naar school ging. Toen mijn man beneden kwam heb ik hem verteld dat die collega gebeld had om te zeggen dat de leraar ziek was en ze dus niet naar school hoefden. Ik had een fiepje gekocht en het boekje van Kluun, Help ik heb mijn vrouw zwanger gemaakt. Die had ik samen ingepakt. Mijn man pakte het nogal onhandig uit dus eerst viel de fiep op de bank. Hij zei wat moet ik nou met een fiepje . Vervolgens keek hij verder en zag het boekje. Toen vroeg hij ben je zwanger? Dus ik helemaal blij JA. Toen was hij ook helemaal gelukkig. Ik heb de hele avond tegen hem aangezeten op de bank en we hebben het alleen maar over de baby gehad. Helemaal Leuk!!
  Een heel verhaal maar ben  erg benieuwd wat jullie gedaan hebben

  groetjes Linda

  #3893038 Quote

  Ik weet het eigenlijk nog best goed.

  Zoals jullie allemaal wel weten is Maaike gekomen via een IVF behandeling. We hadden na de terugplaatsing van het ziekenhuis een datum mee gekregen waarop we een test mochten doen als ik dan nog niet zwanger was. Ik en Henk (hij was er gewoon bij) hebben toen de test gedaan op die dag (zaterdag). Helaas kwam er toen uit dat ik niet zwanger zou zijn. We hebben toen dus iedereen, naaste familie een aantal vrienden en op ons werk dat weekend of die maandag erop gezegd dat het helaas niet goed was gegaan. Ik moest ook het ziekenhuis bellen. Toen ik dat deed vroegen ze daar of ik al ongesteld was. Dat was ik nog niet. Ze zeiden dan kan het zijn dat je wel zwanger bent maar nog niet genoeg hormoon hebt aangemaakt om dat zichtbaar te hebben op de test. Ik mocht nog een keer een test doen.
  Wij hebben er toen voor gekozen om een hele week te wachten en het verder niemand meer te vertellen. Nu was het alleen voor ons en dat vonden we dan eigenlijk ook wel net zo leuk. En mocht het dan toch mis zijn dan hoefden we niet weer iedereen te bellen.
  Na een week was ik nog niet ongesteld en heb ik opnieuw een test gedaan en toen ZWANGER. We hebben daarna wel meteen iedereen gebeld en iedereen was in shock. Maar we waren zo ontzettend blij dat we vonden dat iedereen het mocht weten.

  Groetjes
  Inge

  #3893042 Quote

  Ik ben een juffie ongeduld, dus ik kon niet wachten met de test tot mijn man thuis zou zijn.

  Ik heb toen ook het boekje van Kluun voor hem gekocht en nog een slabbetje. Ingepakt en aan hem gegeven…. Hij was zooooooo blij!!

  Wij hebben het wederzijdse ouders verteld toen ik 8 weken zwanger was. Best vroeg, maar ik moest het ook op mijn werk vertellen, omdat ik dan niet de straat meer opmag. En vond het niet fair dat mijn collega's het eerder zouden weten dan de familie. Volgens mij hebben we het gewoon verteld, niks speciaals gedaan..

  #3893045 Quote

  ow ik weet t ook nog!

  Ik was in Afghanistan…
  En hij was op oefening en kon m dus niet bereiken aargh!
  Op een gegeven moment ging de tek over maar hij nam niet op. Toen heb ik gesmst via internet dat ik m dringend moest spreken en weer gebeld en toen nam ie op, hij was onderweg..
  Ik zei : je wordt papa…
  hij: echt waar? > tegen collega: stop hier f!
  hij: (altijd zo';n bikkel nooit een traan) ik sta hier gewoon een traantje weg te pinken!

  dussss erg speciaal sinds dien heb ik m elke dag 2x gebeld tot ik naar huis moest 1,5 week later..

  dat was dus best apart!

  #3893055 Quote

  Hoi hoi,

  Ik heb ook het 's morgens vroeg getest. Ik moest toen ook een hele dag wachten totdat Jeroen thuis was.
  Ik heb toen chocolaadjes met roze en blauwe muisjes gekocht en die in gepakt. Toen hij die uitpakte was het natuurlijk al snel duidelijk.
  Twee weken later hebben we het mijn ouders en schoonouders vertelt. Ik zou eigenlijk die week gaan meten voor mijn trouwjurk, maar die afspraak moesten we dus verzetten.
  Ook zij kregen zo'n chocolaadje bij de koffie.

  Toen ik de test bij Bas deed, was Jeroen erbij. We waren toen redelijk in shock (Bas was niet helemaal gepland), maar wel al heel blij.
  Ook dit keer hebben we het ouders en schoonouders best snel vertelt. Ik had dit echt nodig om het 'echt' te maken allemaal. Eva had de eer om het nieuws aan te kondigen:


  Mijn ouders vielen zowat van hun stoel van verbazing. Mijn schoonouders waren meteen helemaal in de wolken.

  Groetjes, Karin

  #3893087 Quote

  Hoi!!!

  Ik kan het me nog goed herinneren hoor!!
  Ik was alleen niet zo creatief als jullie(zoals het boek van kluun)
  Een paar dagen voordat ik de test deed, zei ik al tegen mijn vriend dat ik zwanger was(onregelmatige cyclus) Niet ongesteld en voelde me anders, hij zei nog zo snel kan het toch niet.
  ik was alleen thuis met testen, mijn vrien was aan het werk, toen heb ik hem gesmst, je wordt papa!!
  Mijn ouders en zus wisten het s'avonds ook al.
  Bij een evt volgende zwangerschap zou ik het langer voor mij houden.

  Gr Linda

  #3893091 Quote

  Bij de zwangerschap van Feline hebben we samen de test gedaan (nou ja ik heb over het staafje geplast) en toen de tijd om was heb ik gekeken en gezegd dat het positief was. Wij helemaal blij verrast.
  We konden het niet voor ons houden en zijn (toen was ik een week of 8 zwanger) op 1 avond langs ouders gereden (3 paar ouders) en hebben het verteld.

  Daarna 2 miskramen gehad, die testen hadden we ook samen gedaan (niet gepland, maar oh wat waren we blij, ik was in tranen!)

  Nu weer zwanger en deze test had ik alleen gedaan, want in de tussentijd deed ik elke maand bij 1 dag overtijd al een test en mijn man werd er gek van. Maar deze keer mocht ik geen test doen tot 2 weken overtijd, maar ik kon me niet inhouden uiteraard hahaha. Dus ik heb de test alleen gedaan (hij was wel thuis) en hem geroepen. Toen geloofde hij het nog niet, hij zag geen streep hahaha.
  Maar de volgende ochtend nog een test gedaan en toen zag hij het wel.
  We hebben voor Feline een t-shirt besteld (na de 1e goede echo) en daarop stond: Hoera ik word grote zus!
  En de ouders waren verrast en vonden het erg leuk. Ze hadden het nu wel verwacht in tegenstelling tot de zwangerschap van Feline (toen woonden we in een 2 kamerappartement, dus dat was raar). Wel vonden sommigen het dicht op elkaar. Tja altijd wat he hahaha.

  Nou heel verhaal, maar vind het leuk om te vertellen!

  #3893096 Quote

  Hoi hoi,

  de test met Dylano hebben mijn man en ik samen gedaan, en ooohhh wat waren we zenuwachtig.
  Toen we de test zagen, dachten we dat er 2 blokjes moesten komen te staan (vraag me niet wrm we dat dachten). Maar toen zagen we 2 streepjes staan, en begon er een lichtje te branden bij me… YESSS!! We waren zwanger!!! We hebben heel de kamer door gedanst met zn 2en en moesten huilen van geluk. Daarna hebben we de familie gebeld om het goede nieuws te vertellen, alhoewel het nog pril was, konden we het niet voor ons houden.
  Met Sylvan heb ik sochtends de test alleen gedaan. Ik was er wel erg vroeg bij. Op de 1e dag van de gemiste menstruatie. Bij Dylano was ik al zeker 2wk over tijd.
  Het testje gaf een licht 2e streepje, dus ik wist dat ik zwanger was.
  Heb mijn man wakker gemaakt, en eerst was hij wat sjago, totdat ik zei: Ja schat, we zijn weer ZWANGER!! Toen was hij zo uit bed, haha!!
  Omdat de test nogal licht was, hebben we bij de HA nog een test mogen doen. En die gaf harstikke zwanger aan!!
  Ook diezelfde dag hebben we het onze familie laten weten…

  Liefs Debby.

  #3893113 Quote

  Leuk onderwerp weer Linda!

  Ik weet nog precies hoe het was: we waren al een hele tijd bezig om zwanger te worden en ik deed dus bijna iedere maand een test op de dag dat ik ongi had moeten worden. Daardoor deed ik het meestal alleen. Deze keer had ik al wel het gevoel dat het anders was dan de andere keren ervoor. Marc was al naar zijn werk en ik had 1 test in huis, maar een simpele merkloze. Ik had Marc gebeld of ik zou wachten tot hij thuis was of dat ik het alleen zou doen en het maakte hem niet uit…hij zei heel schattig als je denkt dat je nu wel zwanger bent doe dan gewoon nu meteen die test, anders blijf je de hele dag gespannen afwachten en dat is ook niet goed.
  Ik heb dus meteen getest en de test gaf een super vaag tweede streepje…lekker onduidelijk dus…
  Ik natuurlijk meteen Marc gebeld maar die wist het ook niet. Omdat je toch met ochtend urine moest testen heb ik gewoon gewacht tot hij 's avonds thuis kwam en hem de test voorgelegd wat hij ervan vond. Hij wist het ook niet zeker of dat vage streepje nu wel of niet zwanger betekende. Maar die dag had hij een collega mee naar huis genomen omdat we 's avonds naar het theater zouden gaan. We hebben haar dus uit pure frustratie de test voorgelegd en gevraagd wat zij dacht.
  Ook zij wist het niet zeker, ik heb toen nog snel een tweede test gekocht en die meteen gedaan en ondanks dat het geen ochtend urine was gaf deze test wel heel duidelijk aan dat we zwanger waren!!!
  Nadat we naar het theater waren geweest hebben we meteen onze moeders gebeld. Die wisten het dus meteen en de dagen daarna hebben we het eigenlijk iedereen verteld.
  Juist omdat ik al een keer een miskraam had gehad en we het toen aan niemand hadden verteld, juist daarom hebben we het deze keer meteen aan iedereen verteld. We waren ook zo blij dat we het ook niet geheim konden houden.

  Jee, wel weer een super lang verhaal…lijkt ook nog zo kort geleden .

  Groetjes,
  Tamar

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct