Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Wie doet wat?

 • Auteur
  Berichten
 • #2328732

  Hallo,

  Ik vroeg me af wie huismoeder is en wie er werkt en hoeveel dagen dan. Wat je dan met de kinderen?

  Ik werk 4 dagen per week en heb dus maar 1 oppasdag. Mijn heeft een papadag. Verder gaan ze 3 dagen naar de crecht: 1 dag op 1 dag af.

  Groeten,Tamar

  #4078108 Quote

  ik werk 16 uur in de week bij de thuiszorg nu gaan de kinderen anderhalve dag per week naar de crech maar als de derde er is stappen we over op gastouder opvang aan huis omdat dit beter uitkomt met onregelmatige werktijden.
  nu gebeurt het nog wel eens dat ik thuis zit en de kinderen op de crech zijn omdat ik inpl van een vroege dienst een late dienst draai (je hebt niet alles te wensen)
  ik ben wel heel benieuwd hoe de kinderen hier op gaan reageren.

  ben nieuwsgierig hoe andere ouders hun oppas regelen.

  groetjes wendy


  eliza-leonie
  Bijdrager
  #4078113 Quote

  Ik werk drie dagen per week bij een administratiekantoor ( di, wo, do ). Mijn man werkt op maandag en vrijdag voor een baas en op de overige dagen voor zichzelf. Mijn dochter gaat op woensdag naar het kinderdagverblijf en de overige dagen ( di, do ) komt mijn schoonmoeder oppassen. Het komt ook voor dat mijn man op die dagen papadag heeft als hij geen klussen voor zichzelf heeft. Hij is hovenier dus in de winter heeft hij niet altijd werk.


  liene83
  Lid
  #4078135 Quote

  Momenteel werk ik zo´n 50 uur per week bij de verkoop-binnendienst. Pfff, wel veel momenteel, maar het is even niet anders. Gelukkig heb ik heeeeele lieve schoonouders die elke dag op m´n dochtertje van 3 willen passen, anders had ik nooit zoveel kunnen werken. Vanaf oktober ga ik gelukkig al met zwangerschapsverlof, dus dan ga ik het lekker rustig aan doen 😉

  #4078185 Quote

  Ik werk twee dagen per week en
  onze beide moeders passen wisselend op ons kind.
  Als de kleinste er is, gaan de oudste waarschijnlijk naar de creche…

  #4078350 Quote

  Hoi allemaal,
  Ik werk nog 12 uur in de week als doktersassistente, de jongste gaat dan naar mijn moeder (blijft daar ook een nachtje slapen) de oudste wordt, wanneer het geen vakantie is dan, de ene dag opgehaald door mijn schoonmoeder en de andere dag door mijn moeder. Ik ben dus eigenlijk wel erg verwend.
  Groet Janneke

  #4081017 Quote

  hoi hoi

  ik werk sinds de 1e is geboren niet meer, heb altijd op een kdv/bso gewerkt

  nu de 3e komt ben ik nog steeds niet van plan om te werken,
  de oudste gaat naar school, de 2e naar psz voor 2 ochtenden
  ik vind het heerlijk zo, als de kids naar school gaan wil ik wel eens weer gaan kijken op de arbeidsmarkt

  gr annegien

  #4082986 Quote

  Hallo allemaal,

  Ik werk vanuit huis voor mijzelf (ik ontwikkel websites). Daarbij probeer ik zoveel mogelijk de kantooruren aan te houden, maar ga ik daar wel flexibel mee om.

  Mijn zoon van bijna 3 gaat inmiddels drie dagen (wo,do,vr) naar het KDV, dus op die dagen kan ik in elk geval veel doen. Mijn vriend werkt ook voor zichzelf en onregelmatig. Het is een beetje afhankelijk van of hij thuis is op ma. en di. hoeveel ik kan doen.

  Hoe we het precies gaan doen nadat de tweede is geboren (uitgerekend op 18 december) weten we nog niet 🙂 Onze zoon is de eerste 11 maanden niet naar een KDV geweest. Ik heb nu ingeschreven vanaf ± 10 maanden.

  Groet, Eva


  sanne31
  Bijdrager
  #4086882 Quote

  Mijn partner werkt fulltime en ik heb een eigen zaak, waar ik gemiddeld 15 uur per week werk. Daarnaast werk ik in loondienst gemiddeld 2 á 3 dagen.

  Mijn partner gaat straks waarschijnlijk 1 vrijdag in de 2 weken vrij nemen en daarnaast nog een halve dag in de week thuiswerken (kan gelukkig met zijn baan).
  Ik ga straks in loondienst de zaterdag werken en ik wil proberen om ipv 2 dagen, 1 dag in de week daar te werken ( is geen probleem als ik één keer in de zoveel tijd een dagje meer moet werken, je moet toch flexibel zijn als er een collega ziek is of wat dan ook) en ik wil graag 2 dagen in mijn eigen zaak blijven werken en 2 avonden.

  Al met al is dit op te vangen door waarschijnlijk 2 dagen KDV en de resterende tijd dat over blijft willen de oma’s evt. opvangen.
  En als ik of mijn partner thuis werkt, hebben we dus ook geen opvang nodig.

  Zelf vind ik het wel een beetje ingewikkeld zo, aangezien ik geen vaste dagen werk in loondienst en dit dus ook niet echt kan met mijn zaak zo.

  Maar we zien wel hoe het loopt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct