Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1318559 Wie Heeft Ervaring Met De 5e Ziekte Bij Een Baby

 • Auteur
  Berichten
 • #2324561

  Volgens mijn huisarts heeft mijn dochtertje van 9,5 maanden last van de 5e ziekte. Ze heeft plotseling hoge koorts, huiduitslag overal, eet minder en is lusteloos tot vervelends toe. Welke moeder herkent dit? Hoe lang duurt deze ziekte? Wat kan ik doen behalve zetpillen geven?

  Groetjes Es

  #4073933 Quote

  Mijn zoontje heeft het gehad maar die was toen al 1,5 jaar. Hij had toen een dag of 4 hoge koorts en huiduitslag. Zo lang ze maar genoeg blijven drinken en dus genoeg plassen. Geef haar extra flesjes met water en zeker extra melkflessen als ze dat wel drinkt (ipv eten).

  #4074032 Quote

  Hoi esther,
  helaas kan je niet veel meer doen dan je al doet. De vlekjes trekken vanzelf weg. En 1 ‘geluk’: ze krijgen het maar 1 x! Het is verder een onschuldige kinderziekte. Pas wel op want voor zwangere vrouwen kan de ziekte in een vroeg stadium gevaarlijk zijn! Het ene kindje is er ook veel zieker van dan het andere. Ik werk op een peutergroep vaneen kinderdagverblijf, dus heb er vaker mee te maken gehad. Mijn dochtertje (nu 8 mnd) heeft de 6e ziekte gehad. Ze was toen pas 5 maanden oud. Het verschil tussen de 5e en 6e ziekte is eigenlijk dat de ze bij de 6e ziekte eerst koorts krijgen en daarna ontstaan de vlekjes pas. Bij de 5e ziekte begint het vaak met vlekjes. Bij mijn dochtertje waren de vlekjes na een dag of 4 al een heel eind verdwenen. Sterkte ermee en beterschap voor je kleine!

  #4074309 Quote

  Bedankt voor jullie reactie. Misschien is het wel de 6e ziekte geweest want het begon met koorts waarna huiduislag. Het heeft zo’n 5 dagen geduurd … gelukkig is ze vandaag al behoorlijk opgeknapt! Vandaag ook geen zetpil gegeven en ging prima.

  Gr Es

  #4076474 Quote

  Hallo Esther

  mijn kleine mannetje heeft het ook gehad hij was toen 10mnd.
  hij had eerst 3 dagen 40 graden koorts en daarna ongeveer 5 dagen allemaal vlekjes op de rug en buik.
  ik heb hem zetpilletjes gegeven en verder veel drinken,
  verder konden we niet veel doen volgens de huisarts.
  succes ermee
  groetjes

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct