Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Slapen??

 • Auteur
  Berichten
 • #2330629

  Hoi meiden,

  Soms heb ik het idee dat ik de enige op de wereld ben die er nog vrijwel elke nacht één of meerdere keren uit moet…
  Toen Noah 3 maanden was zijn we even heel streng geweest en hebben we hem een paar nachten laten huilen. Dit werkte uitstekend, vanaf dat moment sliep hij bijna altijd door van 11 tot 6.
  Totdat hij rond de 4 maanden was en begon met omrollen. Hij rolde al snel soepel naar zijn buik, maar terugrollen naar zijn rug kreeg hij niet voor elkaar. Hierdoor waren we dag en nacht constant bezig om hem terug te rollen naar zijn rug. Laten huilen had in dit geval totaal geen zin meer, omdat hij op z’n buik lag en totaal hysterisch was omdat het hem niet lukte om terug te rollen. Dit betekende dus een flinke terugval qua nachten.
  Nu kan mijnheer gelukkig wel weer zelf terugrollen, maar is hij begonnen met kruipen. Als hij nu ‘s-nachts aan het huilen is, is hij meestal zijn hele bedje doorgekropen en is hij bijv. met z’n hoofd tegen het hoofdeind aan het bonken, of ligt hij ondersteboven op z’n buik, met z’n hoofd onder de dekens. (of elke andere onmogelijke houding zoals met allebei zijn armen klem tussen de spijltjes op z’n zij, enz enz) Kortom: nog steeds geen goed uitgangspunt om hem te laten huilen, want het is elke keer weer een verassing in welke houding we hem nu weer aan zullen treffen.

  Maar goed, het komt er dus wel op neer dat we nu al 2 maanden weer ‘s-nachts in de weer zijn! Soms (ongeveer 25% van de nachten) slaapt hij zomaar weer van 11 tot 6 door. De resterende 75% wordt hij bijv. om 4 uur wakker, maar soms ook om 1 uur, 3 uur, 4 uur, half 6, enz enz. En tja, daar begin ik dus wel een beetje moe van te worden. Vooral ook omdat ik overal om me heen hoor van ‘leeftijdsgenootjes’ dat zij al lekker doorslapen! Dan raak ik wel een beetje gefrustreerd en denk ik: zijn wij nou de enige die zo’n beweeglijke friemel hebben die het hele bed doorgaat?

  In de avond hebben we wel een heel lekker ritme, Noah gaat altijd tussen 7 en 8 slapen, en dan slaapt hij door tot ongeveer 10/11 uur. Dan wordt hij wakker voor zijn laatste fles, maar tijdens deze fles valt hij eigenlijk altijd alweer lekker in slaap.
  Wat dat betreft hebben we dus niets te klagen…
  Soms denk ik wel eens dat we hem wat later naar bed moeten brengen ‘s-avonds, zodat hij dan misschien ook langer door gaat slapen. Maar ja..Noah is echt moe rond die tijd, hij gaat dan jengelen en heeft nergens meer zin in, dus ja, ophouden vind ik dan ook zielig!

  Ik hoop niet op een gouden tip ofzo, want ik denk dat dit gewoon een kwestie van ‘uitzitten’ is, maar ik zou het wel heel fijn vinden om eens te lezen dat ik niet de enige moeder ben met een baby van 6 maanden die nog niet doorslaapt! Dat zou al een beetje gerustellen…

  Groetjes, 10e

  #4080034 Quote

  Hoi hoi,

  helaas kan ik vanuit mijn ervaringen niet bevestigen dat je niet de enige bent (hoewel ik weet dat er vast nog veel meer kindjes zijn die niet doorslapen) maar ik wil wel even reageren op je berichtje. Ik herken er namelijk wel wat in. Ook Tijn is een heel beweeglijk kindje, maar hij valt gelukkig wel op zijn buik in slaap als hij te moe is om terug te rollen (dit lukt vaak wel, maar nog niet altijd).
  Tijn slaapt al heel lang in een slaapzakje. We doen dit eigenlijk alleen maar ’s nachts aan. Ook doen we ’s nachts de rolluiken dicht en is het overdag eigenlijk altijd licht op zijn kamertje. Het slaapzakje stopte ik eerst nog wel eens deels onder het matrasje, maar dat doe ik nu niet meer. Ik heb het idee dat Tijn hier rustiger in ligt dan onder dekentjes en dat het hem ook iets minder mobiel maakt.
  Is het voor jullie om het wat minder zwaar te maken een idee af en toe (een van de twee) om 8 uur mee naar bed te gaan en dan eens een lekker lange nacht te maken om even bij te komen? Lijkt me heel erg zwaar en wens je ook heel veel sterkte toe!

  liefs Natasja

  #4080103 Quote

  Hai!

  Tot 2 weken geleden moest ik er iedere nacht nog uit!! Meestal 2 keer, ergens rond 3 uur en dan voor een fopspeen en ergens om 5 uur voor een voeding. Nu zit kleine Elise aan de flesvoeding en kwam ik erachter dat ze eigenlijk helemaal geen honger had, maar gewoon even een aai over haar bol wilde hebben. Ook bij de fles van 23 uur was nauwelijks wakker te krijgen! En nu krijgt ze haar laatste fles om 20uur en krijgt ze volgende fles ’s ochtends om 8 uur. Tot zover prima!! En we hebben 2 weken heerlijk geslapen!!!! Maar nu……. vorige week kreeg ze koorts en uiteindelijk vlekjes en bleek ze de zesde ziekte te hebben. Vanaf 3 dagen heeft ze 8 poepluiers, waarvan 5 ’s nachts…. Je raadt het al, we doen geen oog dicht! De hele nacht ligt ze te jammeren, en klinkt dat zo zielig! We kunnen niks voor haar doen dan een schone luier geven. Ik denk dat ze tandjes gaat krijgen, haar tandvlees is ook dik en lijkt geirriteerd. Ach, zo hebben we allemaal wat……
  De tip van de slaapzak klinkt mij goed in de oren. Elise ligt ook altijd in een slaapzak, niet dat het echt nodig is, want ze ligt toch wel stil. Maar mn oudste ging ook zn hele bedje door. Die kroop en trok zich al op met 6 maanden, terwijl Elise alleen maar op haar buik ligt als ik haar zo neer leg en anders lekker op haar rug ligt. Maar een wat grotere slaapzak, de onderkant onder het matrasje werkt prima!
  Veel succes ermee!! En troost je in de gedachte dat je niet de enige bent. Mijn vriendin heeft haar kleine tot 9 maanden lang 2 keer per nacht bij haar gehad!!!! En dan nauwelijks troostbaar!!
  Gr Antoi

  #4082243 Quote

  Nee hoor je bent niet de enige! Tot mijn dochter 1.5 jaar was moesten we er elke nacht uit… Ik was zwanger toen zijn 9 maanden was dus van 9 tot 18 maanden heb ik het heel zwaar gehad. Mijn man ging er ook veel uit hoor omdat ik met een dikke buik liep maar ik was toch wakker. Vlak voor de geboorte van mijn zoon was het ineens afgelopen. De oorzaken waren divers. Groeisprongen, droomfase, beweeglijkheid enz.
  Onze zoon is ook MEGA beweeglijk. Ook hij wordt wakker op zijn buik en zet het dan op een krijsen. Het is wel veeel minder geworden sinds hij in een slaapzak slaapt. Hierdoor is het kruipen, draaien en ander beweeg een stuk minder makkelijk. Heb je dit al geprobeerd?
  gr.Ing

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct