Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

kleintje zo veel ziek, zit er zelf aardig doorheen…

 • Auteur
  Berichten
 • #2234496

  hoi hoi,

  Onze kleine man van 11 maanden is zoveel ziek, persoonlijk vindt ik het wel erg veel!
  Bijna iedere week is hij wel zwak/ziek of misselijk en heeft regelmatig koorts…

  Vanaf vrijdag zijn we weer continue kots aan het ruimen en lijkt hij alleen maar zieker te worden..alles wat hij eet of drinkt kom er na een poosje weer uit.
  Daarvoor waren we ook al weken aan het tobben met zijn oortjes (loopoor die niet ophield, oorontsteking ect.)

  Vanaf zijn geboorte is hij bijna continue verkouden en snotterig. Op het moment dat ik denk "ja, het gaat de goede kant op en hij is beter" dan duurt dat niet langer dan een paar dagen en dat krijgt ie weer koorts o.i.d

  Ik heb een abonnement bij wijze van spreken bij de huisarts maar die veegt het telkens van tafel met: "hij zal wel een virusje hebben van het KDV en als hij nu veel ziek is heef hij later een goede weerstand… en het welbekende "geef maar een zetpilletje' nou… in zijn korte leventje zit ik nu al aan het 3e doosje!

  Zijn jullie kleintjes ook zo vaak ziek?

  Ik ben echt niet het type overbezorgde moeder maar nu zit ik op het punt dat ik denk… PLEASE KAN IEMAND NAAR MIJN KLEINTJE KIJKEN!!…. en toch krijg ik dan weer een afscheepverhaaltje….virusje ofzo…
  Ik haal inmiddels  de  ergste gedachten in mijn hoofd wat het zou kunnen zijn  en dat is natuurlijk helemaal geen goed uitgangspunt…

  vanmiddag naar het CB en nu ga ik eens met de vuist op tafel!

  Zucht

  #4005618 Quote

  Sorry, ik kan je niet helpen maar wens jullie veel sterkte en beterschap.

  groetjes Kim

  #4005621 Quote

  hoi
  als ik jou was zou ik toch maar eens aan de bel gaan trekken en je eigen niet af laten schepen,ik vind het niet normaal hoor dat je kindje zoveel ziek is.Gewoon effe door een kinderarts testen laten doen of zo,is voor je kindje ook niet leuk he.succes ermee grw endy

  #4005623 Quote

  Hoi meissie,
  Ik weet precies wat je bedoelt en leef met je mee. Onze kleine jongen is ook enorm vaak ziek, snotterig, koortsig. Als ik op het KDV ben let ik op de kleintjes en er is altijd wel iemand ziek. Ze pikken het ook enorm snel van elkaar en hopla, weer ziek, slecht slapen (en mama nog slechter).
  Op zich hetzelfde verhaal, het is een virusje, hier een kuurtje daar een zetpilletje. Ik probeer gewoon zo vaak mogelijk met hem naar buiten te gaan, dat hij lekker verse lucht kan happen en hopen op het beste. En je moet het zo zien, hoe vaker hij nu inderdaad ziek is, hoe sterker zijn weerstand voor later gaat worden. Toch, het is makkerlijker gezegd dan gedaan, ik weet het.
  Mocht jij je echt zorgen maken, laat ze een aantal tests doen, laat je niet afschepen!!!
  In ieder geval veel succes.
  Arina

  #4005628 Quote

  Hallo,

  Waarom vraag je geen verwijzing voor de kinderarts, kno arts. mijn zoontje nu bijna elf maanden is geregeld ziek, blijkt nu dat zijn neusamandelen alle ziekte's veroorzaken. zelf zijn longonstekingen en alle andere klachten. heeft nu medicijnen gekregen en het gaat veel beter.
  er was nog geen moment geweest zonder snot en ziek. nu al 6 antibiotca kuren achter de rug.
  Voor jou denk ik ook hoog tijd voor verwijzing naar kinderarts. de hebben toch meer ervaring met die kleintjes.en mogelijk kunnen ze een oorzaak vinden.

  succes met alles

  groetjes Monique

  #4005629 Quote

  Hoi,

  Ik zou inderdaad ook naar de HA gaan en niet eerder weggaan totdat je een verwijzing voor de KNO arts hebt gekregen, zo vaak verkouden en koorts etc is vlgs mij echt niet normaal. Dan moet er toch iets aan de hand zijn.

  En wat een lekkere dooddoener van de arts en het CB:
  als hij nu vaak ziek is heeft hij later een goede weerstand….
  Ik vind het een belachelijke opmerking, als je zoveel antibiotica kuren krijgt is dat helemaal niet goed voor je weerstand.

  Hoop dat je snel een verwijzing krijgt en laat je niet afschepen! Bel anders zelf eens naar het ziekenhuis/kinderarts voor een afspraak.

  Sterkte en hopelijk kom je er snel achter waardoor hij zoveel ziek is.

  Groetjes Renata.

  #4005630 Quote

  Hoi Rommeldebom,
  Vind je mijn opmerking belachelijk dan? , deze 6 antibioticakuren zijn voorgeschreven door mijn huisarts voorda in een periode van 9 maanden  nu is hij in oktober opgenomen met een longontsteking en aan de zuurstof heeft gelegen in het ziekenhuis.  door deze opname staat hij nu onder behandeling van een kinderarts en hierdoor ben ik terecht genomen bij de kno arts. nu word ik pas serieus genomen.

  Dus waarschijnlijk verwart je mijn antibiotica kuren met iets anders?

  Monique

  #4005631 Quote

  Nou we hebben even een voorlopige  update over onze kleine man…

  Gisteren om 14.00 bij heb CB aangekomen kregen we te horen dat hij te ziek was voor zijn prikjes en dat hij door moest naar de Huisarts. Gelukkig heeft de arts van het CB voor mij gebeld zodat we meteen terecht konden. Ook heeft ze laten weten dat ik niet afgescheept wilde worden met een doosje zetpillen en de opmerking: gaat wel over joh, kleintjes zijn nou eenmaal vaak ziek… (echt super van het CB!!)

  Bij de huisarts aangekomen bleek dat onze eigen arts vakantie had en kreeg dus een vervangend arts in opleiding. Nadat hij onderzocht was kwam zij ook tot de conclusie dat zijn oortjes weer rood waren en dat dit kwam door een virus… (antibiotica helpt alleen bij bacteriele infecties en omdat hij al 2 kuren heeft gehad lijkt het dan toch op een virale infectie) Na veel aandringen mocht ik door naar het ZH naar de kinderarts.

  Daar aangekomen is hij voor de 3e x onderzocht door de kinderarts ditmaal. Zij zei ook dat hij een infectie had aan zijn keel,neus,oren en ogen. (alle holtes)
  Opzich heel vervelend maar niets om je echt zorgen over te maken. Wel was ze wat allerter op het feit dat hij al sinds vanochtend niet meer dronk en dus ook niet meer plaste…. Er is bij hem bloed afgenomen (oh wat zielig is dat!) en vandaag krijgen we de uitslag….

  inmiddels heeft hij (vanochtend pas!) een beetje gedronken en dit is er tot op heden in gebleven. Dit neemt niet weg dat hij nog steeds ziek is en dat zijn oortjes natuurlijk ook nog steeds zeer doen. Dit moet ik onderdrukken met paracetamol totdat zijn eigen lichaam  het virus aanpakt (en dus tot de oorpijn etc weg is) dit verhaal loopt nu al 6 weken… (8 weken schijnt normaal te zijn voor dit soort gevallen)

  De kinderarts was heel aardig en begreep onze situatie volkomen, ik voel me nu ook niet afgescheept ondanks dat ik geen medicijnen heb gekregen voor hem. Als zij zeggen dat een virus door zijn eigen lichaam bevochten moet worden dan geloof ik dat. Ook zij bevestigde dat een antibioticakuur (Amoxcicilline) in 90% van de gevallen bij kindjes onder 1 jaar niets uithaald omdat zij meestal geen bacteriele infecties krijgen (dit wil niet zeggen dat ze het niet KUNNEN krijgen) in ons geval was het duidelijk dat het geen bacteriele infectie was zei ze, anders hadden de kuren zijn werk wel gedaan…

  Nou, we wachten af op de bloeduitslag en hopen dat ons zieke en zielige manneke snel weer opknapt. Volgende week moet ik zowieso met hem terug naar de kinderarts omdat zijn gewicht niet voldoende was toegenomen. Ik zal dat een bezoek aan de KNO arts voorleggen. Maar uit eigen ervaring weet ik dat amandeltjes knippen en buisjes in de oren zetten niet wordt gedaan bij hele jonge kindjes….

  Super bedankt voor jullie adviezen en medeleven (doet een mens goed!)
  Ik houd jullie op de hoogte van de bloeduitslag en het verloop

  groetjes Snoopy

  #4005637 Quote

  @moosje:

  hoi hoi,
  nee reageerde niet op jouw berichtje, maar op het eerste berichtje van Snoopy waarin zij schreef:
  dat de HA/CB zei : hij zal wel een virusje hebben van het KDV en als hij nu veel ziek is heef hij later een goede weerstand…

  Dat vind ik belachelijk. En als ze zoveel antibiotica kuren krijgen is dat helemaal niet zo goed voor je weerstand. Vind ik zo'n opmerking van een arts, zo van; niet teveel zeuren, gewoon weer een kuur erachteraan en het gaat wel over… als ze nou eens gewoon uitzoeken waarom het kindje steeds zo ziek is!

  Dat bedoelde ik er dus mee te zeggen!
  Groetjes van Renata.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct