Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

1327028 Broodkorstje

 • Auteur
  Berichten
 • #2333030

  Geeft iedereen al brood aan de kids? Jens mocht het eerder niet vanwege zijn hypoallergene dieet maar nu dus wel. Zijn jullie begonnen met een korstje of met een zachter stukje? Op welk moment van de dag plannen jullie het brood in?

  Ik heb al een dochter van 2 maar ik ben het tijdspad van al die hapjes echt ff kwijt.
  gr.Ing

  #4082476 Quote

  Hoi,

  Jurre geef ik om 11.00/11.30 brood stukjes met smeerkaas of leverpastei. Ik geef eerst de fles en zorg dat daar nog wat inzit zodat hij na het brood nog wat kan drinken. Het brood geef ik zonder korst. Wel af en toe zo een stuk korst om op te sabbelen. Het bureau heeft me aangeraden om wel wat ouder brood te gebruiken want anders wordt het een deegbal met vers brood.

  groetjes
  Jadeje

  #4082482 Quote

  Hoi,

  ik geef Tijn de korst als ik deze heb, daar doet hij wat langer mee. Tijn eet tussen de middag een hele boterham. Doe er vaak wat boter op of soms smeerkaas / smeerworst. Tijn mag maximaal 1 boterham omdat hij nog geen 7 maanden is. (ze raden brood eigenlijk af voor 7 maanden maar de arts gaf aan dat het zeker na 6 maanden kan maar dan wel met mate.)

  #4082526 Quote

  Ik geef Thomas geen korstje als eten want dat gaat nog niet goed. Wel geef ik hem kleine dobbelsteentjes brood met boter en soms smeerleverworst. Zelf eten wil nog niet, dus hij speelt met een korstje terwijl ik bij hem de halve boterham naar binnen help.
  Meestal eten we samen brood aan tafel om 12 uur ’s middags.

  #4082945 Quote

  Hoe oud waren jullie kindjes toen jullie met brood begonnen?

  gr.Ing

  #4082946 Quote

  Jurre was net 6 maanden geweest

  #4083084 Quote

  Tijn was 5,5 maand.

  #4083120 Quote

  Thx!

  Jens is van 13 januari dus zo’n 6,5 maand. Hij heeft vandaag voor het eerst een broodkorstje in zijn handen gekregen en vond het geweldig!
  gr.Ing

  #4085056 Quote

  Jeetje, brood eten, wat gaat het toch snel. Ook hier eentje van ruim 2, maar had helemaal nog niet aan brood gedacht!!!
  Nu moet ik ook donderdag weer voor Elise naar het buro, dus daar zal ik het wel te horen krijgen! Maar ga morgen wel alvast een broodkorstje geven om haar op te laten sabbelen!
  Elise is van 23 januari, dus daar gaat het vast ook wel in.
  Alhoewel, Elise heeft nog geen tandjes!! Die van jullie wel??? Ze kwijlt al een maand en iedere keer als ze een beetje zeurderig/huilerig is en eens in de week een dunne poepluier heeft, denken wij : Het zullen wel dr tandjes zijn. Maar er komt niks echt door!
  Nou, we zullen wel zien morgen!
  Gr Antoi

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct