Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

dan wel dan niet voelen kindje beetje ongerust

 • Auteur
  Berichten
 • #2328545

  Vorige week voelde ik het kindje zo duidelijk en nu voel ik al een paar dagen niks meer. Nu weet ik ook door de 20 weken echo dat de placenta boven ligt en de vrouw van de echo zei ook dat als het kindje daar ligt dan duurt het even voordat ik dat voel maar nu voel ik al even niks meer.

  Ik ben morgen 22 weken en ik weet ook dat ik het kindje nu nog niet dagelijks hoef te voelen maar hebben meer vrouwen dit?

  Ik lees graag jullie reactie’s.

  groetjes moi28


  eliza-leonie
  Bijdrager
  #4077917 Quote

  Ik heb dat ook. Ben nu 20 wk zwanger en sinds 4 weken voel ik wat beweging, niet heel veel, maar volgens mij ligt de placenta ook aan de voorwand dus dat is logisch dan, maar ik voelde toch bijna elke avond als ik in bed lag wel wat. Nu ook al twee dagen niet.

  Ik heb er gisteravond erg op gelet en ben daardoor ook een beetje ongerust geraakt, maar vanmorgen voelde ik toch weer een heel klein schopje dus ben nu minder ongerust.

  Ik heb morgen de 20-weken echo dus dan zullen we wel zien hoe het gaat met de kleine.

  #4077921 Quote

  Hoi Corina,

  Dank je voor je reactie het is ook zo raar vorige week voelde ik het zo duidelijk en nu niks en dat maakt me zo onzeker maar ik geniet wel van de momenten dat ik wel voel alleen is dat gek genoeg nooit thuis maar op het werk of in de auto.

  Dat thuis moment moet nog komen.

  Ik ga er maar vanuit dat alles goed is.

  hoe is het met jou en je zwangerschap?

  groetjes moi28

  #4077937 Quote

  Hoi moi28,

  Nou ik had precies hetzelfde als jij. Sinds de 18 weken voelde ik het bewegen en sinds de 21 weken echt volop. Toen rond de 23 weken had ik ineens in 2 dagen tijd de kleine nauwelijks gevoeld. Ik heb ook een placenta die aan de voorkant ligt, maar toch vond ik het verontrustend. ’s Nachts er gewoon slecht van geslapen. Toen de volgende dag de verloskundige gebeld en die stelde me gerust. Ik ben nu inmiddels 26 weken en ik heb het nu nog steeds dat ik af en toe een dag tussendoor de kleine nauwelijks voel. Gelukkig weet ik nu dat dat voor deze termijn normaal is. De vk zei dat als ik al 35 weken ofzo was het niet normaal is en dat er dan actie ondernomen zou moeten worden maar nu niet.
  En de dagen dat ik het “normaal” voel dan hoef ik maar te gaan zitten of het speelkwartier begint. Vooral ’s avonds als ik op de bank zit. Dan zie je heel mijn buik bewegen. En als ik op bed ga liggen natuurlijk. Maar wel heerlijk hoor! Ik geniet er met volle teugen van.

  Nou maak je maar niet druk hoor, je verhaal komt gewoon helemaal met de mijne overeen en bij mij gaat het tot nu toe allemaal prima gelukkig. Donderdag weer op controle bij de vk, dus dan weer even een checkup en naar het hartje luisteren. Kijk er altijd naar uit.

  Gaat jou zwangerschap verder ook naar wens? En is dit je 1e zwangerschap?

  Groetjes van Corina

  #4077946 Quote

  Hoi Corina,

  Ach ik ben blij dat ik niet de enige ben die zich zorgen maakt.
  Ik heb volgende week weer een checkup bij de verloskundige en vorige week had ik de 20 weken echo.

  Ja dit is de 1ste zwangerschap en het is allemaal spannend.
  Ik hou wat vocht vast maar verder heb ik nergens last van ben niet misselijk geweest en dat soort dingen. dus verder gaat alles naar wens.

  Is dit ook jou eerste zwangerschap?

  groetjes moi

  #4077958 Quote

  Hoi moi,

  Nou dat was ook mijn reactie toen ik de verhalen las van meiden die op mijn topic reageerden. Die hadden dat ook allemaal weleens. En toen de vk me ook nog eens vertelde dat het normaal was maakte ik me er niet meer zo druk over.

  Ja een 1e zwangerschap is zeker spannend. Je weet helemaal niet wat je te wachten staat en wat je er van verwachten moet. En je weet niet wat je allemaal moet denken van alle goedbedoelde adviezen.

  Nee voor mij is dit de 2e zwangerschap. Maar wel een totaal andere dan mijn 1e, dus toch weer dingen nieuw voor me.

  Groetjes Corina

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4077960 Quote

  Hoi Corina,

  Raar he dat je je tijdens een 2de zwangerschap weer druk maakt om hele andere dingen dan bij de 1ste.
  Nou die goedbedoelde adviezen daar ben ik klaar mee. In het begin luister je nog maar sommige mensen zijn zo extreem met jouw zwangerschap bezig dat ik zoiets heb van dit is mijn zwangerschap en ik draag die zoals ik die wil voor zover dat te bepalen valt he. Maar heb ik advies nodig dan kom ik wel zoals hier op de site.

  En verder lees ik mee hier op het forum al deed ik dat op de oude wat intensiver.

  Wanneer ben je uitgerekend?
  Ik 18 november.

  groetjes moi28

  #4077963 Quote

  Hoi Moi,

  Ja heel vreemd. We hebben nu een zoon en ik heb nu zelf het gevoel dat we een dochter gaan krijgen. We willen het niet van te voren weten dus dat blijft een verrassing tot aan de bevalling. Maar ik hoop er maar niet teveel op. Zou het ontzettend leuk vinden als het een meisje werd, maar een jongen is net zo welkom natuurlijk!
  Bij mijn zoon ben ik helemaal niet misselijk geweest, maar wel 4 maanden intens moe. En nu ben ik de 1e 10 weken misselijk geweest en de vermoeidheid valt erg mee. Verder is mijn haar nu vol terwijl bij mijn vorige zwangerschap ik elke dag een “bad hair day” had. Dat heeft echt die 9 maanden ontzwangeren nodig gehad om weer bij te trekken. En zo zijn er nog een aantal dingen. Dus echt totaal anders. En dat bevestigd weer het feit dat iedere zwangerschap weer anders is.
  En wat ik ook wel apart vind; ik dacht dat ik nu veel minder onzeker zou zijn dan de 1e keer maar niets is minder waar. Ben nu veel banger dat er iets mis is of gaat. Zoals de 20 weken echo daar heb ik enorm tegenop gezien. Maar gelukkig was alles goed.

  Daarom moet je inderdaad al die wel of niet goedbedoelde adviezen naast je neerleggen. Je moet doen waar je jezelf goed bij voelt. Door al je hormonen die door je lijf gieren ben je al onzeker en labiel af en toe genoeg. En ik heb zoiets van: als ik hulp of advies nodig heb dan hoor je ’t wel. Ervaringen uitwisselen is leuk, maar je niet met elkaar gaan bemoeien.

  Ik ben 21 oktober uitgerekend. Dus een maandje eerder dan jij. Maar goed onze zoon was 4 weken te vroeg dus het is maar afwachten wanneer het komt.

  Groetjes van Corina

  #4078023 Quote

  Hoi Corina,

  Jeetje wat apart dat je nu ook weer onzeker bent.
  maar goed zal ook wel overgaan denk ik.

  Ik begin nu te merken dat ik mijn energie moet gaan verdelen vooral in het weekend en de stad in overdag en een feestje s’avonds is echt not done.

  Maar goed ik moet er op die manier nog een weekend tegen kunnen en das zaterdag en dan ga ik dat zo niet meer plannen.

  Verder is het hier vanaf augustus druk de 1ste week komt Opa schilderen de 2de week komen alle babyspullen de 3de week 3d echo wij willen heel graag weten wat het word en die avond voor het de curcus samen bevallen heel fijn allemaal.

  groetjes moi28 (al ben ik nu 30 moet je kijken hoe lang ik hier al ben eerst bij het zwanger worden toen bij als zwanger worden langer duurt en nu eindelijk hier na 15 maanden klussen en zonder medische hulp.)

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct