Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1291119 Marijn Of Merijn

 • Auteur
  Berichten
 • #2297121

  Hoi…

  Sorry, weer zo eentje die er niet uitkomt met namen… Mijn man en ik verwachten een dochter…. ze krijgt een aantal voornamen waarvan ik er voor 1 maar niet uitkom.  Ik ben op zoek naar een Nederlandse naam, maar geen dingen als Griet of Jannie…. Mijn man komt niet uit Nederland en geeft mij redelijk de vrije keuze van de NL  naam, als hij het maar mooi vind klinken (en de betekenis mooi vind). De enige namen waar we het over eens zijn, zijn Yannick (eigenlijk een franse naam, daarom doet hij voor spek en bonen mee) en Merijn. Nu zie ik heel veel de spelling van Marijn.

  Wat vinden jullie mooier bij een meisje passen, Marijn of Merijn??

  Groeten,

  Eghosa

  #4047419 Quote

  Hoi,

  Als ik heel eerlijk ben vind ik het beiden meer jongensnamen. Vind het niet echt bij een meisje passen. Maar je moet gewoon doen wat je zelf het mooiste vind, dat is het aller belangrijkst. Succes.

  groetjes

  #4047420 Quote

  Hoi..

  Grappig dat je dat zegt… in principe is Marijn een unisex naam en Merijn een meisjes naam… Maar goed, zoals je zelf al zegt, ik moet zelf kiezen.. maar een beetje hulp is altijd handig 🙂

  Eghosa

  #4047421 Quote

  Als ik tussen Marijn of Merijn zou moeten kiezen voor een meisje dan zou het Merijn worden omdat ik een jongen ken die Marijn heet. Je had het ook over Yanick maar dat is toch ook een jongensnaam? of heb ik die associatie omdat ik een jongetje ken die Yanick heet?

  Succes, ik ben blij dat wij er al een poos uit zijn.

  Groetjes Anja

  #4047425 Quote

  Ik hoor eigenlijk bij de augustus mama's, maar kijk hier ook af en toe.

  Wat vind je van Marijne of Merijne?

  Dat klinkt wel meisjes-achtiger. Ik vind het zelf 2 leuke namen.

  Succes!

  Groetjes Manda 31.5

  #4047426 Quote

  Hi Eghosa,

  je raadt het al… mijn keuze gaat uit naar Marijn. Het is inderdaad een unisex naam. Wij hadden deze naam voor ons eerste kindje zowel als het een jongen zou zijn of een meisje zou zijn. Dus mijn advies: Marijn.
  Onze Marijn is trouwens een jongen!

  succes ermee

  Mama van Marijn, Thomas en Veerle

  #4515702 Quote

  HOI,

  Ik vind marijn toch wel een beetje meisjesachtig. Ik ken namelijk een marijn hij is een beetje vrouwelijk. je snapt het wel! 😉

  love
  xoxo

  Merijn

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct