Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

ZETPIL discussiepuntje

 • Auteur
  Berichten
 • #2108707

  Wanneer geven jullie een zetpil?

  Ik heb een familielid die geen zetpil geeft omdat dat slecht zou zijn voor babies en het lichaam anti-stoffen aanmaakt als het tegen koorts vecht.
  Hoe denken jullie hierover?

  Ik zelf heb nog maar 1 keer een zetpil gegeven en dat was toen mijn dochter heel erg verkouden was en enorm hangerig en erg rode wangen had. Ze had toen geloof ik 38,5. Ze reageerde ook nergens meer op en keek met van die "soepoogjes".

  Werkelijk waar: na 15 minuten werd het een ander kind. Opgeknapt en zelfs vrolijk.

  Nu is mijn vraag: is een zetpel nu echt zo slecht?

  #3893204 Quote

  Hallo!

  ik zou niet weten waarom, als ik zelf ziek ben neem ik ook een paracetamolletje ofzo toch? Hier hebben ze geen zetpillen maar druppels en als Alice niet lekker is of als ik denk dat ze last van haar tanden heeft geef ik haar savonds gewoon een druppel en weet ik zeker dat ze lekker slaapt en de volgende dag nergens geen last meer van heeft.
  maar goed, ieder voor zich!

  Groetjes Alberdien

  #3893211 Quote

  nou ik denk het niet.. anders hadden ze het niet uitgevonden.. ik slik ook een paracetamolletje als ik niet lekker ben…

  #3893213 Quote

  hoi hoi

  Ik ben duidelijk VOOR een zetpil
  Ryan heeft in zijn leven al zo veel meegemaakt en zoveel pijn gehad dat ik blij ben dat ze er zijn hoor.
  Ze slapen er beter op en voelen zich er beter op
  in het ziekenhuis wordt het geregelt gegeven hoor.
  Thuis ben ik er voorzichtiger mee denk nu 3x gebruikt hierro maar alleen als het echt nodig is
  ik denk dat het geen kwaad kan mits je het GEBRUIKT en niet MISBRUIKT

  groetjes moekje (mijn mening)

  #3893239 Quote

  Hoi, ik moet eerlijk zeggen dat ik mijn dochter nog nooit een zetpil heb gegeven, lijkt me zo eng om dat tussen die kleine billetjes te doen.
  Wel heb ik hier vloeibare paracetamol in huis. En als ik denk dat ze het nodig heeft (bij koorts) dan geef ik haar een lepeltje hiervan. Maar dit is niet veel voorgekomen.

  Ik vind het persoonlijk niet nodig om pijn te hebben als dit niet nodig is, zelf neem je toch iets tegen de pijn?

  Groetjes van Sonja

  #3893263 Quote

  Hoihoi,
  koorts is inderdaad een manier van het lichaam om te vechten tegen de ziektekiemen. Dit onderdrukken is niet altijd even goed. Als je hoge koorts onderdrukt door een zetpil kan er als de pil is uitgewerkt een koortsstuip optreden omdat het lichaam dan te snel weer erg warm wordt.

  Dat is dus de theorie. In de praktijk krijgt Marissa van ons echt regelmatig een zetpil. Als ze tanden krijgt heeft ze daar echt last van. De huisarts heeft ons ook uitgelegd dat dit erg pijn doet en er geen enkele reden is om geen zetpil te geven. Wij geven hem dan ook altijd voor de nacht op die momenten. En ze slaapt er heerlijk op. Ook heeft ze nu 3 keer een oorontsteking gehad. Ze gilde het dan uit van de pijn. Ook dan krijgt ze een zetpil omdat we zelf ook een paracetamol zouden slikken. Nu is ze heel erg verkouden en heeft verhoging. Ook nu krijgt ze voor de nacht een zetpil. Ze kan dan veel beter slapen. Overdag doen we het niet maar voor de nacht dus wel. Ik ga haar echt niet onnodig pijn laten hebben als het zo makkelijk opgelost kan worden. En over het inbrengen. Marissa heeft er geen enkel probleem mee en als hij er in zit gaat ze heel hard klappen voor zichzelf . Koorts opmeten vindt ze overigens ook helemaal niet erg. Dat is wel heel erg fijn.

  groeten Linda

  #3893265 Quote

  Ik geef alleen een zetpil als de koorts boven de 39 graden komt. Dit op advies van onze huisarts. Helaas hebben we een nogal ziekelijk meisje, dus moeten we regelmatig een zetpil geven.

  Als ik pijn heb of zo, neem ik ook wat, dus waarom bij haar niet. Alleen niet te pas en te onpas natuurlijk. Het blijft medicatie!

  #3893337 Quote

  Hoi,
  Ik ben er ook makkelijk in het geven van een zetpil.Als Mike zich echt niet lekker voelt of als er een tandje of kiesje doorkomt geef ik voor de nacht een pil.Mike is gelukkig bijna nooit ziek dus gebeurd het weinig.Gelukkig maar!!!

  Gr.Syl

  #3893343 Quote

  Hai,

  Wij proberen het niet te vaak te doen maar ook Mette krijgt wel eens een paracetamolletje hoor. Ze mogen op deze leeftijd (1.5) 240mg. Als ze niet lekker is maar niet doodziek dan doe ik 120mg ipv 240. Het inbrengen is geen enkel probleem. Gaat harstikke goed en makkelijk en doet geen zeer hoor. Mette is een lastig dametje maar hier heeft ze geen problemen mee. Ik kan het inmiddels zelfs in het donker hahaha. Het zijn ook maar kleine paracetamolletjes he. Mette heeft altijd veel last van tandjes en als alle tandenmiddeltjes niet helpen dan krijgt ze voor de nacht een paracetamolletje. De vloeibare versie ken ik niet. Is 1 druppel dan echt al genoeg?

  gr.Ing

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct