Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1319454 Weer Naar Het Cb Geweest

 • Auteur
  Berichten
 • #2325456

  Vandaag weer bij het cb geweest, vind ik persoonlijk altijd leuk, even weer meten en wegen.

  Eva is nu 9700 gram en 75 cm, er is even naar haar hartje geluisterd en naar haar oogjes gekeken, naar haar heupjes gekeken en alles is goed, Altijd weer leuk om te horen. Met haar ontwikkeling is ze vlot, volgens de arts, ze kan inmiddels zelf gaan staan, in haar handjes klappen, kruipen, zelf zitten, zelf eten (met hulp) uit een bekertje drinken, lekker spelen met van alles, babbelt er heerlijk op los (tja van wie zou ze dat nou hebben??) hihi.

  Hoe is het met jullie en de 9 maanden check?
  Hoe is het met jullie schema’s nu?

  Eva krijgt s’morgens pap, half potje fruit, sneetje brood met wat yoghurtdrink uit een bekertje, half potje fruit na haar slaapje, warme hap en dan nog een avondfles met bambix.
  Eva slaapt dus ook nog maar 1 keer overdag van 12-15 ongeveer en verder van 19-08:30.
  Overigens geef ik haar tussendoor nog wel water/thee of wat flink aangelengde diksap uit een flesje met een tuit, krijgt ze af en toe een liga of bambix startkoekje en na de warme hap altijd een danoontje start.

  #4075690 Quote

  Hoi Alice,
  Het klinkt alsof jullie een heerlijke actieve meid hebben! Wat een verschil zit er nu dan toch tussen baby’s van dezelfde leeftijd.
  Coen was bij de 9 maanden controle 8,3 kg, 72 cm lang. Hij kan al wel los zitten, maar kruipen (vooruit) lukt nog niet en staan is hij al helemaal niet mee bezig. Hij rolt wel de hele kamer door. Hij heeft nog een tandloze glimlach. Maar eerlijk gezegd vind ik het prima dat hij het lekker op zijn eigen tempo doet, het komt allemaal wel. Hij is ook niet te langzaam met dingen.
  Coen slaapt overdag nog 3 keer, na 2,5 uur wakker te zijn is hij meestal al weer doodmoe. Qua eten krijgt hij ongeveer hetzelfde als Eva krijgt.

  Wat een verschil dan toch!
  Groetjes, Irene

  #4075833 Quote

  Inderdaad, grote verschillen! Mijjn jongens slapen ook nog zo’n drie keer per dag, anders redden ze het niet! Ze krijgen ook nog wat meer melk naast de vaste voeding. We doen de rapley methode en dan duurt het allemaal wat langer voordat ze de overgang gemaakt hebben. Ach, alle kindjes volgen zo hun eigen ritme, dat zie ik al aan mijn tweeling waarbij de een een stuk sneller is dan de ander. De een heeft vier tandjes en de ander nog geen een. Het zijn blije kindjes, dat is het belangrijkst!

  #4076145 Quote

  Hoi dames,

  Ook jasper mocht gisteren weer naar het CB.
  Hij weegt 10175 en is 74 cm lang. In de lengte heeft ie dus maat 74 , maar voor de breedte hebben we toch echt al een tijdje maat 80 nodig.

  Verder waren ze super tevreden, hij kruipt, trekt zich op aan de stoel en loopt daarmee door het hele huis (dat deed ie dus ook bij het cb, die arts helemaal verbaasd) en hij gaat zelf zitten!
  Ook jasper doet nog maar 1 dut, van een uur of 9 tot 12 uur zo’n beetje en dan weer van 19.30 tot 7.00

  Bij ons schiet de fruithap er dan ook vaak bij in.
  Hier het schema van jasper
  7.00 papfles 210 cc water en 7 scheppen met en bambix
  12.00 boterham met wat te drinken
  15.00 fruit (stukken) met wat te drinken
  18.00 warme hap (van alles wat, we zijn niet zulke aardappel fans)
  19.30 papfles 210 cc + 7 scheppen melk en wat bambix

  #4076146 Quote

  alice, hier trouwens nog zo’n kletskous hoor en klap is in je handjes vind ie ook super, het is alleen altijd maar de vraag of ie gaat klappen of het hele liedje met zn handen op zn hoofd zit 😛

  #4084623 Quote

  Hoi Alice,

  Wij gaan morgen weer naar het CB (David is dan 10.5 maand). Bij de 9 maanden-check woog hij 8910 en was hij 70 cm lang.

  Hij krijgt nog borstvoeding maar ik ben nu een beetje aan het afbouwen. Zijn schema is nu:

  07.00 borstvoeding
  09.00 fruit in stukken
  11.30 boterham en daarna fles (half BV+ half KV)
  15.00 soepstengel of yoghurt met bekertje water
  17.30 warm eten (nog geen vlees)
  19.00 borstvoeding
  23.00 borstvoeding

  Verder is hij lekker bezig met kruipen, zitten, brabbelen en joelen, nadenken over hoe dingen in elkaar zitten, flirten met onbekenden in de supermarkt en sinds de vakantie nu ook zich optrekken tot staan. Het is een heerlijk ventje!

  #4093775 Quote

  Jasper is ook weer naar het CB geweest, hij groeit nu niet zo heeel hard meer, hij was 10625 en 75,5 cm lang. Lekker bolletje dus nog steeds. Nou loopt hij op het moment heel veel (achter z’n loopwagen en aan 1 hand en af en toe een stukje los) dus dan worden ze ook wat slanker.

  Liefs Jen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct