Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1225670 De Bevalling

 • Auteur
  Berichten
 • #2231672

  Hoi meiden,

  …. en dan met name degenen die al bevallen zijn.
  Ik ben heel benieuwd hoe ik dat ga doen, ik heb me zó serieus voorgenomen om niet veel te schreeuwen en om niet te gaan schelden tegen mijn man.
  Maar is dit realistisch??? Graag jullie verhalen! Het is namelijk niet echt iets waar mensen makkelijk over praten, volgens mij.

  Grts, daantje

  #3984955 Quote

  Bij Vienna had ik een keizersnee, dus daar was ik uiteraard rustig bij want je voelt er nisk van.

  Bij Max had ik een gewone bevalling en ik was ook bang dat ik zo'n hysterisch wijf ging worden. Maar dat was totaal niet zo, de pijn vond ik zo intens dat ik helemaal in mezelf gekeerd raakte en er gewoon stil van was. Tijdens zo'n wee kon ik niet eens praten. De verpleegster zei dan wat en ik hoorde het wel maar ik kon niet antwoorden tot de wee voorbij was. Tegen mijn (toenmalige) vriend heb ik weinig gezegd, behalve toen hij de verloskamer afwilde, dit was meer aan het begin van de bevalling, toen heb ik hem gezegd dat hij echt niet wegkon. Hij was heel rustig en zei ook niet veel tegen mij en ik vond dat wel prettig. Hij had ook niet veel over me heen moeten hangen of aan met zitten want daar had ik geen behoefte aan maar hij moest er wel zijn, ik moest vanuit mijn ooghoek hem kunnen zien zitten, dat was heel belangrijk voor me.

  Laat het lekker op je afkomen, het is voor iedereen ook anders. Het is ook niet te voorspellen hoe je gaat reageren als je zoveel pijn hebt, de een word er stil van en de ander schreeuwt het uit. Maakt eigenlijk ook niet zoveel uit hoe je ermee omgaat, als je er maar mee omgaat.

  Veel sterkte.

  #3984956 Quote

  Ik heb het bij beide bevallingen lekker uitgeschreeuwd hoor hahahaha. Maar dus alleen bij het "pers-onderdeel" Het opvangen van de weeen gebeurd bij mij in stilte.
  En ook heeft m'n man het moeten verduren (vooral bij de eerste) Ik kan er n.l. niet tegen dat als ik pijn heb, mensen tegen me praten of me aanraken hahahaha. Ik was zelfs rot tegen de vk
  Ik veranderde dus echt in een heks. Gelukkig wist  m'n man  dat bij de geboorte van  Yasmine nog, dus heeft hij me lekker met rust gelaten.
  Zo heeft iedereen haar manier om de pijn op te vangen en er mee om te gaan, sommigen worden stil, sommigen (net als ik) veranderen in een ware heks.

  Nog veel succes gewenst, ik hoop dat beeb zich snel meld en dat je lekker kunt schreeuwen of stil kunt zijn

  Groetjes Miriam, mama van Aylin en Miriam.

  #3984957 Quote

  Duuuuuh, ben natuurlijk mama van Aylin en YASMINE hahahaha, die gebroken nachten ook

  #3984958 Quote
  Ik heb niet geschreeuwd gelukkig…heb het nog even nagevraagd aan mijn man en het klopt echt. Ik was wel erg goed in commanderen, doe dit, pak dat, help hiermee. En als hij iets te eten kreeg, werd hij door mij naar de gang gestuurd. Ik kon de geur en het aanzien ervan niet verdragen. Werd kotsmisselijk ervan. Dus hij heeft op de gang zijn soepje en boterhammetje gegeten.
  Je zegt wel rare dingen tijdens zo'n bevalling, tenminste dat heb ik wel gedaan. Ik heb de gynaecoloog ook vriendelijk verzocht (tijdens perweeen) om me niet te ver in te knippen, omdat ik niet zoveel hechtingen wilde.

  Succes, de bevalling is mij mee gevallen hoor!
  Groetjes, mamaJudy
  Moeder van Jan, 27-08-07

  #3984959 Quote

  ik ben ook behoorlijk te keer gegaan tijdens de bevalling.
  ik had al vroeg persweeen omdat krista verkeerd om lag (ze keek naar boven ipv beneden).
  maar ik moest ze wegpuffen, ook had ik een pethidine spuit gehad waar ik haai van was.
  ik weet er weinig meer van dat ik zo te keer ben gegaan.
  bij mijn vorige bevallingen heb ik het niet gedaan toen was ik heel rustig en relaxt.

  sas

  #3984960 Quote

  Ik schaamde me kapot om mijn mond open te doen, ik dacht bij mezelf ik wil er niet uitzien als al die vrouwen op tv de schreeuwen dat ze dood gaan…………….hahaha.
  Maar zodra de vk weg was had mijn man wel wat te verduren, hij zei achteraf de muren vlogen er zowat uit………hahaha.
  Maar ik ben wel trotsdat mijn vk zei dat ze zulke stille bevallingen bijna nooit meemaakt, ze moets een weten als ze er niet was. Nu moet ik naar het zh dus ben benieuwd hoe het nu gaat,of ik me weer in kan houden. Ik moet zeggen dat ik de weeën ook het verschikkelijkst vond, want met het persen en de geboorte heb ik echt totaal geen pijn gehad. Ik heb ook geen persweeën gehad dus ik weet ook niet hoe dat voelt.

  Gr Cares

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct