Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Aardbeien

 • Auteur
  Berichten
 • #2234468

  jawel…. 70% van de zwangeren krijgen ze; aambeien!
  Verschrikkelijk! Eerst durfde ik er niet eens mee naar de huisarts (uit schaamte?) dus probeerde ik alle middeltjes die er maar te halen zijn bij de drogist.
  Vervolgens probeerde ik Curanol maar ook zonder succes.
  Toen mezelf toch maar bij elkaar geraapt en naar huisarts gegaan (wat ik werd GEK van de jeuk) toen kreeg ik een soort vaseline mee. Ik dacht; nu ben ik geholpen! Maar nee hoor, weer niets. Later op recept Curanal gehaald en nadat ik bijna 2 strips had opgesnoept en nog steeds last had ben ik op internet gaan surven.
  Daar zag ik staan dat je Oltravit (kinder neusspray) kon proberen omdat dit zou helpen vanwege het uitdrogen van de aambeien. Zo wanhopig als dat ik was na 9,5 maanden heb ik dit gedaan.
  En wat een schok; het hielp direct!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Misschien is het wel in samenwerking met de Curanal waar ik bijna mee klaar was.
  Maar ze zijn zo goed als verdwenen. Ze zijn er nog wel iets (heel klein), maar de enorme jeuk is in ieder geval weg.

  Allemachtig wat een verademing.

  Ik heb gewoon elke keer wat op mijn vingers gespoten en dit erop gesmeerd.

  Van vreugde wil ik het iedereen even melden!

  Wie weet heeft nog iemand er wel baat bij!

  Groetjes!

  #4005431 Quote

  Kan me voorstellen dat je blij bent dat je er nu vanaf bent. Jemig, 9,5 mnd dat is wel ellendig hoor. Ik had ze ook na mijn bevalling maar na een weekje Curanol was ik er gelukkig vanaf. Dat van die otrivin neusspray had ik ook weleens gehoord en laatst las ik ergens dat sudocrème ook helpt (dat trekt het vocht eruit). Nou ja, hopen dat ze niet meer terugkomen.

  #4005451 Quote

  Hallo,

  Ik had er ook erg veel last van, mijn verloskundige  begreep niet dat de gynaecoloog ( was bij hem onder controle ipv verloskundige zij kwam pas in beeld na de bevalling ) mij niets had voorgeschreven tijdens de zwangerschap. Tja onderstaande is een beetje ranzig….

  Na de bevalling was er een zo groot als een mandarijn en ik kreeg trianal (zalf )wat erg goed hielp. Helaas verdween de grote niet helemaal ( vel bleef over )en die hebben ze 4 mnd. na mijn bevalling operatief moeten verwijderen… dus dames heb je er tijdens de zwangerschap hele erge last dan please vraag aan je verloskundige/arts voor medicijnen !!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct