Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1270522 Voeding Enzo

 • Auteur
  Berichten
 • #2276524

  Hoi,

  ik zag dat er nog geen topic was om eens even je hart te luchten over de voedingen van je kindje, veel of weinig,  de eerste pap of fruithap,  enzovoorts dus vertel maar…

  #4028069 Quote

  Mijn kindje geboren op 18-01-2009 krijgt 5x 180cc flesvoeding.
  Als hij 4 maanden is begin ik met fruithapje en een maand later met groentehap.
  Mits hij geen allerische reactie krijgt natuurlijk

  Ik trek me niet zoveel aan van de adviesen van het consultatie buro die het advies geven vanaf 6 maanden. Ik trek me eigen plan wel, scheelt het is het tweede kindje en werk zelf op een kdv

  #4028070 Quote

  Hoi,

  Jurre (morgen 13 weken) krijgt 5 flesvoedingen van 180 + 6, maar hij laat tegenwoordig steeds 30 tot 40 over. Hij krijgt Friso hypoallergeen, dat vonden ze op het bureau beter omdat er allergie in de familie voorkomt.

  groetjes
  Jadeje

  #4028073 Quote

  Loïs krijgt 4 keer 180 cc (inclusief afgestreken schepjes poeder) en voor de nacht 200cc, 's morgens geef ik haar nog wat extra als ze honger heeft!
  Ik merk wel dat ze het veel vind, want ze  laat soms wat staan, dit heeft ze  eigenlijk nooit gedaan, dus ik denk dat dit ruim voldoende is.  
  Met fruithapje wil ik niet te vroeg beginnen, ik denk rond 5 maand en dan ook niet elke dag. Ze zeggen dat het beter is om tot 6 maand volledig melk te geven. Dit in verband met allergieën. Maar ja, het is mijn eerste dus ervaring heb ik er ook niet mee.

  #4028095 Quote

  Thomas krijgt 's ochtends eerst borstvoeding meestal drinkt hij wel beide borsten zo goed als leeg. Om elf uur 180 cc+6 nutrilon hypoallergene flesvoeding en soms gaat dat op soms niet ligt aan de situatie (kdv of thuis en druk of niet druk). Om  half drie 200cc afgekolfde borstvoeding, om half zes 180cc+6 flesvoeding en om tien uur weer borstvoeding.

  Vanwege zijn grote mag ik Thomas, van de arts van het consultatiebureau, vanaf 4 maanden al bijvoeden. Een paar weken geleden was ik bang dat hij het al eerder nodig zou hebben, maar zijn fles-voeding is de laatste tijd wat achteruit gegaan hij laat nu soms 20-60cc over.

  #4028097 Quote

  Hallo dames,

  Wat drinken jullie kindjes al veel tegelijk!!!! Hier krijgt onze Elise nog steeds de borst en daar doet ze het goed op!
  Wel hebben we haar vanaf dag 3 laten wennen aan het flesje. Mijn vriendin had een flesweigeraar en dat wilde ik niet hebben….  Ze drinkt ook prima uit een flesje, maar alleen niet zo veel… Ik  maak een  flesje van 150cc afgekolfde moedermelk, maar ze drinkt vaak maar 130cc.  Wat ze uit mn borst drinkt weet ik niet, we wegen ook niet voor en na een voeding, want ze groeit goed en heeft voldoende plasluiers.  
  Ze krijgt ook nog wel  6 voedingen per dag. Meestal overdag om de 3 1/2 uur en  's avonds gaat ze na de voeding van 19 uur haar bedje in en krijgt ze nog als wij naar bed gaan. Dat is tussen  22 en 23.30 uur. Dan komt ze meestal om 4 uur weer voor een voeding. het maakt ook niet uit  of ze dan om 22uur of 23.30 uur heeft gehad.  Een enkele keer komt ze pas om 6 uur!!! Dan  ben ik helemaal blij, maar de volgende dag weer gewoon om 4 uur… jammer…..
  Omdat ik  dacht dat bv misschien voor de nacht niet voedzaam genoeg zou zijn, heeft ze 3 dagen achter  elkaar de laatste voeding Friso gehad (150cc) maar ook toen kwam ze gewoon om 4 uur. Dus dan is de borst ook wel makkelijk.
  Als ze 's nachts komt voor een voeding wil ik ook wel dr fopspeen geven, maar dan komt ze na een uur weer. Moet ik er 2 keer uit! Ook niet handig. Voeden duurt ongeveer 10 minuten en dan kan ik daarna gewoon verder slapen. Een luier verschonen doe ik dan niet…

  Dit is mijn laatste verlofweek. Volgende week moet ik weer aan de slag. Ik vind dat wel heel spannend. Ik ga ook kolven op het werk. Iets wat ik bij mn oudste nooit heb gedaan. Daar wilde de bv niet lukken en die heeft vanaf een maand  Friso fv gehad.  
  We zullen wel zien….. Wel hoop ik dat ze echt langere nachten gaat maken.  Maar ik krijg er gewoon nog niet meer in.  
  Als ik haar met de fles nog een beetje wil geven, duwt ze de speen weg, en als ik het dan toch probeer ( ik ben een volhouder…. en uiteindelijk gaat alles erin, dan komt het er na 5 minuten met een boog weer uit…. ) Na de bv spuugt ze nooit, dus dan krijgt ze met de fles gewoon te veel en kan ze dat dus nog niet aan…..  

  Ach … we zullen wel zien wat de toekomst brengt…
  Gr Antoi

  #4028102 Quote

  Hey antoi,

  Ik denk dat het niet lang meer duurt voor jouw schatje doorslaapt. Loïs heeft dit gedrag ook een paar weken vertoont. Om 6 uur, om 4 uur, om 5 uur. Dus zoals het haar uitkwam. Ik heb haar nooit laten huilen en gewoon gevoed. Een paar weken later was het ineens over en sliep ze door tot half 7. Nu haalt ze zelfs 7 uur of half 8. dan haal ik haar er echt uit.
  Je hoort vaak dat kinderen die de borst krijgen langer 's nachts komen, maar er komt een moment dat ze echt gaan doorslapen…… hopelijk breekt die tijd voor jou ook aan want het is wel heerlijk. al hoor ik wel elk kuchje elk geluidje… terwijl ze in een andere kamer ligt….. maar je hoeft er niet uit want ze slaapt daarna zo weer verder… lekker hoor!

  #4028105 Quote

  Mijn dochter (geboren 22/01/09) zit op 4 flessen van 180+6. Het schema is 08/12/16/20 vanaf de laatste fles slaapt ze dan door tot de volgende ochtend 08:00 uur. Maar als ik jullie zo zie, begin ik te twijfelen of dat wel goed is. Jullie hebben allemaal ng 5 a 6 flessen

  #4028107 Quote

  Hoi Barc
  Ik geef ook 4 voedingen maar wel van 210 cc. Sinds gisteren geef ik de laatste voeding om 21 uur (was 22 uur). Dilan wordt meestal rond 8 uur wakker en soms wel later. Zo lang je kleine goed groeit zou ik mij geen zorgen maken. Achter op de verpakking van de nutrilon staat dat kinderen vanaf 6 kilo 4 voedingen van 180 cc mogen.
  Groetjes Nurse

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct