Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

verstopping….. zo zieig….

 • Auteur
  Berichten
 • #2268620

  hoi hoi,
  mijn meisjes zijn inmiddels 18 weken.  
  na 3 dagen had samantha net eindelijk weer een grote poepluier. het kostte haar veel moeite om het eruit te krijgen (20 minuten) en het eerste deel leek net een blok droge klei. wat kan ik hier aan doen? kan ik haar iets geven ter voorkoming van? het deed ook flink zeer dus ging het ook gepaard met gehuil. ik probeer ze extra water te geven, maar dat is niet altijd even succesvol.

  ze krijgen allebei sinds vorige week dindag gepureerde banaan en peer. ik maak het vers omdat ze de potjes niet lekker vinden. ik kreeg vroeger als kind ook verstopping van door het eten van banaan…. ik denk dat samantha daar dan ook last van kan hebben. maar brenda heeft het niet. die heeft normaal om de dag een volle luier, maar sinds het fruit juist elke dag. wel apart voor een 1eiige 2ling.

  ik gebruik ook sinds 2,5 weken nutriton tegen het vele spugen dat de meisjes deden. dit helpt erg goed. zou het ook invloed op de dikte van de stoelgang kunnen hebben?

  alvast bedankt voor de tips!

  Groetjes,
  Petra

  #4019877 Quote

  een bijwerking van nutriton is juist dunne ontlasting!! Ik heb nutriton juist gebruikt omdat ons ventje ook zo'n last had van verstoppingen. Nutriton hielp bij hem goed. Overleg eens met je huisarts of cb, want dit is wel errug zielig!! Wat zullen ze een buikpijn hebben.

  #4019898 Quote

  stoppen met de banaan misschien. Mijn oudste is ook een slechte poeper. heeft hele tijd lactulose gehad. gelukkig sinds paar maand gestopt en poept nu ong om de dag. maar wel stevige ontlasting. Krijgt zelden banaan.

  Joah poept ook ongeveer om de dag en vaak is de 1e keutel dikke klei en daarna is het wat dunner. Doe ook wat minder poeder in zijn fles.
  Je kunt de melkvoeding ook iets verdunnen, 10 cc water meer.

  peer is goed, schijnt laxerend te werken. kiwi ook, dus misschien die introduceren bij samantha (toch)

  Groetjes Bianca

  #4019934 Quote

  Geen banaan geven inderdaad, maar bv peer.

  Kindicol druppels van VSM helpen de ontlasting zachter
  maken. Dit homeopatische gezondheidsproduct zorgt
  voor heropname van vocht in de darmen.

  Je hebt ook laxerende vruchtensappen.

  #4019941 Quote

  Hoi!
  Wij hadden afgelopen week precies hetzelfde met Kaya. Hij had duidelijk moeite met poepen en begon ook ontzettend te krijsen totdat er een soort explosie in zijn broek plaatsvond. Toen we zijn broek gingen controleren bleek hij een brok hardere poep eruit gegooid te hebben, plus wat normale zachtere poep.
  We hebben toen in de volgende voeding een klein beetje (paar druppels) olijfolie toegevoegd (tip van Marokkaanse moeders) en geloof me, dat helpt meteen. Het is een natuurlijk product waar ze geen last van hebben en het laxeert uitstekend.
  Nutriton heeft volgens mij ook juist de bijwerking dat het de poep verdund, wij gooien het door de fles om de melk wat steviger te maken. Maar voor de ontlasting heeft het dus juist een omgekeerde werking.
  groetjes, Rudy

  #4019979 Quote

  hoi dames,
  bedankt voor de tips!!! ik heb het genoteerd. omdat ze inmiddels weer ruim 2 dagen niet gepoept hebben, heb ik vanmiddag de kindikol van vsm gekocht. hopelijk werkt het. ik heb geprobeerd om de nutriton te verminderen, maar minder dan 2 schepjes gaat niet.
  verder ben ik wel gestopt met het geven van fruit. als ze toch wat problemen hebben met de nutriton wil ik de darmpjes niet overbelasten. ik kijk hoe het de komende weken gaat en kijk dan wel wanneer ik weer fruit ga proberen. ze zijn toch voorlopig nog geen 6 maanden dus het geven van fruit heeft geen haast.
  als ze morgenochtend nogsteeds niet hebben gepoept, geef ik ze wat olie in de flesjes.

  Groetjes,
  Petra

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct