Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zijn dit symptomen van tandjes???

 • Auteur
  Berichten
 • #2268574

  Hallo allemaal,

  Jorian is nu bijna 3 maanden oud (02-06-08).
  De afgelopen weken is hij af en toe een beetje zeurderig, waardoor weet ik niet.
  Ook is hij af en toe aan het kwijlen. Hij steekt zijn duim of vingers in zijn mond en gaat daarop zitten 'kauwen'. Ook op zijn speen doet hij dit weleens, zowel fopspeen als flessenspeen.  

  Afgelopen nacht werd hij wakker en heeft van half twee tot 5 ons aardig bezig gehouden. Als hij bij ons in slaap was gevallen, probeerde we hem terug te leggen in bed, maar dat pikte hij niet. Uiteindelijk was hij zo moe, dat hij het niet heeft gemerkt.

  Jorian slaapt al vanaf de vierde (!) week door en dit was de eerste nacht dat hij wakker werd en huilde. Ik vroeg me af of een van jullie dit ook herkent en of dit al het begin kan zijn van doorkomende tandjes. Ik weet dat het erg vroeg is, maar ik heb ook wel eens gehoord dat het soms 1 tot 1,5 maand kan duren vanaf de eerste symptomen. Ik moet maandag naar het CB, zal het daar ook eens vragen…

  #4019393 Quote

  Het zou ook een mentaal sprongetje kunnen zijn. Rond de 12 weken is er weer een (bij de een is dat al bij 10-11 weken, bij de ander bij 13-14 weken). Bij ieder kindje uit het zich anders. Het kan zijn dat je kindje slechter slaapt, slechter eet, meer huilt, meer bij je wil zijn e.d.
  Bij onze oudste merkten we een mentaal sprongetje heel duidelijk aan zijn slaap gedrag. Hij werd dan veel eerder wakker. Bij het sprongetje van 12 weken werd hij een week lang tussen 4 en 5 uur wakker en sliep niet meer voor hij zijn fles van 7 uur had gehad. Na die week was het over, ook huilde hij veel meer. Slechter eten deed hij niet.

  Er zijn baby's die al met 3 maanden het eerste tandje krijgen, dus ik zal niet zeggen dat het niet kan.

  Groetjes,
  Susan

  #4019420 Quote

  Het kunnen natuurlijk tandjes zijn, maar het knabbelen op vuistjes, vingers en spenen hoort volgens mij helemaal bij de leeftijd van zo'n 3 maanden. Joah doet dit nl ook en kwijlt zich suf, maar heb nog geen enkel spoor gezien van tanden.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct