Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

9 weken zwanger en enorme pijn in rug en linkerbeen

 • Auteur
  Berichten
 • #2276206

  Hallo allemaal,

  ik ben vandaag precies negen weken zwanger en heb sinds gister een enorme pijn in mijn linkerbeen/bil en rug. Het begon op mijn werk, ik kon bijna niet meer zitten. Alleen met m'n been omhoog ging het nog redelijk. Toen ik thuiskwam ben ik naar bed gegaan, maar het ging niet over. Na een paar keer warm gedouchd te hebben ging het weer redelijk, maar die pijn in m'n bil en been blijft. Wat zou dit nou kunnen zijn? Lijkt me zo vroeg in de zwangerschap voor bekkenproblemen of zo. WIl ook in het weekend de huisarts hiermee niet lastig vallen. (verloskundige is mijn huisarts).

  Als iemand dit bekend voorkomt hoor ik het graag, maak me een beetje zorgen.

  Groetjes

  9 maanden banner

  #4026080 Quote
  hoi hoi,,,,,,,,,,,,,,,,,

  Ik heb presies hetzelfde, bij mijn huidige zwangerschap en ook bij mijn vorige zwangerschap, dat is heel normaal tijdens zwangerschap, soms kan ik ook niet zitten of bewegen. maak dus geen zorgen, dat is wel vervelend, en dat zal ook tot het eind van de zwangerschap  blijven. bij mij was het zo en nu ook, ik ben nu 20 weken en 3 dagen en heb nog steeds. dus even wennen aan de pijn.

  Sterkte.
  Rasil,,,,,,,,,,,, Oktober forum  #4026091 Quote

  Hoi,
  Mijn vriendin had dit ook erg vroeg in de zwangerschap en daar werd gezegd dat het issichias is (weet niet hoe je heet schrijft) ze heeft er fysio voor gehad maar helemaal over ging het niet.
  Hoop dat je er wat aan hebt en anders toch even langs de HA.

  Sterkte ermee!

  #4026112 Quote

  Nou, klinkt gek maar ik ben blij dat er meerdere zijn die dit bekend voorkomt. Ik ga morgen toch maar even naar de HA. Kan nog steeds niet normaal zitten. Hoop inderdaad dat iets van fysio gaat helpen. Maar wennen aan de pijn, dat lijkt me niet te gebeuren. Kan niet eens normaal op de wc zitten….
  In ieder geval bedankt voor jullie adviesen en ik zal jullie op de hoogte houden wat de HA zegt.

  Groetjes

  #4026143 Quote

  hoi,
  goed dat je naar de huisarts gaat. Misschien is het iets eenmaligs dat weer wegtrekt, maar voor hetzelfde geld blijf je er last van houden. Nu kan je nog betrekkelijk makkelijk oefeningen doen. Dat gaat toch moeilijker als er een buik in de weg zit.
  Ik had bij mijn vorige zwangerschap ook rugpijn, niet zo heftig als bij jou, maar het wel pijnlijk. Ik kreeg oefeningen om recht de trap op te lopen en niet met mijn bekken te zwaaien en recht te zitten, ipv te hangen op de bank, en bij opstaan en draaien in bed mijn buikspieren aan te spannen voordat ik zou bewegen. Dit leek wel te helpen, al verging ik nog steeds van de pijn als ik net in bed lag en me om wilde draaien.
  Gek genoeg was het spontaan over toen ik hoorde dat mijn kindje niet levensvatbaar was. Net of je lichaam dan een seintje geeft aan je spieren ofzo.
  Maar bij mij waren het dus ook echt spieren, ben benieuwd wat het volgens de huisarts bij jou is.
  Fijn he zo'n lichaam waarin alles weker wordt,

  groetjes
  Patricia mama van Bas*

  #4026149 Quote

  Hallo allemaal,

  vanmorgen toch maar naar de HA geweest. Het zit in m'n rug. Er zit een zenuw dwars, wat de pijn veroorzaakt. Is weinig tegen te doen. Het komt doordat de hormonen alles weker maakt en het bekken veranderd. De ene vrouw is hier gevoeliger voor dan de ander en blijkbaar ben ik hier heel gevoelig voor. Ze raadde mij aan fysiotherapie en in beweging te blijven. Gelijk fysio gebeld en er is er een die gespecialiseerd is in bekkenproblemen bij zwangere vrouwen. Als het goed is kan ik daar van de week nog terecht. Ik hoop dat dat iets tegen de pijn kan doen.

  Groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct