Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Favoriet speelgoed?

 • Auteur
  Berichten
 • #2336403

  Zo, even een nieuw onderwerp, hoor! Ik ben erg benieuwd waar jullie kids het liefst mee spelen.

  David speelt erg graag met blokken (gewoon ouderwetse gekleurde houten blokken). Hij toont geen interesse in ballen maar vindt wel alles op wielen interessant. Hij heeft dan ook een houten truck en een trein. Het gaat duidelijk in fases, soms is het een weer populauir, dan het andere. Maar die blokken, die zijn elke dag weer opnieuw een succes. Verder houdt hij van in de zandbak spelen met schepjes en emmertjes etc, en ook in het badje in de tuin vindt hij die leuk om mee te spelen.

  Behalve echt “speelgoed” zijn tijdschriften en boeken geweldig! Van mama mag hij niet de boeken uit de kast trekken, maar hij heeft wel zijn eigen stapeltje tijdschriften. Natuurlijk zijn ze ook erg lekker om op te kauwen 😉
  Als mama aan het koken is mag hij soms met potten en pannen spelen, dat is ook altijd grote pret.

  Hoe doen jullie dat trouwens met spulletjes waar ze niet aan mogen komen? We hebben de onderste boekenplanken ondertussen leeggemaakt maar meneer begint nu natuurlijk aan de tweede plank van onder…. Word een beetje moe van het nee-zeggen, maar heb ook geen plek meer om boeken etc. op te bergen!


  Joyce1979
  Bijdrager
  #4085955 Quote

  Als er knopjes aanzitten en er komt muziek uit dan vins Zoë het helemaal geweldig.

  Ze kan sinds een klein weekje kruipen en NEE snapt ze nog niet. We hebben geen boekenkast of cd-kast waar ze spullen uit kan halen dus dat is geen probleem. De kattenbakjes zijn wel een probleem. Maar we blijven consequent nee zeggen. De knoppen van de dvd speler zijn ook erg leuk. Ik zag wel nee maar ik denk ook dat ze wel moet weten wat het is dus soms mag ze er even aanzitten en ik merk dat de aandacht dan snel ergens anders naar toe gaat.

  Papier vind ze super. Ze scheurt het helemaal kapot en wil uiteindelijk de kleine stukjes opeten. Dat is weer wat minder.

  #4086876 Quote

  Hoi dames,

  Jasper heeft niet echt 1 favoriet speelgoed. Hij wil nu vooral achter z’n loopauto rennen. En we hebben een bak lego primo staan (is niet meer in de winkel te koop, maar is een soort van babyversie van duplo)

  En boekjes… hij heeft nu een eigen plankje in de boekenkast waar hij mooi bij kan staan en dan trekt hij alle boekjes eruit en kan hij echt wel een uur in alle boekjes kijken, zo leuk om te zien.

  Alle dingen waar hij niet aan mag komen hebben we gewoon even weg gehaald of onbereikbaar gemaakt, jasper staat nu ook aan de rand van de eettafel en trekt nu dus ook daar alles vanaf, dus alles ligt hoog of boven in de kast op de slaapkamer, de onderste 2 planken van de boekenkast hebben de deurtjes en manden in gezet (lang leve de ikea expedit kast) en daar heeft hij dus zijn speelgoed in in de manden en er is 1 vakje met zijn boeken.

  Liefs Jen

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct