Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

doorverwezen naar ziekenhuis n.a.v. 20 weken echo

 • Auteur
  Berichten
 • #2304717

  Hallo meiden,

  Eerder had ik al een topic geplaats over dat de kleine zich niet wilde laten zien op de eerste 20 weken echo. We hebben alleen een rug gezien en verder nauwelijks iets.

  Afgelopen maandag moesten we terug voor een tweede poging. Ook nu was het erg lastig om ons ukje goed in beeld te krijgen. Echt een dwarsligger dus. Maar eigenlijk moesten we er wel een beetje om lachten en maakten we ons niet echt zorgen.
  Ze hadden alles goed gezien, behalve de blaas en de navelstreng. De blaas bleek onvoldoende gevuld, maar dat kan ook komen doordat het kind net geplast heeft.
  Hierdoor konden ze alleen de navelstreng vaten ook onvoldoende zien. Het lijkt er sterk op dat er maar 2 navelstreng vaten zitten, in plaats van de normale 3.

  Dus doorverwezen naar het ziekenhuis, voor een derde echo poging. Ze hebben me wel gerust proberen te stellen, doordat ze ook hebben gezegd dat het moeilijk in beeld te krijgen was. Dus het is niet zeker dat het maar 2 vaten zijn, maar ook niet zeker dat het er wel normaal 3 zijn.
  Ook hebben ze aangegeven dat de consequenties niet heel groot zijn als het inderdaad maar 2 vaten zijn. Het ergste wat kan gebeuren  is dat er een aantal kinderen zijn die een groeiachterstand hebben opgelopen.
  Maar echt helemaal rustig voel ik me er niet onder.

  Gelukkig kan ik al snel terecht. Morgenochtend heb ik de echo. Nog even spannend tot dan, ga er maar gewoon van uit dat alles meevalt!

  Heel verhaal geworden, maar moest het even kwijt,

  groetjes Marieke

  #4056279 Quote

  Nou probeer je niet te veel zorgen te maken,gelukkig heb je morgen al de echo en ben je snel verlost van de zenuwen.

  Hou ons op de hoogte,succes morgen groetjes dessie

  #4056280 Quote

  hoihai,
  ik hoor eigenlijk bij de oktobermama's maar wilde toch even reageren..
  ikzelf ben ook geboren met 2 vaten in mijn navelstreng…
  ik ben geboren met 7 pond.. en heb hier nooit hinder van gehad… niet voor en niet na mijn geboorte..
  ik hoop dat dat je iets gerust kan stellen…  ook met 2 vaten in de navelstreng kan een kindje gewoon groeien.
  groetjes femster

  #4056282 Quote

  Hoi Marieke,

  Maak je geen zorgen! Mijn dochter (12-02-2008) had ook maar 2 vaten in de navelstreng. Ze is welliswaar een maand te vroeg geboren, maar dit had niks met die vaten te maken. Ze was 2660 gram. Dat is een prima geboorte gewicht voor een kindje die een maand te vroeg is. Ze hoefde niet eens in de couveuze!
  De dochter van mijn schoonzus had ook maar 2 vaten in de navelstreng en die is 1 dag na de uitgerekende datum geboren met een geboorte gewicht van ruim 8 pond!!!
  Beide dames zijn kerngezond. Maak je dus maar geen zorgen.

  Liefs Trudi

  #4056291 Quote

  wat een klein dwarsliggertje inderdaad.

  probeer je niet teveel zorgen te maken, zal vast niet goed in beeld zijn gekomen.
  ben erg benieuwd of je al geweest bent vandaag????

  Liefs Sylvia
  20wk4dg

  #4056295 Quote

  Dat zijn van die dingen die je dus niet verwacht te horen tijdens de echo maar meestal loop het wel goed af. Hoe is het gegaan vandaag?

  Grt Jacy

  #4056299 Quote

  Hallo meiden,

  Inmiddels is het verhaal enigzins verandert. Helaal niet in meest gunstige zin.

  De navelstreng hebben we nu goed in beeld gezien en lijkt er toch gewoon normaal uit te zien. Dus met drie vaten. Opluchting zou je denken.
  Maar ook bij deze echo was de blaas niet te zien. Moesten tussendoor even een stukje gaan lopen en na 30 minuten opnieuw echo gekregen. Deze keer zowel via de buikwand als vaginaal geprobeerd, maar de blaas was nog steeds niet/nauwelijks zichtbaar. Daarnaast bleek ook 1 nier twijfelachtig te zijn. De linker nier zit er wel en ziet er normaal uit, maar de rechternier lijkt er niet te zijn of niet goed aangelegd.

  Wederom zijn we doorgestuurd. De arts-echoscopiste wilde dat we naar een academisch ziekenhuis zouden gaan, omdat daar direct de juiste specialisten aanwezig zijn. Morgenochtend worden we verwacht in het AMC.
  Gelukkig kunnen we ook nu weer snel terecht. Had er niet aan moeten denken een heel weekend te moeten wachten.

  Hoe rustig ik vanochtend nog was, nu begin ik me toch wel wat zorgen te maken. Maar ja, eerst morgen maar weer afwachten.
  Jullie horen het van me als ik weer meer weet.

  groetjes Marieke

  #4056302 Quote

  He getsie Mariek, wat ontzettend vervelend voor jullie dat jullie zo lang in die onzekerheid moeten blijven zitten.
  Eerst spanning om de navelstreng, dat blijkt dan goed (gelukkig!) en nu dit.
  Dat verwacht je toch helemaal niet!
  Ik leef met jullie mee en zal keihard duimen dat jullie kindje gewoon erg veel plast en dus steeds een leeg blaasje had…
  Sterkte!!!!

  Marieke2

  #4056305 Quote

  Hoi Marieke,
  wat een vervelende berichten. Ik hoop dat alle extra echo's en zorgen voor niets blijken te zijn. Ik weet uit ervaring dat het AMC een heel prettig en zorgvuldig ziekenhuis is waar IK alle vertrouwen in heb, ik hoop dat jij je daar ook in vertrouwde handen voelt en dat ze je straks opgelucht naar huis kunnen sturen.
  Veel liefs en succes suzan

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct