Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

13 maanden leeftijdsverschil

 • Auteur
  Berichten
 • #10283439

  Na van de eerste schrik bekomen te zijn dat ik onverwacht weer zwanger ben, begin ik nu na te denken over de praktische kant van dit gegeven.

  Als alles goed gaat zal ik straks als mijn zoontje 1 jaar is een maand later bevallen van ons tweede kindje. Twee kinderen onder de twee klinkt hier bijna als een understatement haha, want het voelt bijna meer alsof je er dan twee onder de één hebt.

  Ik ben op zoek naar mensen die hetzelfde hebben, dus echt een klein leeftijdsverschil (onder de 18 maanden). Bijvoorbeeld: ik wil eigenlijk echt liever niet een dubbele kinderwagen aanschaffen. We gebruiken de kinderwagen nu niet super veel, soms is het even handiger. Ons zoontje is fysiek vrij snel, hij zit al een maand in het rechtop zitje in de kinderwagen en kruipt al bijna (hij is 5,5 maand). Ik heb goede hoop dat hij vrij snel begint met lopen. Niet dat ik dan de illusie heb dat ik hem overal mee naartoe kan nemen dat hij zelf loopt 😉 maar wel dat het niet (lang) nodig zal zijn twee baby’s te tillen zeg maar.

  - Mijn vraag: is het echt nodig een dubbele kinderwagen aan te schaffen? Of is het ook te doen met 1 kinderwagen en bijv de draagzak? 

  Daarnaast ben ik benieuwd hoe jullie het deden met slapen. Wij hebben in ons huis nu niet genoeg ruimte voor allebei een eigen kamer. Zit wel ooit een plan in om ofwel een huis van de buren erbij te betrekken, ofwel te verhuizen naar een groter huis, maar die plannen zijn nog verre van concreet (en daarvoor hoop ik ook eerst een promotie te hebben gemaakt qua werk/salaris). Ze zullen dus nog op 1 kamer moeten. Zelf heb ik heel lang met mijn broertje op een kamer geslapen, ook toen we verhuisd waren naar een huis waar we beiden een kamer konden hebben. Ik weet dit niet meer, maar blijkbaar vonden we het erg gezellig samen (wij schelen ook <18 mnd). Maar hoe doen jullie dat in het eerste begin? Onze zoon is vrij snel naar zijn eigen kamer gegaan (na 4 weken al), omdat het ons alledrie meer rust gaf met slapen.

  - Mijn vraag: als dit kindje op zijn/haar broer lijkt wat dat betreft (en mijn vriend en ik zijn uiteraard nog hetzelfde) zou het idealiter ook zo zijn dat hij/zij vrij snel naar de ‘eigen’ kamer vertrekt. Alleen daar ligt dus mijn zoon van dan 1 jaar ook. Is dit te doen? Wordt hij dan ook elke keer wakker van de gebroken nachten met zijn broertje/zusje? Of zijn kinderen daar erg snel aan gewend en slapen ze gewoon door?

  Dank voor reacties! Wordt gewaardeerd. Mijn moeder heb ik het nog niet verteld, die weet natuurlijk best veel van een klein leeftijdsverschil door haar ervaring met ons, maar heb ik haar dus nog niet kunnen vragen.


  CvB
  Bijdrager
  #10283468 Quote

  Hier is het leeftijdsverschil 20 maanden, dus iets meer.. maar ik wil toch even reageren op het stukje ‘slapen’.

  Onze oudste dochter is nu ruim 2 jaar en de jongste is 5 maanden. Wij hebben ook maar 2 slaapkamers en het was de bedoeling dat de meiden samen zouden gaan slapen, maar tot nu toe slaapt de jongste nog altijd bik ons op de kamer. Ze heeft reflux en is extreem onrustig in de nacht, wordt soms wel elk uur wakker. Veel gillen en huilen en nog meerdere nachtvoedingen. Als ze goed had doorgeslapen hadden ze zeker al samen op 1 kamer gelegen, maar nu durf ik dat echt nog niet. Ik moet er wel 20x per nacht uit soms en ik ben blij als mijn oudste gewoon doorslaapt.

  Dus als je tweede kindje een makkelijke slaper is, en je oudste ook tzt, zou ik het zeker doen. Maar je weet natuurlijk niet hoe dat zal gaan. Kindjes hebben nou eenmaal periodes dat ze slecht slapen of s heel vroeg wakker zijn (ook nog als ze ouder dan 1 jaar zijn), en elk kind is anders hierin. Dus eigenlijk kun je alleen maar afwachten hoe dat tzt zal gaan! 

  Mijn oudste wordt nu ook wel eens wakkers nachts van het gegil van haar zusje of als wij een flesje maken, ik ben blij dat ze nog niet samen slapen want als ik 20x per nacht die kamer in loop komt niemand aan zn nachtrust. Ze is gelukkig wel op een leeftijd dat ze snapt dat de baby huilt en als ik haar een kus geef, slaapt ze gauw weer verder. Maar dat snapt een kindje van net 1 natuurlijk nog niet!

  Duowagen heb ik hier ook niet, ik mis hem echt niet. Ik gebruik de wagen ook niet veel.

  #10283556 Quote

  Hoi, hier een gezin van twee kinderen met 14 mnd verschil. 

  Ik denk dat op 1 kamer slapen wel kan, ik heb daar geen ervaring mee. De eerste maanden is de baby sws veel bij je, overdag is slapen in de box misschien een optie en eea heeft ook te maken met of je bv gaat geven vind ik. Mijn dochtertje dronk heel slecht beneden, voor ons was dat geen doen. Hier slapen ze in aparte kamers en maken elkaar ’s nachts nog wel es wakker.

  Mbt de duo wandelwagen, ligt eraan in welk seizoen je bevalt van je tweede en hoe je zelf bent denk ik.. zo tegen febr/maart waren wij zover om op stap te gaan met z’n allen en ik was echt blij dat ik zo’n ding heb gehaald, we hebben heel veel gewandeld in de natuur met en zonder papa, ook boodschappen doen ging goed toen papa aan het werk was. Voor in de zomer vond ik het echt heerlijk en onze zoon liep toen al wel maar lang niet lange afstanden en ook in de supermarkt had ik hem liever in z’n wandelwagen. 

  Moet wel bekennen dat we in de winter veel meer binnen zijn gaan spelen en we gebruiken de duowagen eigenlijk helemaal niet meer. Maar soms heb je hem gewoon echt nodig.. 

   

  #10283663 Quote

  Een hele korte reactie waar je misschien niets aan hebt, maar misschien ook wel; je zou kunnen kijken naar de zitjes van ‘JustSit’ die kun je op een eenpersoonskinderwagen bevestigen. 

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct