Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1294711 De Tijd Kruipt Voorbij

 • Auteur
  Berichten
 • #2300713

  Dag dames,

  Duurt het wachten bij jullie ook allemaal zo lang? Wij hebben het goede nieuws nog aan niemand verteld. We willen nog even wachten omdat mijn schoonmoeder totaal niet lekker in haar vel zit en mijn vriend bang is dat ze niet enthousiast gaat reageren. Maar omdat ik er nu nog met bijna niemand over kan praten heb ik elke dag het gevoel dat de tijd voorbij kruipt… Nog maar 6 weken en 1 dag zwanger. De middelste weken gaan straks veel sneller dat weet ik. Dit is gewoon een rare periode…je weet dat je zwanger bent, maar je hoort niets en ziet nog niets, enz. Kijk nu al uit naar de eerste echo al weet ik nog helemaal niet wanneer die is. Volgende week moet ik de huisarts opnieuw bellen voor een afspraak in week 8 of 9. Dan gaan we ook inplannen wanneer ik een echo krijg. Op zich vind ik het niet erg dat mijn echo niet al heel vroeg is, maar toch…ben zo nieuwsgierig.
  Bij de vorige twee zwangerschappen liep ik bij een verloskundige, maar omdat er in ons dorp geen verloskundigepraktijk is ga ik nu naar de huisarts. Vraag me af of hij wel net zo goed weet wat er allemaal moet gebeuren als een verloskundige. Mijn gevoel zegt dat je naar een huisarts gaat als je ziek bent en niet als je zwanger bent… Maar goed heb weinig keus.

  Verhaal is lang genoeg nu. Ik hoop van jullie wat te horen.

  Groeten van mij

  #4050464 Quote

  ooooh.. dat heb ik ook joh! Pff… ook net 6wk en 2dg en schiet niet op! haha.. Wij hebben t nieuws al wel aan wat mensen verteld, maar houden t verder nog stil tot de echo, maar pff wat duurt dat lang en idd daarbij dat je nog zo weinig voelt….
  Succes!!!

  gr. Sas.

  #4050468 Quote

  Jaaa, het duurt echt laaannngggg! Ben nu nog maar 5 wk + 1. Dus duurt nog 4 wk + 6 voordat ik voor de echo mag! Hier heb ik het alleen aan een hele goeie vriendin verteld, verder weet nog niemand het. Althans niet dat ik het heb verteld, misschien hebben sommigen wel vermoedens want het is toch wel apart om ineens midden op de dag te gaan slapen

  Hebben jullie ook al dat je broeken veel strakker zitten dan normaal? Bij de eerste kon ik tot 20 weken m'n normale broeken aan. Is toch wel vreemd dat het dan nu ineens zo snel gaat… Zoveel uitgerekt kan het vanbinnen toch ook weer niet zijn.. Humz, misschien toch minder moeten eten met kerst enz.

  Om de tijd te verdrijven ben ik nu maar aan het nadenken over namen, hoe we het straks doen met slapen (wel of geen juniorbed voor de oudste) en met wat voor kinderwagen ik straks op pad ga. Die we al hebben met een plankje of toch maar een dubbele buggy o.i.d En ook nog over de manier waarop we het straks aan iedereen gaan vertellen…

  Jullie nog tips om de tijd veel sneller te laten gaan?

  Lfs

  #4050479 Quote

  Hey Toppertje

  Ik ken je gevoel heel goed, ik streep zowat elke dag af !!
  Echt verschrikkelijk.
  Bij ons weten het wel een aantal mensen, maar de rest vertellen we het pas als de echo goed….
  Ben ook vooral bang dat het nog mis gaat…. nou ja moet er maar vanuit gaan dat alles goed gaat.

  Liefs Mama2006 (6w+3d)

  #4050493 Quote

  Hoi hoi,

  Wij hebben het goede nieuws alleen aan goede vrienden vertelt en mijn ouders weten het. Verder nog niet. Denk dat we het gaan vertellen als we de eerste echo hebben gezien en alles goed is. Ik vind het ook heel spannend, dat wachten. Ik had in week 4 nog een klein beetje bruine afscheiding. Maar dat is gestopt en was eigenlijk maar heel erg weinig. Ik hoop maar dat alles goed is. Kan haast niet wachten om een mooi kloppend hartje te zien 🙂
  Ik ben nu 5 wk en 3 dagen ongeveer. Ik hoor  de uitrekendatum precies  als ik de echo heb gehad, die heb ik de 26ste. Ik ben nu van een schatting uitgegaan. Nog maar een paar weekjes geduld hebben..

  groetjes,
  Gypsey

  #4050499 Quote

  Ooooo zoooo bekend.. Ik ben de dagen gewoon aan het aftellen tot 23 januari voor de echo. Voor mij gaat het helemaal heel langzaam, omdat ik nog steeds een beetje vloei en nog steeds bang ben dat het misgaat. Ondanks dat ik vloei, groei ik ongelofelijk. Ik kan mijn eigen broeken niet meer aan, maar een zwangerschapsbroek zit ook nog niet je van het..

  Gingen de dagen maar wat sneller..

  Bibi

  #4050511 Quote

  he toppertje dan zijn we zeker zelfde dag uitgerekend?
  ben nu ook precies 6 wk 1 dag.Ben ws 8 sept uitgerekend.Ben erg benieuwd want mijn eerste zoontje is 11 sept geboren….

  septembermum

  #4050517 Quote
  Hoi, hoi,

  Iedereen gefeliciteerd met zijn zwangerschap!

  Ik ben net nieuw hier. Wij durven pas sinds vanochtend echt te geloven dat we zwanger zijn (derde zwangerschapstest sinds afgelopen zaterdag, maar er stond nu echt luid en duidelijk ZWANGER). Het dringt nu heel langzaam tot ons door, al wordt het wel allemaal wat echter nu ik de VK vanochtend heb gebeld en mezelf hardop hoorde zeggen: ik ben zwanger!

  De tijd kruipt voor mijn gevoel nu ook voorbij, ben vandaag eigenlijk 'thuis aan het werken', maar er komt niet veel zinnigs uit mijn handen. Er is zoveel informatie op het internet te ontdekken (dit wordt ons eerste kindje).

  Ik zou het het liefst van de daken schreeuwen, mijn man wil het tot een week of 8 stilhouden (ik ben nu ongeveer 5 weken, precies weet ik niet door een onregelmatige cyclus). Ik ben zo bang dat ik dan nog een keer mijn mond ga voorbijpraten…

  Liefs, Joyce

  #4050519 Quote

  Hallo allemaal,

  Sinds zaterdag weet ik het!!! Ik ben zwanger, voor de aller eerste keer, kan het bijna niet geloven… Het is dus nu ongeveer 4 weken. We hebben het mijn schoonouders en ouders verteld, en mijn beste vriendin weet het. Vind het nog allemaal zo onwerkelijk. Heb eigenlijk nergens last van alleen een beetje moe, gelukkig, maar wel raar.. want je hoort zoveel verhalen over misselijk en zere borsten, dan ga je je afvragen of het wel waar is.. maar de test liegen niet zei de assistente van de huisarts.
  Ben heel benieuwd wat er allemaal staat te gebeuren en of het allemaal goed blijft gaan. Ik probeer nu aan het idee te wennen dat ik een echte MAMA word..

  Groetjes marisje

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen