Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

1294845 Bekkenklachten

 • Auteur
  Berichten
 • #2300847

  Hallo allemaal!

  Ben nog  niet actief geweest op dit forum maar lees wel veel mee!
  Ik ben 15 weken zwanger van ons 2de kindje. Ik werk momenteel nog maar 2 dagen (ipv 3) omdat ik zo ongelofelijk moe ben. Daar baal ik behoorlijk van.. Wil toch het liefst alles gewoon blijven doen. Nu ben ik vrijdag bij de huisarts geweest voor lage rugpijn, uitvalverschijnselen in mijn rechterbeen en pijn in liezen.. En waar ik al bang voor was; bekkenklachten. Moet nu dinsdag naar de cesartherapeut voor advies maar de dokter liet al doorschemeren dat  het werk dat  ik heb (kinderdagverblijf) absoluut niet handig is nu.. Pff weet natuurlijk dat ik goed voor mezelf en de kleine uk moet zorgen maar vind het wel moeilijk om me zo zwak te voelen.. Dinsdag even afwachten om te kijken hoe ik verder kan met werken.
  Hebben er al meer mensen bekkenklachten?

  Groetjes Marit

  #4051473 Quote

  hoi,

  jeetje wat vervelend voor je zeg!
  ik   ben ook 15 weken zwanger, en heb al bekkenklachten. gelukkig bijna alleen in de avond.
  Heb jij er contineu last van?

  gr. jacqy

  #4051474 Quote

  Ook ik heb last nu al last van mijn bekken,  ben nu 15 weken zwanger.  De  vorige zwangerschap had ik bij deze termijn ook last van mijn bekken en ben  heel eigenwijs doorgegaan met m'n werk en tillen etc. Na de vorige bevalling heb ik fysiotherapie nodig gehad om van m'n klachten af te komen.  

  Deze keer heb ik heel op tijd contact opgenomen met de fysiotherapeut, ze heeft me veel tips gegeven hoe ik in het dagelijks leven om moet gaan met de klachten en via haar heb ik ook een bekkenband gegeven die ik draag op dagen dat ik veel moet lopen of staan. Het helpt echt!  Zoek dus tijdig hulp bij een gespecialiseerde bekkenfysiotherapeut, succes!

    

  #4051477 Quote

  Dag dames,

  Ik ben nu ook vijftien weken zwanger. Sinds de 8ste week van mijn zwangerschap heb ik al weer last van behoorlijke bekkenpijn. Soms kan ik s avonds geen stap meer zetten en sleep ik mijn linkerbeen echt met me mee… De huisarts heeft me door gestuurd naar een oefentherapeut(ong. hetzelfde als een cesartherapeut). Zij geeft me tips wat ik kan doen wanneer ik last heb en waar ik tijdens het lopen, bukken, gaan zitten, tillen end. op moet letten. Probeer er wel rekening mee te houden, maar ook ik zit in het onderwijs…bij de kleuters en dan moet je toch regelmatig even bukken/door de knieen. Thuis heb ik nog een kleine van anderhalf die ook regelmatig even de trap of in en uit zijn bedje getild moet worden..
  De laatste weken gaat het wel weer iets beter. Ik draag op mijn werk een bekkenband(heb ik zelf via het internet besteld op de site de apotheek). Deze band geeft me wel extra steun. Als ik thuis iets aan het doen ben waarvan ik weet dat ik er normaal last van zou krijgen dan doe ik die band ook een tijdje om.
  Het is heel vervelend. Maar ik kan er nu wel gewoon mee leven. Kan nog gewoon werken… maar heb wel geleerd gewoon aan mezelf te denken. Als je niet uitkijkt kun je gewoon in een rolstoel belanden of de hele dag in bed… Dat kan ik echt niet gebruiken met twee kids thuis. Dus ik denk aan mezelf. als het even niet gaat meld ik me gewoon af op mijn werk. Daar zijn ze gelukkig heel begripvol. De eerste drie maanden ben ik veel afwezig geweest. Nu hoop ik gewoon weer een beetje door te kunnen gaan met werken. Vind het gewoon ook te leuk.
  Nou meiden. Sterkte ermee.

  Liefs mij

  #4051481 Quote

  He!

  Vandaag bij de cesartherapeut geweest en zij heeft inderdaad bekkeninstabiliteit vastgesteld.. Flink balen maar ben eerlijk gezegd wel blij dat het een naam heeft.
  Ik heb direct een bekkenband meegekregen en dat voelt wel fijn!
  Verder mag ik nog maar 2 halve dagen boventallig werken.. Op die manier kan ik naar huis als het niet gaat. Ik krijg nu regelmatig therapie om er mee te leren omgaan en om de pijn te verminderen. Op mijn werk werd gelukkig vol begrip gereageerd nu moet ik het zelf nog gaan accepteren. Niet alleen dat ik niet meer echt kan werken maar dat ik ook veel uit handen moet geven van de zorg voor onze zoon en het huishouden..
  Er werd me op het hart gedrukt dat ik heel goed naar mijn lijf moet luisteren en niet meer moet doen dan nodig en haalbaar is. Dat hou ik dus ook maar voor ogen!
  En verder natuurlijk zo veel als mogelijk genieten van die lieve 2,5 jarige dondersteen die hier rondhuppeld en dat lieve ukkie in mijn buik!

  Groetjes Marit

  #4051492 Quote

  hoi

  ik heb ook bi, helaas heb ik dit al heel lang, maar door de zwangerschap wordt het dus erger.
  er zijn goede oefeningen en tips om er mee om te gaan.
  ook ga ik binnenkort weer een bekkenband dragen om mijn spieren te ontlasten. want, zo is mij uitgelegd, de pijn komt vooral van de spieren af, die raken overbelast omdat ze de bekken willen corrigeren.

  sterkte iedereen die er ook last van heeft!

  x Petra

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen