Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Welk voedingskussen is fijn?

 • Auteur
  Berichten
 • #2330175

  Hallo Allemaal,

  Ik ben 16 mei bevallen van een mooi zoon Tijn.
  Nu ben ik op zoek naar een fijn voedingskussen voor de borstvoeding.
  Ik had op de site van babypark een voedingskussen van doomoo gezien? zijn deze fijn of hebben jullie betere ervaringen met andere kussens?
  Ik hoor het graag…..

  Groetjes Janneke

  #4079543 Quote

  Hoi Janneke,

  Ik heb tijdens de borstvoeding altijd het voedingskussen van de hema gebruikt, en nu ligt mijn zoontje er nog regelmatig lekker op te spelen. Deze is een stuk goedkoper en ik vond hem prima!

  Liefs

  #4079694 Quote

  Ik had een voedingskussen van Hema, maar toen mijn kindje eindelijk geboren was, kon ik daar helemaal niet mee uit de voeten. Ben toen een gewoon hoofdkussen gaan gebruiken en dat ging perfect! Daarop heb ik bij de Xenos voor 5 euro een groot vierkant kussen gekocht (lijkend op hoofdkussen qua dikte). Ik leg er een hydrofiele luier overheen en het voeden gaat prima, nu al 5 maandjes…
  Het voedingskussen ligt op zolder stof te vangen.

  Mijn schoonzusje had hetzelfde: kon niet overweg met voedingskussen en heeft ook alle voedingen (tot 6 maanden) gegeven met een oud hoofdkussen.

  Ik denk dat het dus individueel bepaald is, hoe lang je bent, hoe groot je borst is, hoe groot je kindje etc, etc.

  Ik zou persoonlijk dus nu nog zeker geen grote uitgaven doen (tenzij je er later in de zwangerschap mee wilt gaan slapen, al werkte dat bij mij ook niet. Heb toen ook een paar goedkope kussentjes van Xenos gebruikt…).

  #4079695 Quote

  Oeps, niet zo goed gelezen, je bent al bevallen…
  (duh, sorry, beetje blond ;-))

  #4079735 Quote

  Ik heb een voedingskussen op marktplaats gekocht.
  En die bevalt ook heel erg goed.
  En een stuk goedkoper dan in de winkel

  #4079959 Quote

  hoi ik heb hem ook vd hema, toen hij een beetje slap werd heb ik een stukje open gemaakt en er wat oude kussentjes vulling bij in gedaan.
  zou ook zeker niet zo’n dure kopen.
  ik heb heel lang liggend op mn zij gevoed en dan heb je helemaal geen kussen nodig, lagen we samen heerlijk onder de deken!

  Lees ook: Voedingsschema baby: het eerste jaar
  #4079989 Quote

  ik heb er een bij burgerhout gekocht, maar dat is wel een lange (ik denk die van 1.90). Ik heb ‘m tijdens m’n zwangerschap al in bed gebruikt en daar was die erg goed voor. Voor de voeding heb ik ‘m niet heel lang gebruikt, maar hij was wel prettig. Het enige nadeel vond ik, dat die niet zo makkelijk mee te nemen is, omdat ie vrij groot is.

  #4080260 Quote

  Ik heb die van de prenatal, met zo’n korreltjes erin. Ik vind met zo’n korreltjes fijner dat een “echt” kussen. Ga eens naar de winkel en probeer eens uit wat jij prettig vind aanvoelen.
  Ik gebruik mijn kussen nu voor de 2e zwangerschap en zou niet meer zonder kunnen.

  #4080286 Quote

  ik heb hem ook van Prenatal, het is omdat ik hem van een kadobon heb gekocht anders vond ik het een flop koop. Hij kostte 50 euro, maar ik gebruik hem niet eens hoe ze afgebeeld worden want dat vind ik erg onhandig. Ik heb de kussen nu in de hoek van de bank liggen waarop mijn dochter nu ligt en zo gevoed wordt.

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct