Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Nooit meer zwanger????

 • Auteur
  Berichten
 • #2268599

  Hoi,

  wij hebben inmiddels twee jongens, we hebben altijd gezegd dat we twee kindjes wilden. Dat zou dus betekenen dat ik nooit meer zwanger zal worden………. Erg jammer, vond het zwanger zijn altijd helemaal geweldig. Kan echt jaloers worden op die mooie dikke buiken. Ik zal binnenkort met pijn in mijn hart mijn positiekleding op internet zetten. Tevens zal ik de rompers in maatje 50-56 moeten opruimen / wegdoen, dat zal wel een traantje gaan opleveren………..

  #4019604 Quote

  Hoi,

  Ook wij hebben altijd gezegd dat wij graag twee kinderen wilden en herken ik dit dus wel. En nu dus met twee prachtige en gezonde kinderen is voor ons ons gezin toch wel compleet, maar het blijft idd een rare gedachte dat je nooit meer zo'n wondertje in je buik zal hebben.
  Bij mij ligt ook nog steeds een grote stapel positiekleding, op de een of andere manier kan ik het maar niet wegdoen, maar ga het binnenkort toch maar doen (stel dat ik toch ooit nog zwanger mocht worden, koop ik gewoon alles nieuw hahaha). En ja, de babykleertjes… ik heb voor mijn beide kids een doos bewaard met de mooiste kleertjes en kleertjes die ik van bepaalde mensen heb gekregen, want ik kan ook niet alles wegdoen hoor.

  Gr. Esther

  #4019605 Quote

  Hoi allemaal,

  Wij hebben nu 2 geweldige zoons. En zoals ik het nu voel is ons gezin nu compleet, maar ik zeg nooit nooit. Aan de ene kant is het een heel raar idee om nooit meer zwanger te zijn, het was toch heel bijzonder en speciaal. Aan de andere kant ben ik weer erg blij dat ik mijn lijf weer langzaamaan terug aan het krijgen ben en dat ik weer alles lust en kan eten zonder er last van te krijgen.

  Ik ga ook zeker niet alle kleertjes weg doen. Aan sommige kleertjes heb je gewoon speciale herinneringen. M'n zwangerschapskleding gaat wel allemaal weg. Mocht ik toch nog ooit een keer zwanger worden, dan koop ik wel nieuwe.

  groetjes,
  Susan (mv Tijs 2-8-06 en Stef 29-7-08)

  #4019616 Quote

  Ik denk dat t bij moeders altijd wel een beetje blijft kriebelen. Mijn moeder is 50 en heeft 4 kinderen, maar nog zegt ze dat ze weleens wee wordt bij t idee een babytje te hebben, alleen verstandelijk beredeneer je dat t genoeg is geweest, emotioneel is een ander verhaal. Daarom denk ik dat je ook bewust en goed beredeneerd moet kiezen hoeveel kinderen voor jullie genoeg is, want als je t van de emotie van de vrouw af laat hangen… ik denk dat als een vrouw een baby ziet of vasthoudt of ruikt (oh dat heerlijke zoete geurtje!), dat ze dan altijd weer verlangt naar nog een baby… ten minste, de meeste vrouwen dan…

  Nu denk ik dat we na Jesse nog 1 kindje willen, over een paar jaar. Maar het lijkt me zo vreemd en definitief om te weten dat t de allerlaatste keer is dat je ooit zwanger zult zijn… misschien dat je na 10 jaar dan toch nog voor een 'nakomertje' kiest hihi..

  #4019629 Quote

  Gek is dat he, ik was er altijd heel erg duidelijk over, 2 kinderen is genoeg. Nu is de tweede geboren en maatje 56 ligt alweer in de kast, mijn positiekleding ligt nog in de la. Het geeft me een heel vreemd gevoel. De belangrijkste reden dat ik 2 kinderen wilde, was dat ik zwanger zijn bij de eerste echt geen feest vond. Bij de tweede ging het stukken beter. Bij de eerste had ik een keizersnee want die lag in stuit, mijn tweede bevalling was binnen 5 uur gepiept. Als dit weer een keizersnee was geweest was het gevoelsmatig denk ik makkelijker om te zeggen: "zo is het genoeg". Ook de praktische bezwaren, grotere auto, nog langer wachten tot we weer echt leuk op vakantie kunnen, twee kinderen op 1 kamer, weer een periode met gebroken nachten, het lijkt opeens niet zo belangrijk meer.
  Mijn man is er overigens heel duidelijk in, hij vindt 2 genoeg en ik wil er geen halszaak van maken. Ach, over een jaar of anderhalf gooi ik het nog eens in de groep en dan zie ik wel hoe hij er dan over denkt. Ik heb het gevoel dat Koen een wat makkelijker karaktertje heeft dan zijn oude broer, hij doet het nu in elk geval heel erg goed, dus ja.. Wie weet. Maar het verbaast mij in elk geval wel dat ik opeens ben gaan twijfelen.

  #4019641 Quote

  Hej,
  tja, dit is weer zo'n lastige he…. Wij hebben 2 geweldige kanjers van jongens, nu 8 en 10. Ik wilde altijd al zóóóóó graag nog een kindje. Door allerlei omstandigheden was het gewoon steeds niet 'handig' om zwanger te worden, waaronder de voorbereidingen voor en het verhuizen naar Zweden. Voor we het wisten was er zo 3 jaar om…. en toen het heftige verlangen tegenover een nuchter feit….. het leeftijdverschil tussen de boys en nr. 3…. ook geen makkelijke. Weer opnieuw beginnen of niet? Maar na heel wat wikken en wegen, kozen we toch voor het gevoel en het hart. En daardoor hebben we nu toch ons zo enorm welkome meiske Linde op 17 mei mogen krijgen. Voor mij een hemels geschenk…. het leeftijdsverschil is er nu eenmaal, niet leuk om dat ALTIJD maar weer te moeten horen, mensen willen er toch wat over zeggen. Er wordt zelfs voorzichtig gevraagd of 'het' van de zelfde vader is. JA dus, en kunnen we dan nu meteen even het woord nakomeling veranderen in Welkomeling????? He lekker! Ha,ha,ha. Ook mijn zwangerschapskleren liggen apart, maar dit keer gaan de babykleren echt niet zomaar weg. Ik had ze vd jongens altijd bewaard maar na de emigratie aan een andere vrouw gegeven die een jongen verwachtte. Alles weg, doet wel zeer ergens. Dus nu ben ik er wel voorzichtiger mee. Ik ben nu bijna 37, het moet natuurlijk wel een keer klaar zijn, en dat is voor mijn gevoel nu ook wel zo. Uitgebroed, zeg maar, ha,ha,ha. Maar ja, wie weet….   liefs Pippi

  #4019647 Quote

  Ik ben nog steeds in voor een vierde. Maar of we daar voor gaan tzt is nog de vraag. Heb Joah's zwangerschap niet gevoeld als laatste. Maar ja of we het nog een keer aandurven (gezondheid van de baby) daar twijfelt vooral mijn man over.
  Ik heb alle mooie kleren van de meiden nog en alles wat Joah nu te klein is gaat ook naar zolder. Ik doe nog niks weg, alleen kleren die ik toch niet meer aan zou doen.

  #4019672 Quote

  Hoi,

  Wij hebben nu 2 gezonde kinderen. Eerlijk gezegd denk ik dat we het hier bij laten, maar; ook ik heb tijdens de zwangerschap van mijn zoontje niet het gevoel gehad dat het de laatste keer zou zijn,………….
  Realistisch bekeken zeg ik; 2 is goed zo, gevoelsmatig zeg ik; waarom niet over een paar jaar nog 1………..
  Moet wel zeggen dat ik het met 2 al druk vind, dus wat dat betreft weet ik niet of het voor ons wel zo'n goed idee ook is nog een 3e. Weet je, ik zie het wel, haha. Kanhet nog niet verkroppen dat ik echt nooit meer een 3e ga krijgen, haha

  #4019702 Quote

  Tja, dit is voor mij weer  zo'n  pijnlijk topic. Niet dat iemand daar iets aan kan doen trouwens.

  Ik heb 2 zeer problematische zwangerschappen achter de rug en mag blij zijn dat ik daar zelf zonder al teveel kleerscheuren vanaf ben gekomen. Het verhaal van mijn laatste zwangerschap met HELLP- syndroom en de vroeggeboorte van Fenna zullen jullie misschien wel kennen. Mijn eerste zwangerschap was voor mijzelf niet minder gevaarlijk. Gelukkig is mijn oudste wel voldragen. Met Fenna is het nog afwachten hoe ze zich zal ontwikkelen maar ik heb vertrouwen in haar. Ze is een doorzetter.

  Onze wens was altijd een groot gezin van 3 of misschien wel 4 kinderen. Nu is mij afgeraden door de gyn om weer zwanger te worden. Daar heb ik veel moeite mee ondanks dat ik het er wel mee eens ben. Mijn gevoel is gewoon anders, ik heb daar best verdriet van. Ook als ik andere zwangeren zie kan ik echt verdrietig worden. Ik heb zelf nooit een normale zwangerschap mogen ervaren en zal die ook dus nooit meer gaan meemaken……….SLIK

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct