Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

probleem met knuffelen

 • Auteur
  Berichten
 • #2329405

  Hallo allemaal,

  Ik heb een probleem, nou ja eigenlijk Marissa, het klinkt waarschijnlijk heel grappig, en dat is het denk ik ook wel. Het begint nu alleen echt vervelend te worden voor haar. Marissa heeft twee vriendjes en twee vriendinnetjes die we echt regelmatig zien. Het ene jongetje is haar neefje die 6 dagen ouder is en het andere jongetje is het zoontje van een vriendin en die is een paar maanden ouder. Nu vinden die twee jongetjes Marissa zo ontzettend lief dat ze haar echt (ongewild) aanvallen. Ze duwen haar op de grond en gaan bovenop haar liggen. Als ze op wil staan trekken ze haar weer boven op zich en houden haar goed vast. Marissa wil dit helemaal niet en dat laat ze gelukkig ook goed merken door ze weg te duwen. Maar het is af en toe ook gevaarlijk. Van de week zat ze op de picknickbank in de tuin toen 1 van de jongens haar wilde knuffelen. Hij pakte haar heel stevig vast maar toen vielen ze samen van de bank op de stenen. En gisteravond waren we aan het zwemmen en toen bleef hij ook echt aan haar hangen. Marissa kon nergens heen, maar met een laag water is dat wel gevaarlijk. Nu ben ik er altijd wel bij in de buurt maar een ongeluk is zo gebeurd. We zeggen de jongens wel steeds dat ze zachtjes moeten doen of dat Marissa niet wil maar een paar minuten later liggen of zitten ze weer bovenop haar. Bij de 2 meisjes die er ook altijd bij zijn doen ze dit helemaal niet en Marissa krijgt het dus altijd allemaal over haar heen. Heeft iemand hier een oplossing voor of kan iemand me vertellen of dit gedrag ze bekend voor komt?

  groetjes Linda

  #4078990 Quote

  Jeetje het is best vervelend als ik het zo lees, Ik denk dat je wat stenger moet zijn, dat Marissa het echt niet leuk vind. Anders blijven de 2 jongetjes door gaan.
  Dat je de jongetjes bij ze vandaan haalt en het duidelijk zegt tegen ze.
  Ze bedoelen het niet verkeerd, maar straks vindt Marisa het niet meer leuk dat ze komen en dat zou zonde zijn toch?

  Groetjes Linda

  #4079033 Quote

  Ja, dat klinkt inderdaad best vervelend.
  Ik denk wel dat je die jongetjes en hun moeders/vaders er strenger op aan moet spreken. Zeker omdat het dus duidelijk ook gevaarlijke situaties oplevert. Misschien kun je ze uitleggen dat Marissa het niet altijd leuk vind en dat het gevaarlijk kan zijn en dat ze als ze het wel blijven doen niet meer mogen komen spelen…dat maakt misschien wel indruk. Ik vind overigens dat de ouders van die jongetjes ze zelf ook moeten aanspreken, maar weet niet of die er dus bijzijn of niet. Zeker omdat het familie en een goede vriendin betreft zou ik dit met ze bespreken. Het zou inderdaad jammer zijn als ze hierdoor het niet meer leuk vinden om samen te spelen.

  groetjes Tamar

  #4079035 Quote

  Hoi meiden,

  Bedankt voor jullie reactie. De ouders zijn er altijd bij en die spreken de kinderen er wel degelijk op aan. Zij vinden het ook erg vervelend dat de jongens dit doen. Maar we weten allemaal niet zo goed wat te doen. Vooral omdat ze het uit liefde doen en zich nog niet anders kunnen uiten dan fysiek. Omdat ze het lief bedoelen is het moeilijk om ze er voor te straffen. We zeggen wel dat marissa niet wil en het niet leuk vind maar 5 minuten later liggen ze weer boven op haar.

  groetjes Linda

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct