Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1270529 Lieve Papa En Mama

 • Auteur
  Berichten
 • #2276531

  Lieve Ouders,
  Ik kom naar jullie als een klein, onvolgroeid wezentje. Toch heb ik nu al mijn eigen, unieke persoonlijkheid. Eens zal ik mijn vleugels in de wijde wereld uitslaan en op mijn eigen benen leren staan. Geniet dagelijks van mijn aanwezigheid.

  1) Gun jezelf de tijd om uit te vissen wie ik ben, hoe ik mij van jullie onderscheid en wat ik jullie kan geven.

  2) Geef me alstublieft eten als ik honger heb. In jouw buik, mama, wist ik immers niet wat honger was. Ik heb geen besef van tijd of uren.

  3) Hou me alstublieft dicht tegen je aan, knuffel me, streel me, kus me, vertel mij lieve verhaaltjes. In jouw buik, mama, voelde ik me altijd gedragen. Ik was daar nooit alleen.

  4) Ik hoop dat jullie niet al te ontgoocheld zijn als ik niet de perfecte baby uit jullie dromen ben. En wees mild voor jezelf, als jullie niet zo perfect zijn als jullie wel wilden.

  5) Verwacht niet te veel van een pasgeboren baby, verwacht niet te veel van kersverse ouders. Geef ons allen 6 weken, zogezegd als geboortegeschenk. Zes weken voor mij om mijn ritme te vinden en zes weken voor jullie om me echt in jullie leven op te nemen.

  6) Vergeef het me als ik veel huil. Heb alstublieft geduld met mij. Ik zal steeds minder huilen en ik beloof jullie dat ik jullie blij zal maken met mijn gezelschap.

  7) Als jullie goed naar me kijken, zullen jullie zien hoe jullie me kunnen troosten en wat mij tevreden maakt. Ik kan immers zonder woorden spreken. Ik ben echt geen kleine tiran die jullie leven wil verknallen. Maar huilen is nu eenmaal de enige manier om te zeggen dat er iets scheelt.

  8) Denk eraan dat ik al sterk en taai ben. Ik kan best tegen de fouten die jullie in het begin bij gebrek aan ervaring zullen maken. Als jullie van me houden, kan er eigenlijk niets mis gaan.

  9) Vergeet alstublieft niet, goed voor jezelf te zorgen. Zorg voor gezond eten, rust en beweging, zodat jullie energiek en sterk zijn in de momenten die we samen doorbrengen. Probeer onderscheid te maken tussen "belangrijk" en "onbelangrijk" en laat jullie door niets of niemand opjagen. Dan zullen jullie veel intenser van mij kunnen genieten.

  10) En zorg vooral goed voor jullie onderlinge relatie, want die is mijn voedingsbodem en toont mij hoe je kunt houden van andere mensen.

  Al heb ik jullie leven nu in de war gebracht, vergeet niet dat deze hectische periode voorbijgaat.

  Ik dank jullie allen, jullie kind!

    

  #4028138 Quote

  Mooi, lief!!!!

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct