Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Naar t CB geweest met Dylano..

 • Auteur
  Berichten
 • #2328284

  En ik ben echt met een kl*tegevoel thuisgekomen.

  Ik zeg altijd tegen de meiden die ook met zo’n gevoel thuiskomen, dat ze zichzelf niet druk moeten maken, maar ik maak het helaas ook weer zelf mee:-S

  Dylano is volgens t CB te zwaar. Nu is hij altijd al wat fors geweest, maar dik?? NEE, echt niet!
  Ze heeft zeker 4x gezegd dat hij te zwaar is. Hij zit tegen de bovenste lijn van de curve aan, maar de vorige x zat hij er echt op! Dus in vergelijking komt hij niet meer zo hard aan, als vantevoren.
  Hij weegt nu 16,4kg en is 93,5cm. Een flinke jongen dus.
  Maar ik vraag mezelf nou serieus af hé? Wat doen die mensen daar? Wat hebben ze er aan om 4x te zeggen dat hij te zwaar is?? 1x vind ik al meeeer als voldoende.
  Wij vinden dat hij het super doet, maar daar wordt niet naar geluisterd. T enige wat ze doen is naar statistieken kijken, maar mijn kind is GEEN statistiek! Oohhh, ik zit me alweer helemaal op te fokken!

  Weet je wat ik ook niet begrijp?? Dylano is nooit echt heel ziek, Tuurlijk wel eens verkouden, maar echt ziek, nee hoor. Maar daar word dan weer nix van gezegd.

  En ze willen dat Dylano iedere x als ik met Syl naar het CB moet, meekomt. Dit om t in de gaten te houden. Maar dit ga ik niet doen hoor!

  Nou ja.. Wou dit toch ff met jullie delen..

  Sorry voor mij klaagzang 😉

  Liefs Deb.

  #4077661 Quote

  hey Deb

  niets van aantrekken hoor
  bij het cb werken ze volgens het boekje en moet elk kind voldoen zoals het beschreven staat in het boekje maar zo werkt het gewoon niet…..
  ieder kind is anders
  en zolang jij tevreden bent, en Dylano het goed doet en zoals je zegt ook nooit echt ziek is is er toch elemaal niets aan de hand???
  laat die miepen van het cb maar zeuren

  liefs ilona

  #4077673 Quote

  Tja, ik heb geen idee of dit nou een normaal gewicht is. Daar heb ik geen verstand van. Maar waarom moeten ze dat nou zo benadrukken?

  #4077697 Quote

  Moonpoontje, tja, wat is een normaal gewicht hé?

  Ipv dat ze ook eens naar de ouders kijken, dan enkel en alleen naar t kind.. Wij zijn ook allebei best fors, en papa heeft zware botten. Maar dat mag niet gezegd worden, hoor je dan :-S

  #4077713 Quote

  Feline zit met lengte en gewicht op +1 en ze zei ook dat we moesten opletten en dat ze te zwaar is…..
  Weet je hoe het komt: er zijn zo veel kinderen met overgewicht als ze 4 of ouder zijn dat ze extra opletten.

  Waar ze trouwens niet naar kijken is de bouw van kinderen. Feline heeft de bouw van Dennis en Gijs van mij (van vroeger haha) en dan is het logisch dat Feline +1 is.

  En inderdaad trek t je niet aan (deed ik ook wel hoor….)

  liefs Maris

  #4077720 Quote

  Hoi hoi,

  Maris, wat bedoel je met +1?? Is ze 1kg te “zwaar”?
  Vind het belachelijk dat ze dat nou al kunnen zeggen, dat je kind te dik is of wordt.

  We hebben net een test gedaan op TNO de groeicalculator. Dylano is 3cm langer dan een gemiddeld kindje van zijn leeftijd. Logisch dat zijn gewicht dan ook mee moet gaan 😉

  Ik hou de curve in de boekjes van de kids netjes bij. En Dylano loopt met zijn gewicht ook tegen de bovenste lijn van de curve. Dus 1 en 1 optellen, en je bent er 😉

  Liefs Deb.

  #4077740 Quote

  Hoi Deb,
  Je hebt de curve die in t boekje en daar heb je -1 -2 -3 0 +1 +2 +3
  Moet je maar achterin t boekje zoeken. En Feline kan trouwens nog niet goed rennen, dus ja echt veel verbranden doet ze ook niet. En heel veel wandelen doen we nu ook niet, omdat ik nog steeds niet veel tijd heb met Gijs en mijn werk enzo.
  liefs Maris


  Ing3
  Lid
  #4077775 Quote

  Die artsen en hun regeltjes ook! Je weet toch zelf wel dat je goed voor je kind zorgt. Ik bedoel je geeft hem heus geen magnums ofzo hoor. Ik zou me er inderdaad niet te druk over maken wijffie. Jij bent de moeder en jij zorgt hartstikke goed voor je kind!!

  gr.Ing

  #4077866 Quote

  Pffffffffff ik was mijn afspraak vergeten en ik moet dus pas in september weer.
  Ik zie het dan wel! Rik zet ik weleens zelf op de weegschaal en ja dan is ie 13 kg. Rik is dus niet dik, maar goed je wil niet weten wat daar af en toe ingaat. Soms snap ik niet waar ie het laat. Wel is het een heel actief manneke, wel veel rennen enzo…
  Maar meis. ik heb foto’s gezien en je manneke is gewoon een lekkere stevige jongen! Ik zie dat liever als een spillebeen hoor! De kleine van een vriedin van mij die is 3 jaar en weegt ook nog 13 kg. Dat meisje is heeeeeeeeeeel dun……
  En eet heeeeeeeeeeel slecht en mijn vriendin heeft du heel veel moeite om daar eten in te krijgen.
  Nou wat hebbie liever.

  Nou lang verhaal maarja je snapt me wel toch! LAAT MAAR LULLEN!!

  X Saskia

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct