Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1262476 Oei Ik Groei

 • Auteur
  Berichten
 • #2268478

  hoi,

  wie van jullie kent het boek oei ik groei.
  ik heb dat boek aangeschaft en daarin lees ik dat de kinderen sprongetjes maken.
  ik vroeg me alleen af, of ze vaker een sprongetje kunnen maken in een periode.
  onze zoon heeft namelijk met 7,5 week 3 huildagen gehad, leek echt op een sprongetje, maar nu heeft hij die weer 9,5 week. ik vraag me af of dit weer een sprongetje kan zijn, lijkt er wel op. hij is bijna niet stil te krijgen, en dan is het plots weer ff goed. ik heb geen idee wat er met hem is, wordt er een beetje radeloos van. gelukkig heeft mijn man nu vakantie.

  gr floor

  #4018654 Quote

  Geen enkel kind houdt zich aan de 'regels' van het Oei ik groei boek, ik denk dat je het boek meer moet zien als een richtlijn!
  Misschien ontwikkelt jou kindje zich momenteel heel snel en heeft hij wat meer sprongetjes en slaat hij er later weer 1 over….
  Het is erg vervelend als je kindje huilt en je m niet stil krijgt maar zie het als iets positiefs, hij moet verwerken wat hij allemaal 'geleerd' heeft alle indrukken moet hij even eruit gooien en verwerken dat kan hij nog maar op 1 manier en dat is huilen!
  Soms lucht huilen bij een volwassene ook ontzettend op en dan wil je toch ook niet dat iemand je stil gaat sussen?!
  Als je je toch zorgen maakt kan je altijd even naar het CB gaan he!

  Liefs L81

  #4018729 Quote

  Hallo Floor.
  Hoe gaat het nu met je zoontje? Was het idd weer zo'n 'sprongetje' van een paar dagen of is hij nog wat huilerig enzo? Misschien dat ze ook last hebben vd warmte en dat hij daardoor wat uit z'n doen is ??

  Hebben jullie veel aan het boek "oei, ik groei"?? Hoor en lees er nml veel over en heb 'm zelf niet, maar is het zinvol om het aan te schaffen?? Ben wel benieuwd eigenlijk maar wil ook geen miskoop doen, er zijn ook zoveel van dat soort boeken op de markt, dat je niet meer weet welke nou goed is en welke minder goed.

  #4018755 Quote

  hoi meimamma,

  gelukkig gaat het nu weer goed met ons zoontje. heel hard durf ik het nog niet te roepen, omdat het de vorige keer ook na een aantal rustige dagen weer huilen was, maar ik denk wel dat het een sporngetje was.
  ik vind het boek heel erg fijn (ben ook niet zo'n boekenkoper, omdat ze allemaal wat anders zeggen heb ik het idee) maar dit boek geeft echt rust. ik durf dan ook best dagen heel veel extra aandacht te geven, omdat ik weet dat het wel weer normaal wordt. (na een aantal dagen twijfel ik toch weer een beetje hoor) het boek geeft je handvaten om een sprongetje te herkennen en geeft ook aan, wat je baby dan gaat leren en waarmee je hem dus kunt helpen.

  gr floor

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct