Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

schema?

 • Auteur
  Berichten
 • #2268545

  hoi
  ik heb een dochter van vandaag 3 weken oud en ik ben het spoor bijster kwa de drie belangerijke rust ritme en regelmaat ik wwet niet waneer ze naar haar bedje moet om te slapen moet dat na iedere voeding of alleen smidags help ik weet het niet meer .

  #4019181 Quote

  Ik ben sinds 15 weken moeder van een tweeling, Thomas en Sophie, en sinds een week of 6 hebben wij een duidelijk schema.
  Voor die tijd werden we er soms helemaal gek van, had soms het gevoel dat ik 24 uur per dag aan het voeden en verschonen was.

  Ik heb verschillende "schema's" geprobeerd, ook het voeden op verzoek (flesvoeding).
  Dit was niet te doen voor ons, we hebben immers alles dubbel.

  Waar wij ons wel heel strak aan hebben gehouden was de volgorde van het voeden.
  Wij verschoonden eerst de luiers, daarna kregen ze een flesje, boertje laten en even knuffelen op schoot.
  Daarna weer naar hun bedjes (ledikantjes op hun eigen slaapkamer, eerste weken ook  wel eens  overdag in de box of kinderwagen)
  Van het flesje waren ze al behoorlijk moe en ze werden weer wakker als we na het flesje de pampers verschoonden.

  Nu hebben we nog steeds deze volgorde, alleen de tijden dat ze wakker zijn worden steeds langer ( nu zo'n 1,5 tot 2 uur incl. voeden e.d)
  Je merkt vanzelf dat ze langer op kunnen blijven, zodra de tekenen van vermoeidheid er zijn (gapen, met hun handjes over hun gezichtjes wrijven, jengelen, enz.) gaan ze direct naar hun bedjes.

  Toen Thomas en Sophie 3 weken oud waren  zaten we nog op elke 3 uur voeding en ook in de nacht moesten we aan de bak.
  Pas met 9 weken sliepen ze alle twee door.

  Het komt allemaal vanzelf hoor, wij hebben ook wel eens op het punt gestaan dat we het bijna niet meer zagen zitten, en ons afgevraagd hebben of het ooit nog goed zou komen.
  Nou meid die betere tijden komen vanzelf, geef het gewoon wat tijd.

  Ik wens je heel veel sterkte en je bent niet alleen hoor.
  Kinderen die met 3 weken al op een strak schema zitten zijn een uitzondering.

  Groeten,

  Patricia

  #4019187 Quote

  Moeilijk he, het blijft zoeken met zo'n uk en ze zijn allemaal anders. Onze jongste werd ook wat onrustig, ik ben hem gaan inbakeren en het rust en regelmaat schema gaan gebruiken. Wij doen alles altijd in dezelfde volgorde en volgens mij gaat het goed zo.

  Wakker worden, slaapzak/inbakerdoeken uit, fles drinken, knuffelen op schoot, even in de box (komen wij nu nog niet aan toe, hij is pas 4 weken en gaat na het knuffelen meteen weer naar bed), verschonen en dan wakker in bed leggen. We verschonen hem bewust voor het slapen zodat hij wakker in bed gelegd wordt. Hij moet zelf leren de rust te vinden om in slaap te vallen. Dit gaat soms goed, soms moet ik nog even terug voor een speen of moet hij toch nog even op mijn buik liggen. Ik leer hem graag nu dat hij zelf in slaap moet vallen want anders moeten we later voor elke kik ons kind weer in slaap sussen, dat moet hij zelf leren en het gaat goed.

  Heel veel succes met het vinden van een ritme.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct