Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

250cc per dag drinken……..

 • Auteur
  Berichten
 • #2108738

  Hoi Meiden,

  Zoals jullie weten is Vera aan het bijkomen van het RS-virus.
  Tot nu toe drinkt ze erg weinig. Ongeveer 250 cc per dag.
  Weet iemand hoelang een kindje het vol houdt met zo weinig drinken?

  Groetjes Karin

  #3893480 Quote

  Bram, mijn oudste, was uitgedroogd met 15 maanden. Toen was erna het advies om hem elk kwartier 1 slokje te laten drinken.
  Dat schijnt voldoende te zijn.

  Ik vind het zelf erg weinig. Misschien morgen HA effe bellen voor advies? Ben je wel aan de zoutoplossing?

  Succes ermee. Naar gevoel he? Voorlopig zal het drinken en het bijhouden ervan je leven gaan beheersen. Bram is nu 6 jaar en voor mij is het nog steeds een "obsessie" .

  x ANouk

  #3893484 Quote

  Hoi Anouk,

  Nee dat heb ik nog niet gegeven, dat is meer omdat ze tóch niets wil drinken, maar misschien moet ik dat morgenochtend als ontbijt geven?

  Groetjes Karin

  #3893488 Quote

  Dat spul is enorm ranzig. Er staat op dat je het niet mag mengen met iets. Maar niemand drinkt dat "puur" dus hier gewoon wel mengen met wat sap.
  En dan elk kwartier er maar iets in.
  Hier op een gegeven moment 4 verschillende bekers gehad. Pakje met rietje, een spuit van de dokter (?) vond ie ook 2 keer leuk….
  Elke druppel was er 1…
  Maar heel lastig, ik zou effe de dokter bellen hoor. Gelukkig krijg je wel iets naar binnen!
  Eet ze wel pap? Of wil ze dat ook nu niet? zou ik steeds een klein bordje geven….3 x 50 cc is weer 150 cc toch?

  niet te lang aanmodderen hoor, voor jullie beide geen doen en de dokter weet vast een oplossing of een geruststelling

  xx

  #3893490 Quote

  Hoi,

  Nee pap eet ze ook niet. Het enige wat ze eet op een hele dag is momenteel ongeveer 1 boterham. Ze wil ook haar koekjes of rozijntjes niet, gaat ze gewoon mee gooien.
  Vanavond zijn we nog naar de HAP geweest omdat ze droge luiers heeft. Dat vond hij op zich wel verontrustend, maar er gingen nog een alarm bellen rinkelen om dat ze nog wel met tranen huilde en actief is. Mocht ze lusteloos worden o.i.d. direct actie ondernemen.
  Ik moest haar goed in de gaten houden en zo nodig gewoon morgen weer naar de HA gaan.
  Zonet werd ze wakker en kon niet meer slapen en vond ik haar afwezig. Ze keer wel naar de tv maar niet naar ons. Ook toen ik haar weer in bed legde keek ze me niet eens aan.
  Morgen maar weer eens verder kijken.

  Groetjes Karin

  #3893493 Quote

  Ooh bah. Ik hou hier helemaal niet van hoor
  Als je het zelf eng vind, gewoon weer bellen hoor. Ze (de dok en z'n maatjes  ) hebben ook zetpillen waardoor het vocht beter wordt opgenomen.
  Echt waar..deze ukkies zijn in notime uitgedroogd.

  Ik wil je zeker niet bang maken, maar wees op je hoede. Die arts bij Bram van de HAP vond het ook wel meevallen. Totdat hij thuis wegviel!
  Ben zelf erg angstig.

  VERTROUW OP JE EIGEN GEVOEL!

  sterkte ermee
  en hou ons op de hoogte
  liefs anouk

  #3893496 Quote

  Hoi Karin,

  Ik lees hierboven dat Tamar je aanraad om de ORS te mengen met diksap. Ik wil hier toch even op reageren. Wij hebben begin dit jaar met Maaike ook in het ziekenhuis gelegen omdat ze uitdrogingsverschijnselen had. Daar werd ons verteld dat je de ORS beter niet met diksap kan mengen. De reden weet ik zo even niet meer maar wat ze daar zeiden is dat je het beter met Diaran kan mengen. Dit geeft ook een vruchtensmaakje en heeft verder niets aan voedingswaarden want die zitten al in de ORS. De diaran ligt bij ons bij de AH in het reformschap.
  En inderdaad zolang ze huilen met tranen zijn ze niet uitgedroogd hoor. Ik weet hoe je je voelt en wil je heel erg veel sterkte wensen en ik hoop dat je kindje (weet even niet meer of je en zoontje of dochtertje hebt, sorry) snel weer opknapt.

  Groetjes
  Inge

  #3893554 Quote

  HOi Meiden,

  Wat ik al een beetje had verwacht….Vera is vandaag naar de oppas geweest en daar heeft ze 400cc gedronken! Andere kindjes zien eten en drinken doet dus bij haar echt wonderen.
  Dus geen ORS nodig gehad. Morgen gaat ze daar ook weer heen dus nog iets meer erbij en ze trekt weer een beetje bij.
  Het viel de oppas wel op dat ze echt alleen dronk als de andere kindjes ook dronken en er waren en anders deed ze het gewoon niet.

  Goed hè van mijn meissie!

  Groetjes Karin

  #3893555 Quote

  Hoi Karin,

  Echt super fijn dat ze weer wat gedronken heeft. Dan hoef je je meteen minder zorgen te maken. En als ze er morgen weer heen gaat dan drinkt ze waarschijnlijk dan ook weer meer. Ik hoop dat ze nu weer echt lekker beter wordt want een ziek kindje is echt helemaal niets

  groetjes Linda

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct