Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

wanneer fruithapje

 • Auteur
  Berichten
 • #2268598

  Hallo,

  Onze dochtertje is nu 14 weken oud. Ben erg benieuwd wanneer jullie voor het eerst een fruithapje gaan geven???

  Groetjes

  #4019600 Quote

  Hoihoi,

  Ik weet het nog niet. Krijg allemaal tegenstrijdige adviezen.
  Officieel zegt het cb nu, dat je moet achten tot 6 maanden. Stond ook op de folder die ik mee kreeg. Maar nu zei onze cb arts maandag, dat ik met Evy op zich ook nu met 4 maanden al mag beginnen. Daar ik geen borstvoeding geef en er geen allergieën binnen onze familie voorkomen.
  Ook hoor ik om me heen wisselende leeftijden.
  Marc en ik hebben het er deze week over gehad, maar we wachten nog paar een aantal weekjes. Gaan er denk ik maar wat tussen in zitten.
  Heb er wel echt zin in, lijkt me echt geweldig.

  Groetjes Iris mv Evy 16/05/08

  #4019602 Quote

  Bij onze oudste zijn we met 4 maanden begonnen, ging eigenlijk gelijk goed. Denk dat we nu iets langer wachten aangezien de jongste (9 weken) nog steeds erg last heeft van krampen en spugen.

  Vind de adviezen ook zo tegenstrijdig,  denk dat je zelf wel in de gaten hebt of je kleine er aan toe is!

  Maar het is inderdaad leuk! Zet de foto- en filmcamera maar vast klaar!

  #4019614 Quote

  Tja, aan de ene kant denk ik dat het niet voor niets is dat ze zeggen dat je kindje minimaal 4 maanden moet zijn, en liefst 6 maanden, voordat je bij gaat voeden, omdat t lichaampje er wel klaar voor   moet zijn, de darmen, de nieren, noem maar op. En voedselallergie komt veel voor, dus voorkomen is beter dan genezen, daarom is t niet gek om rustig aan te doen denk ik. Ik heb zelfs weleens gehoord dat je beter na een jaar pas brood kan gaan geven, omdat tarweallergie, na melkallergie, de meest voorkomende is. Maar ja, aan de andere kant, vroeger gaven ze baby's na 2 maanden al geprakte liga met sinaasappelsap… en ik heb daar niets aan overgehouden… wat is wijsheid he…?
  Ik denk ook al wel eens stiekem: zal ik vast fruithapjes gaan geven? Hij is nu 14 weken oud, en weet zeker dat ie t wel zal lusten, hij heeft n aardige eetlust…

  Maar ik ga proberen te wachten tot 6 maanden…. gewoon voor de zekerheid

  #4019619 Quote

  Hoi,

  Joris is nu 15,5 week. mij is ook verteld om te wachten tot 6 maanden, omdat ik bv geef en er allergieen voorkomen. ik denk dat hij het al lekker zal vinden, maar echt smakgeluiden enzo maakt hij nog niet, dus ik denk dat ik daar op ga wachten. als ik zie dat hij mee wil eten dan ga ik het proberen.

  gr floor.

  #4019622 Quote

  Wij wachten tot 6mnd omdat er allergieen in de familie voorkomen en eczeem. Maar ook omdat het advies zo vaak luidt. De BV verloopt hier prima en dat wil ik minimaal tot 6mnd volhouden. Onze oudste heb ik 10mnd zelf gevoed, heerlijk! Hoop dat het ons nu ook weer lukt! Ze mogen nog zolang vast voedsel eten, dus wij stellen dat nog lekker even uit!

  Liefs L81

  #4019625 Quote

  Ze adviseren inderdaad nu pas met 6 maanden te geven, ivm toenemende allergieen.
  Maar heb je die niet in de familie en lijkt je kindje er aan toe te zijn met 4 maanden dan mag het.
  Onze oudste keek met 4 maanden het eten zowat uit onze mond, dus die kreeg met 4 maanden haar eerste hapjes. Trouwens je kunt beter beginnen met groente, omdat fruit zoeter is zullen ze dit nl makkelijker accepteren.

  Ik kijk nu gewoon ff aan met Joah. Hij is bijna 4 maanden. Hij lijkt soms wel sneller honger te hebben. gaat half uur voor de fles al aardig te keer soms. Bij meer in de fles gaat hij spugen, dus wat is dan v erstandig???
  Ik volg mij eigen gevoel, zoals bij zoveel dingen.

  Groetjes Bianca

  #4019683 Quote

  Hoi,

  Ik ben van plan om toch te wachten tot rond de 5-6 maanden. Ben bij Julia wel begonnen zo rond de 4 maanden, maar zij heeft behoorlijk veel last van eczeem gehad. Natuurlijk weet je nooit of het aan de bijvoeding heeft gelegen, en ze is er helemaal overheen gegroeid, maar ben nu toch maar wat voorzichtiger.
  Tijn lijkt een makkelijker huidje te hebben, maar tot nu toe heb ik niet het idee dat hij al op fruit / groente zit te wachten. Maar goed, zoals ook al eerder is gezegd, ik kijk wel, op het moment dat hij eraan toe is, krijgt hij wel……….

  #4019684 Quote

  Hoi,

  Ze zeggen de kindjes die de borst krijgen die pas vanaf 6 maanden en de flessen kinderen vanaf 4 maanden.
  Ik ben gelijk met de fles begonnen na de geboorte en 22 september wordt hij 4 maanden, 29 sept. naar het consultatieburo en dan gaan ze zeker vertellen dat ik met fruit mag starten want dat zei ze de verleden keer al dat als hij 4 maanden is ik daarmee mag starten.
  Hij begint er echt aan toe te raken want hij kijkt het eten uit onze mond en heeft niet meer genoeg aan z'n fles.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct