Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1291100 Te Kleine Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #2297102

  Hoi,

  Ik ben gisteren op controle bij de verloskundige geweest en ze denkt idd dat de baby te klein is. Ik moet straks voor een echo. Ben nu 36weken en 1 dag. Maak me toch wel erg zorgen. Ze zei ook dat ze natuurlijk niet alles met de handen kan voelen, dus hopenlijk valt het allemaal erg mee. Zijn er meer ervaringen met te kleine baby's?? En moesten jullie toen plat liggen?

  Groetjes Nynke

  #4047289 Quote

  Vorige week zaterdagavond voelde ik weinig tot geen beweging van de kleine
  meid in mijn buik. Heel de zondag is al het beweging weg gebleven, maandag 25/5 heb ik in tranen de verloskundige gebeld dat ik niets meer
  voelde. Ik mocht gelijk komen.
  De stagiaire mocht eerst en die keek
  zo serieus en zat zo te "klungelen". hier drukken, daar drukken, hier
  drukken, gefrustreerd kijken en dan tot de conclusie komen 'ik voel
  niets, ik kan het niet vinden, het is veel te klein, bent u wel 30wkn
  zwanger?' OMYGOD! de moed zonk in mn schoenen! ik dacht, wat is er toch
  aan de hand?! het zal toch wel niet…
  de
  VK kwam erbij, voelde ook wat, kon de kleine niet activeren. vond wel
  een hartslag, GELUKKIG! ze twijfelde nog enigszins over de groei en
  liet me wachten op een echo. Na de laatste afspraak was ik aan de
  beurt; de kleine heeft een groeiachterstand van 2 wkn.(= 28wkn 4dgn)
  terwijl ik toen 30wkn 1 dag was.

  Ik vertelde dat mijn eerste
  dochtertje 48cm was en 2955gr was…toen zei ze dat het wel mogelijk
  was dat dit gewoon ook een kleintje zou worden maar ik moet volgende
  week en de week erop weer terug voor controles, groeiecho`s om te
  kijken of ze nog wel doorgroeit of dat er stagnatie heeft
  plaatsgevonden.
  Ik
  was nog niet klaar, ik moest ook nog door naar het ziekenhuis om aan
  een ecg apparaat gekoppeld te worden. gelukkig was het hartslag goed
  maar ik moet morgen toch weer terug voor de zekerheid.

  al met al, gigantisch geschrokken!
  en toen werd ze ineens wakker en is ze eigenlijk sindsdien onwijs aan
  het bewegen…ongelofelijk. ik heb me wel per direct ziek gemeld op het
  werk. voor mij geen gedoe meer. ik moest veel rust nemen zodat de
  kleine de mogelijkheid zou krijgen goed te groeien.

  Ik ben gisteren 3/6 voor een reguliere controle geweest. Ze vond (op de tast) dat er nog teveel loze ruimte in mn buik zat. 11/6 heb ik de 2e groei echo.
  afwachten dus!

  groet hilal
  31 wkn 4 dgn

  #4047290 Quote

  Hoi!

  Hier eigenlijk het tegenovergestelde. Bij mijn beide zwangerschappen bleek bij de 20 weken echo al een groeiachterstand te zijn. Beide zwangerschappen heb ik groeiecho's gehad, tot ongeveer 34 weken.

  Onze eerste kleine bleek prima op haar eigen lijntje door te groeien en deze kleine heeft zels een inhaalslag gemaakt en zit nu weer rond het landelijk gemiddelde. Onze eerste was bij de geboorte (37+5) 45 cm en 2740 gram en deed het verder prima.
  Gisteren heb ik nog een groeiecho gehad en deze was prima.

  Als alles mee zit was het gisteren de laatste echo. In de laatste weken is de groei vaak wat minder goed te volgen, omdat er niet zoveel ruimte meer is om te meten. Vandaar dat ze vaak rond 34 weken de laatse doen.

  Ze zullen bij jou waarschijnlijk ook een flow-echo maken, zodat ze de doorstroming van het bloed kunnen zien (zuurstof en voeding dus).

  In het LUMC, waar ik loop, zeiden ze dat plat liggen eigenlijk maar weinig effect heeft als het kind 'slechts' wat minder goed groeit. Als de flow niet goed is, is het een ander verhaal, dan is het wellicht raadzaam, maar wacht gewoon af wat ze gaan zeggen. Je kunt wel iets rustiger aan doen, dat is sowieso in deze periode niet slecht, zo vlak voor de bevalling.

  Sterkte hoor!

  Groetjes, Marisa

  #4047291 Quote

  Hoi,

  Heb net een echo gehad en de baby is inderdaad te klein, nu ongeveer 2200 gram. Had minimaal 2500 gram moeten zijn. Allemaal controles gehad en alles zag er goed uit. 2 keer aan het ctg gelegen en dat leek ook goed. Morgen voor de zekerheid nog een keer. Het is nu wel zeker dat ik in het ziekenhuis moet bevallen. Maar ze heeft het er niet over gehad dat ik nu heel veel rust moet nemen, maar ik moet misschien voor mezelf toch een stapje terug doen. Maar is wel moeilijk met een peuter van 3,5 jaar.

  Groetjes nynke

  #4047295 Quote

  Hoi Nynke,

  Ik geloof best dat je even geschrokken bent. Goed te horen dat de echo verder wel goed is. Fijn dat ze het morgen weer even checken. Hopelijk gaat de kleine mooi in haar eigen groeicurve verder en komen er de komende weken nog mooi wat pondjes bij.

  Groetjes Anja

  #4047296 Quote

  Jeetje, wat toevallig zeg, het was mijjn voornemen om vandaag dit zelfde onderwerp te plaatsen.

  Met de 20 weken echo zagen ze al dat het geen super groot kindje zou gaan worden, rond de 6 pond. Maar op zich niet TE klein, en ikzelf ben ook maar klein en tenger dus eigenlijk een normaal formaat voor mijn lichaam.

  Afgelopen vrijdag een liggingsecho gehad. De baby ligt mooi, met haar hoofdje naar beneden en qua groei voldoende. Nu had ik gisteren een afspraak bij de verloskundige en meet altijd mijn buik op. Ze concludeerde na alles dubbel gecheckt te hebben dat ik t.o.v. mijn vorige bezoek twee weken geleden niet gegroeid was. Eigenlijk zou ik pas over twee weken terug moeten komen maar nu wilde ze me volgende week weer zien. Ze gaat dan weer mijn buik opmeten om te kijken of het in die tussentijd wel gegroeid is. Zo niet dan moet ik naar de gynacoloog. In het allerergste geval zou de baby eerder gehaald moeten worden omdat het in de couveuse beter kan groeien dan in mijn buik.
  Ik weet wel dat het laatste echt in het ergste geval is, maar ik baal flink en maak me toch wel zorgen. Tot op heden heb ik echt een probleemloze zwangerschap gehad, weinig tot geen last van kwaaltjes, en ik ben nog in staat om van alles te ondernemen wat ik ook zou willen doen als ik niet zwanger zou zijn. Misschien ook wel mijn valkuil want omdat het nog allemaal lichamelijk gezien gaat blijf ik ook maar doorgaan met van alles. Morgen is mijn laatste werkdag en dan mag ik lekker met verlof, 4 weken voor de uitgerekende datum. De verloskundige adviseerde me om wat meer rust te nemen. Tja, dat moet ik mezelf nu echt gaan opleggen hoor..maar ik ga het wel doen want de groei van de baby is het belangrijkste voor nu.

  Maar goed, een heel verhaal dus. Ik weet niet hoe het bij jullie emotioneel gezien voelt, maar ik voel het bijna als falen. Net of ik mezelf verwijt dat ik te veel heb gedaan de laatste tijd, te weinig rust heb genomen e.d. Ben nu een beetje labiel/emotioneel en moet echt even mezelf oppeppen hoor.

  Gelukkig is de baby super bewegelijk, eigenlijk de hele zwangerschap al. Dus dat geeft me wel weer een vertrouwd gevoel.
  Nou, heerlijk om dit even van me af te kunnen schrijven en fijn dat er nog meer 'lotgenoten' zijn in deze situatie.
  Ik hoop dat jullie allemaal snel een gerustgestelde uitslag krijgen. Ik ga vanaf morgen maar lekker niksen en dan hopen dat ze donderdag wel groei kunnen meten.

  Groetjes,
  Elise

  #4047297 Quote

  Hey hey,

  Tja wat heet te klein.
  Mijn zoontje is met 38 weken geboren en woog toen 2740 gram en was 46 cm….. Ben gewoon thuis bevallen en het menke deed het ontzettend goed. Is nu 15 maanden en nog nooit echt ziek geweest of wat dan ook. Zit nu zelfs boven de gemiddelde lengte en het gewicht is gemiddeld.

  Ik ga er van uit dat deze ook niet heel zwaar gaat worden, rusten helpt inderdaad wel, dat zal dit keer met een kleintje van 15 maanden ook niet zo makkelijk gaan…..
  Ik maak me er in elk geval niet zo druk om. Elk kind is anders en volgt zijn eigen lijn.

  Groetjes

  #4047311 Quote

  Goed nieuws. Ons meisje is goed doorgegroeid in de afgelopen 2 weken.
  Het verschil is nu nog maar 4 dagen. Ze zit wel onder gemiddeld maar ik ben ook geen Hollandse dame. Dus,
  niet erg…ze weegt nu 1730 gram en zit waarschijnlijk tegen de 40 cm aan (cm`s kon ze
  niet met zkrheid zeggen). Ze schat wel dat ze iets eerder geboren wordt
  en, net als de 1e, een kleintje wordt (=6pond, max)

  Ik ben super opgelucht!

  Groetjes, Hilal
  32w4d

  #4047326 Quote

  Dag Mama van Manon.

  Leuke naam want ik ben ook een mama van een Manon.
  Onze Manon was wel veels te klein voor het aantal weken zwangerschap. Manon is geboren met 35,5 weken en woog toen net geen 2 kilo, 1980 gram.
  Ze deed het vanaf het begin wel heel goed. Een spugertje maar groeide verder wel steeds. Nu is ze nog steeds geen grote eter en weegt 16 kilo (is 5 jaar).

  Haar zusje (Julia) daartegen heeft haar zus met de geboorte dubbel en dwars ingehaald.
  Zij werd geboren met 39,4  weken en woog toen al 4220 gram en 56 cm…..
  Ze schelen elkaar 17 maanden en de jongste is nu 15 kilo (3,5 jaar).

  Hoe gaat het nu met je en moet je nog lang?

  Andere vraag als ik zo brutaal mag zijn. Heb je misschien nog een geboortekaartje over van je dochtertje Manon? Ik spaar kaartjes met haar naam en ik heb er al meer dan 1500….

  Groetjes Juultje

  mannoo2004@hotmail.vom
    

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct