Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1294777 Wanneer Vertellen

 • Auteur
  Berichten
 • #2300779

  Hallo allemaal,

  Mijn vriend en ik wonen ver bij onze familie uit de buurt en twijfelen nu wanneer we hen het grote nieuws moeten/kunnen vertellen. We hebben de mogelijkheid dat persoonlijk te doen bij een week of 10/11. Volgens de gynaecoloog aan de vroege kant.

  Hebben jullie "het" al verteld? Zo nee, tot wanneer wacht je?

  Groetjes
  Laat

  #4051017 Quote

  Hoi Laat,

  Ik denk dat er ten eerste geen moment is waarop je het "moet" vertellen; dat is voor iedereen anders. De een vertelt het na een positieve test, en ander na 12 weken. Doe vooral waar je je het prettigst bij voelt. Wat een gynaecoloog ook vindt.

  Na een positieve test wilde ik het het liefst van de daken schreeuwen, maar na overleg met manlief hebben we het stil gehouden. Dat doen we nu trouwens nog steeds (zijn nu ongeveer 8 weken). En eigenlijk vind ik het ook wel leuk om nog een geheimpje met z'n 2-en te hebben. Het geeft een beetje een gevoel van "ons tegen de rest van de wereld" op een positieve manier.

  Allebei onze ouders, broers en zussen wonen ook ver weg en we willen het persoonlijk en het iedereen in een weekend vertellen. Dat wordt dus over 2,5 week, dan hebben we ook een eerste echo gehad. Zodat we dan hopelijk goed nieuws kunnen vertellen. Na onze directe familie mag dan ook de rest van de wereld het weten. Mijn werk daar weer op uitgezonderd, maar dat is een ander verhaal. Ik werk in een mannenwereld en baby's zijn daar niet echt het gesprek van de dag, zeg maar.

  We hebben er ook over nagedacht dat mocht het mis gaan, je dat ook met mensen wil delen. Hoeft natuurlijk niet, ook dat verschilt per persoon. Wij hebben goede vrienden waarmee we lief en leed kunnen delen en die vertellen we het deze week. Ben benieuwd hoe ze zullen reageren!

  Groetjes, J.

  #4051022 Quote

  Hoi meiden,

  Ik heb het mn ouders nou…. mn moeder zag iets met nieuwjaarsdag aan mij en dan moet je het maar eens voor je houden.. dus verteld, mn zusje en dr man kwam ook op nieuwjaarsdag bij mn ouders die heb ik ook meteen geinformeerd, ze zijn blij voor ons.
  In september vorig jaar had ik het vrij snel verteld en dat liep helaas af in een mk, ja das minder maar vond het wel fijn dat sommige het wisten.
  Ook een goede collega heb ik het verteld maar ga het niet eerder vertellen dan halverwege maart. Denk dat je zelf moet kijken hoe en aan wie je het verteld.\

  Succes,
  San

  #4051023 Quote

  Hoi,

  ik ben nu 8 wkn en 5 dgn. Heb 't nog aan niemand verteld. Ik probeer het ook vol te houden tot week 12. Ergens midden maart. Heb al in mijn agenda staan wat de volgorde moet zijn van vertellen 😉
  Mijn collega's hebben al wat grapjes over gemaakt dat ik zwanger ben omdat ik steeds misselijk ben maar heb ze wijs kunnen maken dat het door de griep komt =) En ik ben natuulijk "net" ongesteld geworden hahaha

  Voor degene die het nog niet hebben verteld en nog even voor zich willen houden, veel succes!! 🙂

  -x-
  Shirley

  #4051025 Quote

  Hoi Laat,

  Ik heb het ook nog aan niemand verteld. Het is natuurlijk heel leuk om echt een geheimpje met z'n 2 te hebben, aan de andere kant wil ik echt super graag aan m'n moeder en al m'n vriendinnen vertellen. Want die kleine krijgt echt enorm veel tantes 🙂

  Groetjes

  #4051029 Quote

  Hoi Laat,

  Wij hebben het ook nog aan niemand verteld, ben nu 8,5 week op weg. Over 1,5 week de echo en als die goed is gaan we het aan de familie vertellen. En dan zo langzaamaan aan de rest.

  Ik snap niet zo goed dat de gyn het aan de vroege kant vindt. Want volgens mij als je bij de 10e week een echo hebt met een kloppend hartje is de kans op een mk erg klein. Ergens anders stond hoeveel procent het dan nog is, maar dat weet ik niet meer.

  Als ik jou was zou ik het gewoon vertellen als je de kans krijgt het persoonlijk te doen. Is altijd leuker als via de telefoon en je kan ze toch vragen om het nog een paar weken voor zich te houden tot je 12 weken bent en je het aan de rest wilt vertellen?

  Succes ermee!

  Groetjes,
  Jo

  #4051075 Quote

  Onze ouders weten het al vanaf het begin. Ik belde mn man op om te vertellen dat ik weer zwanger was en tien minuten later wisten onze ouders het ook. Ik vind het fijn dat ze het weten en mocht het misgaan dan hebben we steun aan hen.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen