Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1317622 Extra Drinken Bij Warm Weer

 • Auteur
  Berichten
 • #2323624

  Hallo allemaal,

  Met dit warme weer wil ik graag naast de gewone flessen met melk ook wat extra water geven aan ons dochtertje van 3.5 maand oud.

  Alleen lukt dit niet. Ze huilt wel omdat ze dorst heeft maar als ik haar een fles met gekookt (afgekoeld) water geef dan duwt ze de fles haar mond uit.

  Heeft iemand tips? Voor zover ik weet mag ze nog geen sap drinken. En om haar nou weer een 6e fles melk erbij te geven.

  Ben benieuwd naar jullie ideeën.

  Groetjes,

  Pauline

  #4072982 Quote

  Hallo Pauline,

  Wat ik met mijn 4 maanden oude zoontje doe ik 10cc water extra in de fles. Krijgt hij toch 4 tot 5 keer 10 cc extra binnen. Dat is voldoende.

  Wat ook werkt is het water niet afkoelen maar juist op dezelfde temperatuur aanbieden als je normaliter de melk aanbiedt.

  Succes!

  #4072990 Quote

  Hoi Pauline,
  Is het een idee om bij de voeding wat meer water te doen. Bijvoorbeeld 10 of 20cc extra water?

  #4072992 Quote

  Je kunt met dit warme weer bij elke fles 15-20cc extra water toevoegen, zodat ze meer vocht binnenkrijgt. Water los tussendoor kun je beter pas na 6 maanden doen.
  Als de flessen door het extra water te groot worden kun je de totale hoeveelheid schepjes tijdelijk ook weer over 6 flessen verdelen natuurlijk. Hangt er van af wat je dochter het prettigste vindt.

  #4073039 Quote

  Hallo
  Naast 3 gewone flessen en 1 fles dikke pap als laatste voeding geef ik 4 a 5 kees per dag een klein beetje diksap.. Gewoon voor de smaak voor de kleine 🙂

  Gr. Chel


  Bloempje27
  Bijdrager
  #4073310 Quote

  Ha kirsten, natuurlijk mag je extra water geven met dit weer. Liever water dan sappen en zoete roosvicee. wat fijn dat je meisje daar lekker van kan drinken. mijn lieveling rilt gewoon van water en als ik daar een klein beetje roosvicee indoe drinkt er heerlijk van.
  weet je waarom ze zeggen dat je liever geen water extra moet geven? Omdat ze dan misschien voeding laten staan en dus niet goed gaan groeien. dit gaat natuurlijk over het geven van water op lange termijn. En als dit ten ksote gaat van de melk. Ik lees dat jouw meisje met dit weer minder melk drinkt en meer water. dat kan tijdelijk geen kwaad maar dit mag geen gewoonte worden. Maar zo te lezen heeft ze dit alleen met heet weer. Reken eens uit hoeveel cc melk ze krijgt op een dag. En als ze dan aan het minimale komt is het prima. Het minimale wat ze moeten drinken is altijd 150cc x lichaamsgewicht. Ze mogen daar tijdelijk best eits onder zitten, als het na een paar dagen wel weer hersteld. Ieder kindje drinkt tijdelijk wel eens minder.
  Ik denk dat je het jusit goed doet, Want als ze haar melk niet drinkt omdat het te warm is, dan kan extra water juist goed zijn tegen uitdronging.

  Succes hoor!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #4073468 Quote

  dank je bloempje;), Kirsten is mijn eerste en dan raak je toch onzeker over bepaalde dingen.
  minimaal moet zij dus 900 cc drinken pff daar komt ze nu niet elke dag aan. Ze is dus 6 kg en bijna 12 weken.
  Ze zit nu pas op 400 cc, ik zorg iig dat ze niet langer dan 4 uur na haar laatste voeding drinkt. Dan maar met koude washandjes werken, ze moet toch drinken.

  #4073475 Quote

  dank je bloempje;), Kirsten is mijn eerste en dan raak je toch onzeker over bepaalde dingen.
  minimaal moet zij dus 900 cc drinken pff daar komt ze nu niet elke dag aan. Ze is dus 6 kg en bijna 12 weken.
  Ze zit nu pas op 400 cc, ik zorg iig dat ze niet langer dan 4 uur na haar laatste voeding drinkt. Dan maar met koude washandjes werken, ze moet toch drinken.

  #4073647 Quote

  Nadeel van water tussendoor is dat ze er te vol van kunnen komen te zitten waardoor ze hun melk niet goed meer drinken. Daarom is het beter om de melk ‘natter’ te maken.
  Diksap is minder geschikt voor kinderen (geloof de reclame niet!), gewoon water of (rooibos)thee is veel gezonder.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct