Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1262481 Hoeveel Voeding Minimaal

 • Auteur
  Berichten
 • #2268483

  Hoihoi,

  Evy krijgt 5 flesjes per dag rond 7-11-15-19-23uur. Ze woog een dikke week geleden 5375gr. en zou dus 5 flesjes van 170cc mogen. Nu hoeft ze van mij niet perse die 170 te drinken, als ze dit niet wil.
  Dit komt de laatste dagen dan ook regelmatig voor. Soms drinkt ze 80-90cc en dan wil ze echt niet meer. Duwt de fles met haar tongetje weg of zelfs met haar eigen handjes. We bieden haar dan opnieuw de fles aan, maar na een half uur proberen van ons en protesteren van mevrouw stoppen we er maar mee. Ze is verder goed alert, slaapt goed en heeft voldoende plasluiers.
  Nu weet ik dat ze niet meer dan 1 liter per dag mogen drinken, maar hoeveel moeten ze minimaal binnen krijgen. Vooral nu met dit warme weer.
  Ik hoorde van iemand dat ze minimaal 500cc per dag moeten drinken. Klopt dit?

  Groetjes Iris mv Evy (16-05-08)

  #4018675 Quote

  heey

  ik zou het niet precies weten maar het lijkt me best weinig wat ze drinkt want mijn kereltje woog vorige week 3380
  en drinkt per keer 100 cc en dan vaak nog 7 flesjes per dag
  dan laat hij soms ook wat staan inderdaad
  maar komt wel aan 600 cc per dag ongeveer
  hij is nu 6 weken en een dag maar is wel 6 weken te vroeg geboren dus denk dat hij nu wat aan het inhalen is

  ik zou anders het cb even om advies vragen

  xx

  #4018676 Quote

  Hoi Iris,

  Ik heb precies hetzelfde! Ik denk echt dat het door de warmte komt hoor dat die kleintjes even niet meer het hele flesje leegdrinken. Tijn is ruim 8 weken, krijgt normaal gesproken ongeveer 6(soms 5, zit in overgangsfase) flesjes van 150cc. Sinds de hitte drinkt hij dus echt beduidend minder! Ook ongeveer 90cc per keer!
  Je schrijft zelf dat Evy wel alert is en genoeg plast. Ik denk daarom dat het niet zo erg is, omdat ze altijd zeggen; bij genoeg plasluiers is alles goed. Maar ja, als je je echt zorgen maakt, moet je natuurlijk gewoon het cb bellen, want ik ben geen dokter, haha!
  Verder ga ik ervan uit dat ze meer gaan drinken als het wat lekkerder wordt buiten.
  Liefs, eline

  #4018677 Quote

  O, en als je echt denkt dat ze te weinig vocht binnenkrijgt, mag je wel gewoon wat water geven ook hoor. Tenminste, dat is mij verteld!

  #4018679 Quote

  Hier ook een meisje dat sinds het weekend wat minder drinkt. Denk dat het wel normaal is hoor. Ik redeneer zo met dit warme weer heb ik ook niet zo'n trek in eten dus dat zal een baby ook hebben. Gisteren liet ze van elke fles (ze krijgt 6 x 150) wat staan. Soms heel weinig en soms wel een halve fles. Maar ze kwam er niet eerder van en ik heb ook zoiets ik ga het niet opdringen.
  Vandaag dronk ze al weer wat beter. Lotte is morgen 7 weken.
  Ik zou gewoon je kindje volgen als ik jou was. Wat ze minimaal moeten heb geen idee. je merkt zelf wel wanneer het echt te weinig wordt dan gaan de plasluiers minder worden.

  Mijn oudste dochter had toen ze 8 maanden was gewoon besloten om helemaal geen flessen meer te drinken die dronk toen nog zo'n 100 cc op een dag kijk dat is echt te weinig. Ze dronk ook niet uit een tuitbeker of wat dan ook dat begon ze pas te doen toen ze 14 maanden was.
  Ik ben toen pap gaan geven via een lepeltje en dat vond ze meteen erg lekker maar daardoor is wel mijn ervaring dat je het niet op moet gaan dringen omdat je anders de kans krijgt dat ze een enorme aversie tegen de fles gaan krijgen.
  Gewoon je kindje volgen als ze aangeeft niet meer te willen gewoon stoppen ze halen het vanzelf wel een keertje in. En met dit weer heel begrijpelijk.

  #4018684 Quote

  Hoi,

  onze zoon van 22 mei, woog verleden week 5470 gr en hij krijgt 5 x 180 ml aangeboden en hij laat misschien over alle 5 de flessen maar 50 ml  staan.
  Ook geef ik hem nu tussendoor water i.v.m. de warmte.
  Zorg wel dat ze genoeg binnen krijgen aan vocht hoor, als ze geen melk wil geef dan gewoon water (uit de kraan)

  #4018690 Quote

  oh babythee heb je dat ook? vanaf wanner mogen ze dat?

  geven jullie wel water uit de kraan?
  daar zijn de meningen ook zo over verdeeld, eerst mocht het niet dan weer wel..
  ik geef nu maar gekookt water al denk ik dat kraanwater ook geen kwaad zou kunnen maar goed..

  #4018691 Quote

  hoi hoi,

  Ja babythee heb je ook, die wat ik heb kun je al vanaf week 1 geven. Ik koop die van mij bij de Real en Duitsland. Wij wonen vlak bij de grens dus dat is gemakkelijk.
  Als je bij voorjaar 2008 kijkt daar is ook een topic over te weinig drinken. Daar komen ook nog andere tips van wat je je kindje kunt geven.

  Verder mag je je kindje altijd water geven. Kan afgekookt maar mag ook gewoon uit de kraan. Je moet er alleen voor zorgen dat het niet ijskoud is, want dan krijgen ze buikpijn.

  Groetjes Anninas

  #4018692 Quote

  Patries: Ja, je mag gewoon kraanwater nemen, zelfs voor het maken van flesvoeding mag dat! Mijn kraamverzorgster zei dat, en later heb ik het nogmaals op het CB gevraagd. Het water in Nederland is gewoon schoon. Je moet er alleen wel op letten of je geen loden leidingen hebt, maar verder is het geen enkel probleem! Ik neem lauwwarm water voor de fles, heerlijk; geen gezeur meer met water koken, magnetron etc.

  Vandaag is het trouwens helemaal een drama met drinken bij Tijn! Hij laat echt telkens 90 cc over van de 150cc voeding! Pffffff, daar gaat mijn ritme met hem, haha. Ik geef hem nu maar om de 2,5-3 uur maar, anders krijgt hij echt te weinig volgens mij! Zou het een sprongetje zijn ofzo? Hij is bijna 9 wekn(donderdag)…………

  Groetjes, eline

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct