Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

4 of 5 voedingen?

 • Auteur
  Berichten
 • #2268589

  Hoihoi,

  Onze arts op het cb gaf vandaag aan, dat Evy op zich wel 4 voedingen mag hebben.
  Maar wat is nu wijsheid hierin?
  Ze krijgt nu 5 flesjes van 150cc aangeboden, die de ene dag wel allemaal leeg gaan en soms dus niet. Laat dan 1 of 2 flesjes 20-30cc maximaal staan.
  Ze groeit verder goed en is een tevreden baby.
  Ik ben aan de ene kant bang, dat als ik overga naar 4 voedingen, dat ze te weinig binnen gaat krijgen. Maar aan de andere kant, als er weer wat meer tijd tussen gaat zitten, krijgt ze misschien ook meer honger en drinkt ze dan ook wat meer.
  Hoeveel dronken jullie kleintjes toen ze overgingen naar 4 flessen? En welke tijden hou je aan? Wij beginnen dagelijks om 7.00; dit i.v.m. onze werktijden.
  Ik zou volgens de arts ook met bijvoeding mogen beginnen; ze geven wel aan dat het eigenlijk 6 maanden is vanaf nu. Maar daar ik dus geen bv geef en er geen allergieën in onze families voorkomen, mocht ik ook nu al beginnen van haar.
  Ook weer z'n dilemma…..

  Groetjes Iris mv Evy 16-05-08

  #4019489 Quote

  Hoi!!

  Weet je… je kunt het beste gewoon proberen… Dan zie je vanzelf of jouw kleintje dit aan kan of niet. Ons mannetje drinkt de ene dag 4 flessen van ongeveer 180 ml en de andere dag 5 flessen van 150 ml. Dit heeft ook alles te maken met hoe laat hij de eerste fles krijgt. Bij mijn op het cb vinden ze dus dat je vanaf 5 maanden met 4 flessen mag gaan drinken. Ze kijken ook naar het gewicht en wat hij nu per fles drinkt. bijvoeding mag hier pas met 6 maanden, maar ik begin ook eerder.
  succes ermee!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct