Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Relatie en huilende baby

 • Auteur
  Berichten
 • #2268540

  Hoi meiden,

  Thijmen is erg onrustig en huilt veel daarnaast geeft hij compelete voedingen over om vervolgens weer te krijsen van de honger. Morgen moeten we naar de huisarts omdat de arts van de huisartsenpost denkt dat er misschien een kleine afwijking van het maagje is. Tijdens mijn zwangerschap hebben mijn man en ik veel problemen gehad, niet zozeer tussen ons maar door die problemen is onze relatie niet echt top en dan komt dit er weer bij wat al helemaal niet bevorderend voor de relatie is. Ik zie er zometeen best tegenop om met 2 kleine kinderen thuis te zijn, onze oudste is 21 maanden en vraagt ook de nodige aandacht. Doordat Thijmen zo huilerig is en problemen met voedingen heeft eist hij de meeste aandacht op en dat gaat ten koste van onze oudste en de relatie tussen manlief en mijzelf, we vragen ons af of we wel een 2e kindje hadden moeten krijgen. Ik ben best verdrietig, ik wist dat het pittig zou worden met een 2e kindje maar het valt me ontzettend zwaar omdat het thuis gewoon niet zo gezellig is en ik voel me zelf ook niet op en top fit omdat  ik 2,5 week geleden bevallen  ben. Dit is een fase waar we doorheen moeten maar ik hoop wel dat het snel wat beter zal gaan want dit houden we geen maanden vol!  Sorry voor het geklaag maar ik moest gewoon mijn hart even  luchten.

  Groetjes  van een verdrietige Puk  

  #4019158 Quote

  Hoi Puk,

  laat je zoontje nakijken op pylorushypertrofie! Mijn zoontje heeft het ook gehad. Het is een aandoening waarbij de sluitspier van de maag naar de darmen langzaam verdikt, waardoor er uiteindelijk geen voeding meer doorstroomt en het er met kracht uitkomt, het zogenaamde projectielbraken. Als ik jouw verhaal zo lees herken ik veel symptomen. Onrustig zijn, huilen van de pijn, veel spugen. Als het zo is, moet hij geopereerd worden. Ze kunnen het constateren met een echo.
  Het is enorm schrikken als je kind geopereerd moet worden, maar het is een kleine ingreep en binnen 2 dagen heb je een heel ander kind en is alles opgelost.
  Als je er niets aan doet loop je het risico op uitdroging.
  Let dus vooral op hoe hij spuugt, als het er met kracht uitkomt en hij als hij op zijn rug ligt zijn hele wieg onderspuugt en het overal op zijn gezicht terechtkomt, is het projectielbraken. Bij rechtop zitten kan het zo 20-30 cm ver komen.
  Het begint tussen de 2 en 6 weken, dus als het dit inderdaad blijkt te zijn ben je er mooi op tijd bij en heeft hij nog niet heel veel pijn.
  Sterkte, en laat je even weten hoe het gaat?

  liefs Ellen

  #4019160 Quote

  Hoi Puk,

  Met een huilende baby komt je relatie best onder druk te staan. Nou heb ik ook een huilende baby gehad en die spuugde ook heel veel en die bleek reflux te hebben en dat is met nutriton goed te verhelpen (het spugen dan).
  Ik heb een toprelatie om het zo maar te zeggen. Ik voelde me enorm gesteund door mijn vriend. Die deed alles wat hij kon om mij te ontlasten..
  Maar schakel de opa's en oma's in als dat mogelijk is om je kleine van 21 maanden op te vangen. Ik heb dat achteraf te weinig gedaan. Nu heb ik een peuter van 3,5 dus beter dingen uit te leggen en daarbij is het een lief meisje dat niet gauw zeurt en goed zelf kan spelen maar ik vond het verschrikkelijk dat ik haar niet veel aandacht kon geven. Ik heb haar dus op een gegeven moment mee rnaar opa en oma gedaan die wel de aandacht aan haar konden geven. Tessa (dochter van 3,5) vond het super en opa en oma ook dus waarom niet dan he.
  En jij kan je dan op je baby storten.
  Ik heb ook lang aangemodderd zeg maar met Lotte want die huilde erg veel en spuugde ook veel.
  Slaapt hij wel overdag want dan kan je proberen om mee te gaan slapen met je baby. Laat het huishouden voor wat het is dat komt wel weer. Mijn moeder heeft in die tijd zelfs aangeboden om langs te komen om mijn huis te doen. Vond ik niet nodig maar pak alle hulp die je pakken kan aan.

  Nu zit Lotte op het moment heel goed in haar vel, ze spuugt nauwelijks nog huilt amper nog (op een paar moeilijke uurtjes per dag na) en ik kom ook goed aan mijn rust toe.
  En vergeet niet je bent net bevallen en dus nog aan het herstellen daarvan. Weet niet hoe zwaar je bevalling is geweest maar het is een hele klus een bevalling en dan ben je echt niet in 2,5 week hersteld hoor. Soms denk je wel dat je al heel wat bent maar dat valt vies tegen hoor. Je bent ook niet voor niks 6 weken kraamvrouw he. En na 6 weken ben je er ook nog niet helemaal hoor.
  Ik moet woensdag voor het eerst weer aan het werk en voel me daar wel goed genoeg voor maar toch als je alles even bedenkt dan ben ik pas 10 weken geleden bevallen en dat is op zich maar kort geleden hoor.
  doe rustig aan neem goed je rust en laat je kleine van 21 maanden af en toe naar opa en oma gaan of vrienden of een dagje extra naar opvang of wat maar mogelijk is.

  Succes

  groetjes pinda

  #4019179 Quote

  Hoi meiden,

  Bedankt voor de reacties, inmiddels ben ik met Thijmen naar de huisarts en het CB geweest. Gelukkig was Thijmen  op zijn geboortegewicht dus dat is een zorg minder, op advies van het CB ben ik vandaag Friso Allergy Care gaan gebruiken in de hoop dat we daar het non-stop huilen mee kunnen oplossen want mijn man en ik worden er echt knettergek van! Inmiddels heb ik al heel wat tranen vergoten en ik ben echt bekaf, mijn nek, schouders en rug doen gewoon pijn van de spanning dus ik hoop echt dat die voeding gaat werken want het kost ook nog eens behoorlijk veel geld (€ 33,= voor 700 gr) maar je wilt het beste voor je kind dus doe je het gewoon zonder aarzelen kopen. De artsen dachten dat zijn maag niet het probleem was omdat niet alle voedingen er meer uitkomen maar als deze voeding niet aanslaat dan moeten we kijken wat dan de oorzaak van het vele huilen kan zijn en moeten we misschien naar een Osteopaat of een Manueel therapeut kijken of die ons kunnen helpen met Thijmen. We wachten maar af maar zwaar is het wel!

  Groetjes,

  Puk

  #4019182 Quote

  ga alsjeblieft naar een normale kinderarts, de huisarts is niet gespecialiseerd en de artsen op het CB zijn vaak niet de beste van de klas zullen we maar zeggen.
  Laat je kind eens volledig onderzoeken ipv te testen met voeding. Misschien is de andere voeding inderdaad de oplossing, maar misschien is er wel heel wat anders aan de hand.
  Mijn zoontje spuugde ook niet elke voeding eruit, dus ook dat geeft geen garantie.

  #4019183 Quote

  Hee Puk,

  Wat naar dat Thijmen zo moet wisselen in voedingen! Ik heb hetzelfde gehad met mijn kleine meid (nu bijna 7 weken). Het kan idd goed een koemelkallergie zijn, bovendien kan het nooit kwaad om die voeding te geven. En je kan je verzekering er even op nakijken, want sommige verzekeraars geven een vergoeding!
  Ik las dat je er over dacht om misschien een osteopaat te bezoeken? Dat heeft ons enorm geholpen. Lois had continu last van haar darmen, poepte om de 3 of 4 dagen harde keutels  en spuugde ook alles uit. En maar huilen en krijsen. Mij werd een osteopaat aanbevolen nadat wisselen in voeding ook niet veel  uitmaakte. Daar ben ik 1,5 week geleden voor het eerst naar toe gegaan en sindsdien is het huilen en volgens mij de pijn met zo'n 50% afgenomen, ook spuugt ze nog amper en poept ze voor het eerst iedere dag! Nooit geweten zo blij te kunnen zijn met een poepluier
  Ook de osteopaat kost een boel geld, maar ook daar kan je weer een gedeelte van terug krijgen via je verzekering. Kijk even of de osteopaat waar je heen gaat aangesloten is bij de nederlandse vereniging voor osteopaten, want dan weet je zeker dat je een goeie treft.

  Succes met het wisselen van voeding (duurt meestal een week of 3 voordat ze gewend zijn)! En een dikke knuffel aan je menneke.

  Liefs Simone

  p.s. Misschien kan je opa/oma/vrienden een keer op beide kinderen laten oppassen, dat jij en je man er even een weekendje of avondje tussenuit kunnen?

  #4019186 Quote

  He wat vreselijk naar, daar moeten jullie gek van worden. Wel goed dat jullie snel aan de bel hebben getrokken want met dit soort dingen moet je niet te lang rondlopen, voor jezelf niet maar ook voor je kindje niet. Iemand schreef al dat je je moet laten doorverwijzen naar een kinderarts, dat zou ik je ook willen adviseren, voor hetzelfde geld is er toch iets aan de hand en je kunt blijvende schade krijgen als je er niet vroeg bij bent. Je hoeft niet op 1 paard te wedden natuurlijk, dus gewoon ook naar de osteopaat. Zijn wij met onze oudste ook geweest. Hij was daarnaast ook craniosacraal therapeut, echt een succes. We kwamen met een krijsende baby binnen en gingen met een slapende naar buiten. De problemen waren binnen een paar behandelingen opgelost. Ik wens je heel veel sterkte en hoop dat jullie er snel achterkomen wat het probleem is. En hou je voor ogen dat het tijdelijk is, jullie krijgen vast snel een lief tevreden kereltje. Hou je taai hoor!

  #4019190 Quote

  Hoi Puk,

  Je schrijft dat je nu voeding voor allergieën aan het gebruiken bent, tenminste als ik goed gelezen heb.
  Mijn nichtje heeft dit ook gehad en omdat ze het voorgeschreven kreeg, kreeg ze het ook helemaal vergoed. Het koste hun dus helemaal niks.
  Vraag dat eens even na, want dat scheelt natuurlijk wel een hele hoop.
  Verder zou ik ook eens naar een osteopaat gaan. Die kunnen soms ook heel veel betekenen. En helpt het dan nog niet allemaal zou ik naar de kinderarts gaan als ik jou was. Die zijn toch veel meer gespecialiseerd in bepaalde dingen.

  Succes ermee.
  Groetjes Anne

  #4019191 Quote

  Hoi,

  Wat vervelend zeg zo'n huilende baby.

  Je schrijft dat je tijdens de zwangerschap al problemen hebt gehad en dat het nu ook nog niet lekker loopt, mede door de baby. Maar het kan natuurlijk ook zo zijn dat de baby haarfijn aanvoelt dat er spanningen zijn en daar ook op reageert. Dit is niet verwijtend naar jullie bedoelt hoor, want voor jullie is het hartstikke rot en vermoeiend en niet wat waar je van gedroomd hebt.

  Mocht het niet iets lichamelijks zijn (dat zou ik eerst uitsluiten) dan zou je kunnen overwegen om de baby even uit te besteden, zodat jullie tot rust kunnen komen en het ook weer aan kunnen.

  Heel veel sterkte ermee!
  Groetjes junimama.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct