Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

motoriek van dochter

 • Auteur
  Berichten
 • #2234508

  Hallo,

  Heb een dochter en zij wordt a.s. donderdag 6/11 1 jaar groot feest dus wat is dat snel gegaan het eerste jaar. Nu heb ik een vraagje mijn dochter kruipt sinds een paar weken en kan nog niet echt goed zitten. Nu heeft ze een vreemde gewoonte ze kruist heel vaak haar beentje over elkaar en ik ben soms bang dat dit haar belemmerd in de ontwikkeling. Herkend iemand dit? Moet morgen naar het bureau ze was vorige keer ook wel veel afgevallen, maar ik denk dat ze nu wel meer weegt. Ze eet goed en lust bijna alles.
  Tja het is wat moeder zijn vond het best een bewogen jaar. Mijn dochter had ook last van reflux dus spuugde ze de eerste 7 maanden heel veel en had ze veel buikkrampjes. Oh wat ben je dan machteloos.

  Gr. Marjolein

  #4005716 Quote

  Hoi Marjolein,
  Helemaal waar; het is wat om moeder te zijn. Ik weet dat ik dat eerste jaar met mijn eerste dochter ook bijzonder heftig vond. Zij had toevallig ook reflux, maar dat is helemaal goed gekomen. Nu met mijn vierde kind loop ik weer tegen hele andere dingen aan die ik tot nu toe niet ben tegengekomen. Net als jij maak ik me ook zorgen om haar ontwikkeling. Liv ging al met 6,5 maanden staan. Ze is nu 1 en staat op een hele vreemde manier, helemaal op haar teentjes en ze draait haar beentje naar buiten. Lopen op die manier lijkt mij vrij onmogelijk. Zitten op haar billen doet ze ook nooit, altijd op haar knietjes
  Net als jij ga ik het binnenkort eens aankaarten op het cb. Ik ben benieuwd.
  Ivy

  #4005726 Quote

  Dag mama's,

  tegenwoordig heb je geen verwijzing meer nodig voor de fysiotherapeut. Als je je zorgen maakt om de motoriek van je kindje,  zou je ook contact kunnen opnemen met een kinderfysiotherapeut bij je in de buurt  (kun je in de gemeentegids wel vinden) en vragen of hij / zij je kindje wil beoordelen. Hij / zij is gespecialiseerd in de motorische ontwikkeling van kinderen en zal je zeker kunnen vertellen, hoe je  je kindje kunt helpen.

  Heel veel succes! Marijon

  #4005727 Quote

  En Marjolein: alvast een hele fijne verjaardag toegewenst! De 1e is zó bijzonder!!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct