Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1294721 Vertellen Of Nog Even Niet

 • Auteur
  Berichten
 • #2300723


  Hoi meiden,

  Gaan jullie het supernieuws al aan iemand vertellen of houden jullie het nog even voor je?
  Wij hebben het gisteren meteen aan mijn ouders verteld en gaan het zondag aan schoonouders en mijn beste vriendin vertellen.
  Voor de rest houden we het nog voor ons tot na de eerste intake bji de verloskundige op 02 februari.

  Hoe doen jullie dat?


  #4050565 Quote

  Wij gaan het volgende week bekend maken, als ik 8 weken ben, maar eerst een goede echo, wij vertellen het eerst aan de familie later aan de vrienden.

  Gr.

  #4050569 Quote

  Tja, dat is bij ons een lastige kwestie. Ik wil het dolgraag aan iedereen vertellen. Uiteraard te beginnen bij onze ouders. Maar mijn vriend wil liever wachten tot na de intake bij de vk. Echt, dat vind ik zoooo lastig. Mijn buik groeit nu al en ik weet niet hoelang ik het nog vol kan houden om mijn mond te houden.

  Ik weet ook wel dat er nog vanalles fout kan gaan, maar dan heb je toch ook steun van je familie… Mijn vriend vindt het geloof ik ook wel wat hebben dat we nu nog een geheimpje hebben van ons samen.

  #4050570 Quote

  hoi!

  wij hebben het mijn ouders en schoonouders al in de eerste week na de test verteld, en sinds we dinsdag een hele mooie echo hebben gehad, hebben we het aan iedereen verteld. heerlijk om te doen zeg.

  Heb bij de echo gevraagd hoe groot nu nog de kans op een mk is. en dat is nog maar 3 % zodra het hartje klopt! dus toen hebben we het grote nieuws de wereld in gebracht!

  x jacqy
  7w2d

  #4050574 Quote

  Mijn ouders weten het. Mijn schoonouders nog niet. En een buurvrouw die op het juiste moment de juste vraag stelde en ik niets kon ontkennen. Het is onze vierde zwangerschap en de laatste keer was een miskraam. Toen hadden we het met 10 weken aan iedereen verteld. Vond ikniet vervelend, we kregen daardoor veel steun en troost. Nu wacht in ieder geval de echo van 5-2 even af. Want ik vind het allemaal wel heel erg spannend: zou het goed blijven gaan?

  #4050622 Quote

  De eerste dag na de test wilde ik het liefst het goede nieuws van de daken schreeuwen en ik heb me daarom ook echt moeten inhouden om het niet meteen door de koffiekamer op mijn werk rond te schreeuwen. Die drang was heel groot. Nu ben ik blij dat ik, en mijn man, het nog even voor ons zelf hebben gehouden. Kunnen we weer even wennen aan het idee. Onze ouders hebben we het wel verteld. We zijn van plan om het goede nieuws na 12 weken openbaar te maken. Dan mag iedereen weten hoe blij we zijn..

  #4050629 Quote

  Hallo allemaal,

  Ik heb het nu voor de derde keer weer gelijk na de positieve test verteld! Ik vind 12 weken wachten zo'n onzin. Als het fout gaat wil je toch ook steun en begrip van je omgeving! Trouwens het kan in elk stadium van de zwangerschap mis zijn. Daarnaast is het ook fijn als mensen uit je omgeving begrijpen waarom je zo moe bent, misselijk en misschien ook wel extra emotioneel. Maar iedereen doet het op haar eigen manier, en daar heb ik respect voor.

  #4050632 Quote

  Hoi allemaal,

  Wij vertellen het gewoon na de eerste echo, als alles goed is aan onze familie.
  De echo  hebben we al bij 7,5 weken. Op het werk vertel ik het wat later denk ik.
  Bij de vorige hebben we het meteen aan iedereen vertelt, maar toen kreeg ik op het werk niet eens felicitaties van iedereen. De meesten zeiden zelfs, dat het wel vroeg was en nog mis kon gaan… Dat verpeste wel een beetje de vreugde vond ik.
  Daarom ga ik het nu op het werk pas het laatst vertellen.

  groetjes,
  Gipsey

  #4050635 Quote

  Hoihoi,

  Wij wachten ook tot na de eerste echo. Het is inderdaad fijn als sommige mensen het wel weten mocht het fout gaan, maar de vorige keer hadden we het ook alleen aan onze (schoon)ouders verteld en m'n schoonmoeder heeft het toen gelijk door verteld, terwijl we dat helemaal niet wilden! Dus deze keer moet iedereen geduld hebben tot na de echo… Nog 4 weken en 1 dag…

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen