Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

12 weken – 5 kilo – 7 flessen

 • Auteur
  Berichten
 • #10234020

  Hallo mede moeders,

  Waar moet ik beginnen… 

  Mijn zoontje is met 38 weken geboren met een gewicht van 2285 gram. Gelukkig kern gezond, maar wat een worsteling is het sindsdien geweest.

  Veel huilen, krampjes, reflux, oververmoeid, slecht slapen… hij is nu bijna 12 weken en nog steeds zit er geen ritme in. 

  Hij weegt nu 5 kilo en drinkt 6/7 flessen in de 24 uur. Ook ’s nachts komt hij nog. Dit zijn flessen van 120 cc water + 4 scheppen, dus 135 cc. Ook dik ik nog in met een klein schepje johannesbroodpitmeel.

  Ik probeer met alle macht rust en regelmaat toe te passen. Slapen, eten, spelen en weer slapen. 

  Maar of hij wordt om wat voor reden ook eerder wakker dan zijn voeding, vaak huilend. Dan is het sussen tot aan de voeding, eten, daarna kort spelen en naar bed. Dit leidt dan weer tot een oververmoeide baby die nog slechter in slaap valt. Of ik doe de voedingen wat korter op elkaar, maar daar lijkt hij aan het einde van de dag dan weer last van te hebben. Hele middag en avond huilen, met als resultaat óók een oververmoeide baby.

  Ik weet zo onderhand niet meer hoe ik dit moet doorbreken… word zo verdrietig van mijn verdrietige baby…

  Herkent iemand zich hierin?

   


  Jillroos
  Bijdrager
  #10234027 Quote

  12 weken is nog hartstikke jong, pas rond die tijd ging bij ons het clusteren langzaam voorbij maar een echt goed ritme duurde nog langer, en het kwam ook gewoon vanzelf 😉 heb geduld en verwacht niet te veel, je kan je baby niet in een ritme dwingen en het komt eeeeeecht goed

  #10234029 Quote

  Inderdaad wat de andere mama ook zegt.

  Hier precies hetzelfde gehad, wilde ons zoontje zo graag een ritme aanleren maar het lukte me niet tot alle frustratie aan toe.

  Nu is die 5,5 maand en heeft ineens een ritme. 

  Het komt echt vanzelf.. als je baby er aan toe is.


  Sneeuwwitje
  Bijdrager
  #10234062 Quote

  Oh wat vervelend! Het ligt niet aan jou, je doet wat je kunt.

  En als je hem elke avond voor bedtijd in bad doet, ter ontspanning en een flesje geeft van 150cc ipv 120cc? 

  Elk kind is en reageert natuurlijk anders maar wie weet helpt het jullie beiden. 

  Ook dit gaat weer over ook al lijkt het op zo een moment van niet.

  Fijne avond 

  #10234063 Quote

  Thanks mama’s. Ben wel benieuwd hoe jullie dan om gingen met het vele huilen? Want het is kiezen tussen honger of overlast omdat het teveel is…

  En hoe en wanneer gingen jullie  terug naar minder flessen? Ophogen kan (en wil) ik niet vanwege de max aan voeding.

   

  #10234071 Quote

  Als hij zo’n honger heeft steeds, zou forte dan niet wat zijn? 

  Of probeer toch de flessen eens op te hogen naar 150 cc. Misschien houdt hij het dan langer vol tussen de voedingen. Volgens mij is het niet erg als hij een paar dagen wat meer dan 1 liter krijgt, maar dat kun je het best even checken bij het CB. Wij hebben ook een korte periode gehad dat we er iets overheen gingen (in theorie) en dat was juist in overleg met het CB. Hij dronk dan voordat hij ging slapen een grotere fles. Na een paar dagen liet hij van een ander flesje (vaak die rond 11u ’s ochtends) behoorlijk wat staan

  Lees ook: Alles over doorslapen
  #10234072 Quote

  Het ritme komt idd vanzelf. Volg nu gewoon wat je kindje nodig heeft 3☺️. Je zou idd kunnen proberen de fles op te hogen naar 150 en dan 5/6 flessen. Dan houd hij het misschien langer vol. Want een huilend kind om honger zo jong is zielig!

  #10234073 Quote

  Hoi

  Wat is een ritme?

  Mijn dochter van bijna 9 maanden word sochtens wakker tussen half 6 en 9 en doet overdag 1dutje van 3uur of 2 tot 4 dutjes van een half uurtje en gaat meestal rond 7 uur naar bed 

  Rond de 4 maanden op het moment dat ze de eerste hapjes kreeg die ben ik op vaste tijden gaan geven komt er voor je gevoel meer structuur in je dag je weet dat je rond 12 uur 3kwartier aan tafel zit zodat je kleintje de tijd heeft om zn boterhammen op te eten en je zelf dus ook tijd heb voor een kopje thee en een boterham 

  Vaak als de flessen worden opgehoogd dan kan je baby ook wat meer tijd tussen de flessen laten zodat ze niet teveel voeding binnen krijgen 

  #10234084 Quote

  Forte ben ik huiverig voor ivm verstopping. Hij heeft al niet zoveel poepluiers. Daarom durf ik ook niet goed nog meer johannesbroodpitmeel toe te voegen.

  De laatste ophoging was een paar weken geleden, meneer drinkt gewoon evenveel flessen, maar dan meer haha. Ze gaan ook allemaal binnen 10 min op (geloof me, alle mogelijke combinaties spenen en flessen al geprobeerd). Weet dus ook niet of nog een ophoging slim is. Bang dat hij daar dan weer aan gewend raakt.

  Je merkt, ik vind het zo moeilijk… ook qua tijden. Vaste tijden hanteren of niet? Over 1,5 week moet hij naar het kdv dus de ochtendvoeding moet standaard om 7 uur komen.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct