Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? Maak een account aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen.

13 Weken Echo 6

 • Auteur
  Berichten
 • #10536937

  Wat was jullie overweging om wel of niet voor de 13 weken echo te kiezen? 


  LiesTH
  Bijdrager
  #10536943 Quote

  Het is een medische echo, net als de 20 wekenecho. Die doen we ook, dus we zagen geen reden om de 13 wekenecho niet te doen. Het is ook fijn om te weten of je kindje zich goed ontwikkelt.

  En het is een proef van twee jaar om te zien of het een medische meerwaarde heeft. Daar wilden we wel aan meewerken.

  #10536945 Quote

  Net als bovenstaande hebben wij het ook gedaan, omdat we anders alleen met 9 en 20 weken een echo zouden krijgen en ik vond de tijd daartussen erg lang. De 12 weken echo bestaat hier niet meer. Dus ik zag de 13 weken echo als vervanging van de vroegere 12 weken echo, alleen is ie wat uitgebreider.

  #10536953 Quote

  Wij hebben alleen bij ons laatste 13 weken echo gehad. Bij de andere 2 was die er toen nog niet. Mijn enige reden was dat ik me kind weer ff kon zien hoe erg dat misschien ook klinkt. Me man vondt wel fijn om vast te weten als er iets ergs zou zijn. Maar heb ook nooit een nipt test laten doen. Bij geen van allen.

  Ligt eraan hoe je er zelf beetje instaat. Ik denk dat het erg persoonlijk is.

  #10536958 Quote

  Ik denk er net zo over als mamalovestheirboys. Hier ook zwanger van de 3e, bij de 1e en 2e bestond de 13weken echo nog niet. Ik zag het nu ook vooral als reden om de baby weer te zien, en heb ook in alle zwangerschappen nooit een NIPT test ofzo laten doen.


  ElsieJoy
  Bijdrager
  #10536966 Quote

  Ik vond het wel fijn om een medische echo te krijgen na de termijnecho. Ik dacht vooraf van: maar dan heb je toch net de termijnecho gehad, kunnen ze dan echt zoveel meer zien dan? Maar het antwoord is simpelweg: ja, ze kunnen best wel wat meer zien. Een speciaal hiervoor getraind echoscopist gaat veel nauwkeuriger kijken naar de organen van je kindje en sommige van die dingen zie je met geluk ook wel bij de termijnecho (als die nog bestaat, hier wel in elk geval, maar kennelijk niet overal), maar tijdens deze echo nemen ze er dus rustig de tijd voor om te proberen alles ook daadwerkelijk te zien. Natuurlijk zou je ook kunnen wachten tot de 20 weken echo (dan zien ze hetzelfde en meer), maar mocht er iets mis blijken te zijn (en zeker als je daar evt iets mee zou willen doen) dan kan je het in mijn ogen het beste zo vroeg mogelijk weten.

  Nou moet ik wel zeggen: wij staan er wel zo in dat als er ernstige afwijkingen zouden zijn, we de zwangerschap daarom (afhankelijk van de situatie) zouden willen afbreken, omdat we ons zoontje, onszelf en de maatschappij niet willen belasten met iemand die bij voorbaat al een levenlang zeer intensieve zorg nodig zou hebben. Om diezelfde reden hebben we dus ook de NIPT laten doen.

  Daarnaast is het natuurlijk ook gewoon leuk om je kindje een keer extra te zien, zeker in die fase waarin het kindje nog in een keer helemaal in beeld past maar al wel duidelijk herkenbaar een mensje is.

  read more image Lees ook: Uitgerekende datum berekenen - handige tool

  NNK
  Bijdrager
  #10536973 Quote

  Helemaal eens met ElsieJoy. Hier ook gedaan om te checken of dat er (ernstige) afwijkingen zouden zijn. Dus eigenlijk dezelfde reden als waarom we de 20 weken echo gedaan hebben.
  Stel dat ze er dan achter zouden komen dat ons kindje heel weinig overlevingskansen had, dan wilde ik dat liever bij 13 wk al weten dan pas bij 20. Hoe langer je zwanger bent hoe meer je je gaat binden.

  #10536974 Quote

  Geen seconde over getwijfeld, hoe eerder eventuele afwijkingen aan het licht komen hoe beter. Zelf moest ik al een vlokkentest laten doen ivm een genetische afwijking. Maar stel je hebt dat niet geeft die echo je toch nog de mogelijkheid om een nipt te laten doen en dan kun je zelf beslissen of je iets met die resultaten doet.


  Cyiza Wills
  Bijdrager
  #10536988 Quote

  Ik wilde alle echo’s krijgen. Het is toch gratis 🤣. Waarom niet. Elke keer wanneer ik mijn kindje mocht zien was ik blij. En ook om vroegtijdig te weten of er afwijkingen zijn.
  Heb nu alleen nog een 3d/4d echo volgend week.

Meepraten op het forum? Meld je aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct inloggen