Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Huwelijksaanzoek

 • Auteur
  Berichten
 • #2108698

  Hallo allemaal,

  Naar aanleiding van het topic hoe heb je verteld dat je zwanger was, ben ik ook erg benieuwd hoe je ten huwelijk gevraagd bent of misschien wel hoe je je man ten huwelijk gevraagd hebt.

  Mijn verhaal:
  Wij gingen met onze vriendengroep van PSV naar het concert van Guus Meeuwis in het Philips Stadion. We waren met 15 personen ongeveer. Ik zat langs mijn beste vriendin en mijn man. Mijn vriendin vroeg aan mij wanneer we nou gingen trouwen. Ik zei toen tegen haar dat ze dat aan mijn vriend moest vragen omdat hij het aanzoek moest doen. Toen ze aan hem vroeg wanneer gaan jullie nou trouwen zei hij heel snel. Dus ik helemaal verbaasd heel snel? Hoezo. Toen zei hij dat het wel tijd werd omdat we ook wel graag een kindje wilden en hij vond dat we dan ook moesten trouwen. Ik heb toen gezegd dat hij het dan wel moest vragen. Moet er wel bij zeggen dat ik altijd tegen hem had gezegd dat als hij me ooit zou vragen het in het Philips Stadion moest zijn omdat ik anders niet wilde . Nu is hij wel echt te nuchter voor hele mooie aanzoeken. Hij zei dus: Linda, zullen we trouwen? Waarop ik natuurlijk meteen JJJJAAAAAAAA zei. Onze vrienden gingen helemaal uit hun dak. Zonder dat wij het wisten hebben zij toen contact opgenomen met de catering van het stadion en een fles champagne met glazen besteld. Normaal mag je nooit glas in het stadion maar PSV wilde er graag aan meewerken. Zo kwam er dus helemaal onverwachts een ober de tribune op met daarin een fles champagne en 2 glazen. Wij hebben toen geproost met de champagne in de glazen en daarna hebben alle vrienden een slok genomen. Guus Meeuwis was net tijdens dat moment Brabant gaan zingen. Het lievelingsnummer van onze groep. We hebben toen dus met zijn alleen heel hard gezongen met de champagne in de hand. Dat was wel heel mooi.
  Na het concert zijn we met zijn allen naar ons stamcafe gegaan. Toen ze daar hoorden dat we gingen trouwen kregen we weer een fles champagne die ook helemaal leeg ging. Die avond zijn we best zat geworden, maar het was ook zo gezellig. Omdat ik op het gemeentehuis werkte konden we alles heel snel regelen. Ik wilde een bepaalde ambtenaar en die zou een maand later op vakantie gaan. We wilden nog voor die tijd trouwen. We hebben toen ons lievelingsrestaurant geregeld en zijn 3.5 week later getrouwd. Ik heb de hele familie en vrienden gebeld of ze op die dag konden en dat kon. Op de dag zelf zijn we naar een hotel vlak bij het gemeentehuis gegaan. Een heel luxe hotel waar ik heerlijk gedoucht en gebadderd heb en me heb omgekleed. Mijn schoonzus heeft een eigen taxi bedrijf en van haar konden we een trouwauto krijgen maar omdat het maar 500 meter was vonden we dat een beetje onzin omdat die auto toch helemaal gepoetst moet. We hebben toen gezegd doe maar een taxi. We zijn dus in een VW passat getrouwd . Omdat ik bij de gemeente werkte hadden wijn collega's politie escorte geregeld. Maar het was die dag 32 graden. De agenten vonden dat te warm voor de motor dus werden we begeleid door politie op de mountainbike . Zo ontzettend grappig want zij sloten dan kruispunten af en dan kwamen wij langs in die taxi, echt hilarisch. Na het officiele gedeelte op het gemeentehuis zijn we met zijn allen naar het restaurant gegaan dat we hadden afgehuurd. We hadden daar 1 hele grote tafel en hebben daar heerlijk indische rijsttafel gegeten. Daarna lekker buiten nageborreld en toen was het einde daar. Wij zijn samen naar het hotel terug gegaan. Het was een uur of 21.00 toen we daar aankwamen en het was tijdens het WK. Er was een wedstrijd die we wilden zien dus zijn we eerst naar de bar gegaan. Daar hebben we in trouwkleren wat gedronken en de wedstrijd gekeken , iedereen keek wel wat vreemd. Maar daarna toch een romantische huwelijksnacht gehad hoor. Was echt een super dag en precies zoals wij het wilden. Helemaal leuk. Was trouwens ook heel erg leuk om maar 3 weken te hebben om alles te regelen. De ringen waren pas 2 dagen vantevoren af. Een fotograaf hebben we niet gehad. We hebben gewoon gevraagd of iedereen zijn digitale camera mee wilde nemen en dat geeft ook erg leuke foto's!!

  Nou een super lang verhaal, ben erg benieuwd naar jullie verhalen. Is altijd leuk!! En Boli misschien haal je er nog wel leuke ideeen uit

  groetjes Linda

  #3893127 Quote

  sorry voor de type fouten , beetje te snel gedaan. En het was geen ober met daarin twee champagne glazen maar een ober met een champagne koeler en daarin twee champagne glazen

  #3893141 Quote

  Hoi,
  Sorry…He wel net bij ander topic een keilang verhaal neergezet over het vertellen dat je zwanger bent..haha
  Maar geen spannend aanzoek hier..
  Na drie kinderen en 17 jaar samen te zijn, hebben we samen besloten dat we alles maar eens moesten regelen..haha
  Dus trouwen was een goed idee..
  Samen over gehad, datum geprikt, en klaar..haha
  Achja, voor ons prima..het was een leuke dag, en we zijn op Valentijnsdag in ondertrouw gegaan..
  Gr Rina

  #3893150 Quote

  We hebben niet een echt aanzoek gedaan, maar wilden gewoon trouwen en hebben een datum geprikt!
  De dag zelf was echt een van de mooiste uit mijn leven! Ik vond het zo leuk en bijzonder. Ik had een hele mooie jurk en mijn man een mooi pak. We zijn ook in de kerk getrouwd en hebben een receptie voor kennissen en collega's gegeven en een groot feest voor familie en vrienden. Het feest vond ik echt heel leuk. Ik zeg altijd dat ik nog een keer wil trouwen, maar wel weer met mijn man hoor! Maar gewoon omdat het zo'n leuke dag was.

  Groetjes Babybelle

  #3893157 Quote

  Hoi Linda,

  Richard heeft mij heel romantisch op mijn verjaardag in een park met allemaal mooie tuinen ten huwelijk gevraagd. Op zijn knietjes bij een fontein.
  Ongeveer 9 maanden later zijn wij getrouwd en ik vond het super! De dag zelf maar ook de voorbereidingen.
  Zo zagen wij eruit! (beetje misvormd hoor de foto maar krijg hem niet goed)Het was op 31 maart 2006 en gelukkig hadden we nog mooi weer ook. Alleen toen we in het gemeentehuis zaten heeft het even geregend maar daarna niet meer. De dag daarna kwam het met bakken uit de hemel dus we hadden enorm geluk!

  Groetjes,
  Maike

  #3893264 Quote

  Hoi Maike,

  Wat ontzettend leuk dat je er een foto bij hebt gedaan. Erg mooie jurk!!

  groetjes Linda

  #3893269 Quote

  Linda, wat romantisch!!!! Hihi, ik heb nu helemaal zwabberbenen. Ik ben ook wel een beetje een emotioneel wrak hoor

  Mijn man heeft mij gevraagd op kerstavond twee jaar geleden. Hij had tussen de mergpijpjes (dat zijn mijn lievelingskoeken) een ring gelegd en toen issie op zijn knieen gegaan en gevraagd of ik  met hem wilde trouwen. Dus met kerst hadden wij wat leuks te vertellen op het diner.

  Wij hebben een kleine trouwerij gehad. Omdat ik toen al 6 maanden zwanger was, wilden we niet echt een feest. We zijn s'ochtends foto's gaan maken in de keukenhof (mijn man komt uit een bollenfamilie) natuurlijk eerst lekker naar de kapper en makeup geweest. Toen zijn we in het gemeentehuis getrouwd, daarna receptie bij ons thuis en daarna eten met de naaste familie!

  #3893302 Quote

  Hoi Moonpoontje,

  Nou jouw man kan er ook wat van hoor!! Wat ontzettend lief zeg. Ik keek vroeger ook altijd Love Letters en dan eigenlijk alleen de aanzoeken heerlijk vond ik dat

  groetjes Linda

  #3893407 Quote

  Hey Linda,

  Was ik helemaal vergeten te vragen hoe hij het gevraagd had! Leuk bedacht van B. hoor!

  Wij hebben het gewoon samen besloten! Heel saai, ha ha ha! Toen wij verkering kregen (we hadden al 2x eerder verkering gehad) besloten we dat die dag ooit onze trouwdag zou worden en op een gegeven moment lagen we samen in bed en kwam het ter sprake en zo besloten we gewoon wanneer we gingen trouwen, ha ha ha! Maar dat past ook wel bij ons hoor!

  x miranda

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct