Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

kennis maken kdv

 • Auteur
  Berichten
 • #2268593

  hoi,

  Joris gaat over twee weken voor het eerst naar het kdv, dus ik heb gisteren maar eens gebeld voor het kennismakingsgesprek. ik kon meteen gisteren komen.
  ik vond het zo raar, net ofdat het niet echt was, ik wil er eigenlijk ook nog niet aan denken hem daar te moeten brengen. 1 baby was heel erg aan het huilen, maar niemand had tijd voor hem, omdat ze met andere babys bezig waren. vreselijk. hopelijk dat onze joris zich er snel goed voelt. dinsdag gaat hij een ochtend oefenen. ik ben benieuwd. ik denk dat ik voor mezelf maar snel iets afspreek, zodat ik niet thuis de tijd om ga kijken.

  gr floor

  #4019514 Quote

  hoi floor
  ik wil je veel succes wensen voor de oefendag.
  zelf heb ik geen ervaring met mijn kinderen met het kdv mijn man en ik werken om en om.
  maar mijn vriendin haar beide kleintjes gaan er ook heen en hebben het heel erg naar hun zin.
  is vaak ook even wennen.
  groetjes

  #4019516 Quote

  Hoi Floor,

  Ik moet volgende week maandag weer gaan werken en Micah gaat dan ook naar het KDV (op maandag en woensdag van 06.30 t/m 13.30). Ik heb vandaag echt een rotdag. Ben alsmaar aan het huilen. Het komt nu zo dichtbij. Ik heb ontzettend veel zin om te gaan werken, maar om niet meer constant mijn zoontje rond mij te hebben…pfff..
  Wij zijn een paar weken geleden op kenningsmakingsgesprek geweest. Bij ons hadden de kindjes net gegeten en zaten nog met zijn allen rond de tafel..zo LIEF..
  Ook hebben ze bij ons niet zoveel baby's. Volgens mij is Micah op dit moment het enige baby-tje in de groep.
  Ik zou mij ook ontzettend rottig voelen als je daar een kindje ziet huilen en dat ze er niet gelijk naartoe gaan..maar aan de andere kant laat ik Micah ook wel eens huilen omdat ik bv net klaar ben met douchen en nog ff mijn haar wil fohnen.

  Pff..tis en blijft moeilijk..maar ik weet ergens ook wel dat ik en Micah het vlug gewend zullen zijn! Ik heb al veel collega's met een traan zien komen en die zouden nu bij wijze van spreken wel 40 uur willen werken.

  Groetjes,
  Jorhoromo (Cindy) mv Micah 15 mei 2008

  #4019517 Quote

  Oja,

  Ik wil je heeeel veel succes toewensen!

  #4019531 Quote

  Hoihoi,

  Veel succes alvast met de eerste oefendag van je kleine. Evy gaat dan wel niet naar een kdv, maar naar een gastouder. Ze is vandaag voor de eerste keer voor het echhie
  geweest. Maar ze heeft ook 2 keer geoefend de afgelopen 2 weken. De eerste keer zijn papa en ik samen gaan winkelen; had wel de hele tijd mijn mobiel binnen handbereik en moest constant weten hoe laat het was. De tweede keer had ik een vergadering en was het om voordat ik het wist.
  Vandaag is gelukkig heel goed gegaan. Ze heeft goed gedronken en geslapen en leuk 'gespeeld' met de overige kindjes daar.
  Mama had iets meer moeite vanmorgen, heb een traantje gelaten en was hel blij dat papa haar wegbracht, anders was het een heel tranendal geworden.
  Als je gevoel over het kdv al goed is, heb je de helft al gewonnen. Maar de eerste paar keren je kind wegbrengen blijft echt niet leuk. Ik spreek uit ervaring nu.

  Groetjes Iris mv Evy 16-05-08

  #4019534 Quote

  Hoi Floor,

  Suc6 volgende week met je oefenochtend. Het zal vast allemaal goed gaan. Mijn kids gaan dan  wel niet naar een kdv,  maar de kindjes van mijn vriendinnen die er heen gaan hebben het er allemaal naar hun zin! Dat gevoel houd je vast even in t begin, had ik  ook met mijn  oudste in het begin (en laatst zelfs nog toen ze voor de eerste keren naar de peuterspeelzaal ging, erg hè), straks zie je dat alles goed gaat met hem en breng je hem met een gerust hart weg!

  Gr. Esther

  #4019535 Quote

  Hoi Floor,

  Sofie gaat ook naar het kdv, 1 dag in de week. Ben deze week weer begonnen met werken en gister is ze er voor de eerste keer 'echt' naartoe geweest. Ze was heel lief geweest en de leidster noemde haar een makkelijke baby (dat is zeker niet altijd zo!). Ze had goed geslapen en gedronken. Op het kdv hebben ze verticale groepen, dus van alle leeftijden doorelkaar. Er is naast Sofie nog 1 baby van 5,5 maand. Ze betrekken de kleintjes er ook echt bij: als ze bv. in de kring gaan en Sofie is wakker, dan wordt ze er gewoon bijgezet in de wipper.
  Vaak is het voor jezelf erger dan voor die kleintjes!
  Heel veel succes in ieder geval!

  Groetjes Marije

  #4019769 Quote

  En… hoe ging het? Alles meegevallen?

  #4019780 Quote

  hoi Jueschmi,

  leuk dat je eraan hebt gedacht.
  gisteravond had ik het niet meer, en toen ik dat tegen mijn man zei, zei hij ook al dat hij het zielig vond en dat vond ik wel heel erg, moest een traantje wegpinken.
  vanmorgen ging het wel goed, ik had ook veel te doen de ochtend en heb geprobeerd er niet bij na te denken. de leidsters zeiden dat ik altijd kon bellen, maar dat wil ik niet. als er iets is bellen zij wel, en stel dat je dan hoort dat het niet helemaal lekker gaat dan wil ik er ook meteen heen.
  maar hij heeft het prima gedaan, hij heeft wel maar weinig geslapen daar, veel rond gekeken en goed gegeten. toen ik aankwam sliep hij net, en moe dat hij was, hij sliep op mijn arm door, toen in de auto en toen thuis in bed, normaal was hij dan allang weer wakker. dus dat is wel lekker. kan hij alles verwerken in zijn eigen bedje.
  volgende week voor het eerst de hele dag, dat lijkt me echt slopend voor hem. vooral omdat hij daar maar zo weinig geslapen heeft, maar we zullen zien. helemaal vetrrouwen heb ik nog niet in ze, maar dat gaat wel groeien als ik ze heb bezig gezien.

  gr floor

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct