Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1321812 Ademshalingproblemen

 • Auteur
  Berichten
 • #2327814

  Hallo ik ben Lotus en 6 weken zwanger van mijn 2e kindje.

  Ik heb de afgelopen week (en nog steeds) veel last van ademshalingproblemen gehad. Niet echt hyperventilatie maar vooral verkeerd ademen, dus teveel via mijn borst en te weinig via mijn buik. Soms heb ik het een hele dag. Op een gegeven moment krijg ik er echt veel last van mijn bovenrug van en het voelt alsof er teveel lucht vast zit in mijn borst. Klinkt misschien vaag maar het is heel vervelend en ik krijg het niet onder controle, behalve als ik slaap want dan denk ik er niet meer aan of als ik heel erg afgeleid ben. En omdat ik het zo naar vind ga ik er weer aan denken en komt het weer terug.

  Ik maak me erg veel zorgen of de kleine in mijn buik hiervan last heeft. Mijn hartslag is wel iets verhoogd volgens mij maar hij klopt niet zo snel zoals wanneer ik de trap opgelopen ben.

  Kan iemand mij vertellen of dit kwaad kan voor de kleine? Ik hoop dat iemand mij een reactie kan geven. Bedankt!

  Groetjes Lotus.

  #4077169 Quote

  Hai Lotus,

  Wat vervelend allemaal…
  Ik kan je niet helpen maar zou het niet gewoon verstandig zijn om de dokter even te bellen??
  Dan weet je zeker of het wel of geen kwaad kan.
  Anders krijg je misschien alleen maar speculaties….
  Probeer rustig aan te doen!
  Sterkte ermee.

  Groetjes Kim


  reisa
  Bijdrager
  #4077229 Quote

  Heb je vaker last van ademhalingsproblemen? Ben je gespannen door je zwangerschap? Zoals Kim al schrijft, ga naar je huisarts.

  #4077406 Quote

  Hoi Lotus,

  Ik herken dit heel erg van mijn eerste zwangerschap. Haalde toen ook verkeerd adem en als ik er dan teveel op ging letten dan ging ik hyperventileren.

  Er is toen tegen mij niets gezegd over schadelijkheid voor de baby, maar ben wel naar de fysiotherapeut geweest voor ademhalingsondersteuning. Hij heeft me toen geholpen om weer goed te gaan ademhalen, geleerd waar ik op moest letten en ook geleerd hoe ik mezelf kon ontspannen. Ik weet niet of er bij jou in de buurt ook een fysio zit die dit doet, maar anders moet je even bij je huisarts informeren waar je wel terecht kan.

  Succes ermee!

  #4077469 Quote

  Bedankt voor jullie reacties. Ik heb wel vaker last van ademhalingsproblemen maar dat duurde dan maar even. Maar omdat ik nu zwanger ben en dus heel perfectionistisch wordt dat ademhalen een probleem omdat ik er op ga letten en dan gaat het mis. Ik heb hierdoor weinig vertrouwen meer in de zwangerschap omdat deze manier van ademen mij zoveel stress geeft. Ik ben na een paar uur echt gebroken en mijn rug zit helemaal vast.

  Heb vanmiddag een afspraak bij de dokter.
  @jojo84: Had jij door verkeerd ademen ook veel stress? Want volgens mij heeft de baby daar wel veel last van en ik heb al heel veel stress gehad.
  Nogmaals bedankt voor jullie reacties.

  #4079008 Quote

  hey lotus,

  ik herken je verhaal, ook ik heb hier last van, doordat ik het spannend vind allemaal…heb dit altijd als ik wat gespannen ben..

  baal als een stekker want het is een tijd goed gegaan…..

  ik moet ook leren relativeren en leren genieten…

  wens je veel geluk nog

  xx

  Lees ook: Zwanger, en nu?

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct