Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

bij papa en mama in bed

 • Auteur
  Berichten
 • #2336603

  Zijn er nog meer kinderen die wel eens bij papa of mama in bed slapen als ze midden in de nacht wakker worden?
  Omdat ik nu bijna ben uitgerekend zie ik het niet zitten om op een matras naast haar te gaan liggen op de grond, dus is het er stiekem ingeslopen dat ze toch wel eens bij ons in bed slaapt. Dit is echt van de laatste maand! Hiervoor heeft ze altijd netjes in haar eigen bedje geslapen zonder probleem!
  We vinden het niet echt erg omdat ze zo weer verder slaapt. Maar we weten wel dat dit natuurlijk niet de bedoeling is. Hoe gaan jullie hiermee om?

  Groetjes Babybelle

  #4085973 Quote

  Hoi hoi,
  Bij ons komt het eigenlijk nooit voor, behlave vorige week een keer. Ben zelf ook behoorlijk zwanger en bij de derde keer huilen die nacht, heb ik Jennifer ook in mijn bed genomen. Maar ja ik slaap dan dus niet meer. Na een kwartier merkte ik dat ze in diepe slaap was en heb haar terug in haar bed gelegd. Daarna heb ik haar niet meer gehoord. Dus misschien is dat wat, dat je haar gewoon weer terug legt als ze slaapt.
  Succes gr. Ilone

  #4085975 Quote

  Hoi hoi,
  Bij ons komt het eigenlijk nooit voor, behlave vorige week een keer. Ben zelf ook behoorlijk zwanger en bij de derde keer huilen die nacht, heb ik Jennifer ook in mijn bed genomen. Maar ja ik slaap dan dus niet meer. Na een kwartier merkte ik dat ze in diepe slaap was en heb haar terug in haar bed gelegd. Daarna heb ik haar niet meer gehoord. Dus misschien is dat wat, dat je haar gewoon weer terug legt als ze slaapt.
  Succes gr. Ilone

  #4085976 Quote

  oeps er ging iets behoorlijk mis hier.. sorry

  #4085983 Quote

  Hai,

  Lastig he..!! Veerle heeft nog nooit bij ons in bed geslapen. Moet eerlijk zeggen dat ik er echt op tegen ben. Maar in juni hadden wij een bruiloft gehad en kwamen wij laat thuis. Veerle heeft twee broertjes van 6 maanden en die nacht werd Pepijn ziek, niet meer stil te krijgen, beneden gezeten.. niks was goed. Toen hebben we even onze bezwaren opzij gezet, we hadden nog maar 1 uurtje geslapen en de wekker ging over 2 uur alweer (we moesten allebei werken). Kussen uit bed gedaan, we hadden alleen een laken in ons bed vanwege de warmte en pepijn hoog in bed gelegd. We hebben toen toch nog even anderhalf uur geslapen. Daarna is het niet meer voorgekomen. Tja uit nood doe je het wel eens.

  Sterkte!!

  Groetjes, Floor

  #4085994 Quote

  Hoi hoi,

  Ook wij zijn geen voorstander van bij ons in bed slapen.
  Maar de afgelopen 2 nachten, hebben we hem dus wel bij ons in bed genomen.. Hij wou ook echt bij ons zijn, dat maakte hem wat rustiger. Alleen heeft hij niet geslapen bij ons.. Hij lag gwn lekker op zn gemakje, en zodra dat hij rustig was, hebben we hem weer terug in bed gelegd.. Niet dat dit altijd goed is gegaan, maar een enkele x heeft hij wel 1,5uur doorgeslapen..

  Liefs Deb.

  #4086045 Quote

  Hoi hoi,

  Bij ons is het alleen een paar keer voorgekomen toen Sven echt heel ziek was. Verder doen wij het nooit. En tja, Sven wil dan ook alleen maar spelen, hoe laat het ook is dus het heeft geen enkele zin.
  Heel soms komt het nog wel eens voor dat mijn man met hem in het logeerbed gaat liggen en dan wil hij soms wel slapen. Meestal als hij erg gedroomd heeft en dan aardig van slag is.
  We proberen de stelregel: ‘troosten op de eigen kamer’ zoveel mogelijk vol te houden. Zeker rond deze leeftijd want Sven weet maar al te goed hoe hij de situatie uit moet spelen.

  Groetjes,
  Maike

  #4086052 Quote

  Hallo,

  Alice wil helemaal niet bij ons in bed! heb wel eens gedacht: kom maar bij ons in bed, dan kan ik tenminste slapen maar zodra ik haar ook maar in onze slaapkamer breng begint ze gewoon te gillen….. geen optie dus.
  Haar broertje Erik slaapt wel af en toe bij ons in bed, hij is nog maar 3 week oud en is af en toe snachts niet weer in slaap te krijgen. Ik leg hem dan gewoon naast me neer. Ben er eigenlijk helemaal niet bang voor dat ik bovenop hem ga liggen ofzo. Doe het wel alleen als hij echt niet wil slapen en wil er ook helemaal geen gewoonte van maken.

  Vind het eigenlijk wel eens jammer dat ALice helemaal niet in ons bed wil. op zondagochtend ofzo wil ze het ook echt niet!

  Groetjes Alberdien

  #4086065 Quote

  Hoi hoi,

  Eva en Bas hebben nog nooit een nacht bij ons in bed geslapen (behalver de eerste twee nachten na hun geboorte, toen hebben ze op mijn borst geslapen). Ik kan gewoon echt niet slapen met een kindje in mijn bed.
  Als ze ziek zijn, dan blijven alle tussen deuren open, zodat ik ze snel hoor, maar ook dan slapen ze in hun eigen bed.

  Inmiddels is het bij onze kinderen hetzelfde als bij Alberdien. Ze WILLEN niet eens meer in ons bed slapen. Wel komen ze het ’s morgens in ons bed spelen, maar slapen ho maar.

  Ik geloof trouwens niet zo dat je als moeder op je eigen kindje zou gaan liggen. Dekbedden zijn voor die kleintjes natuurlijk wel echt gevaarlijk, maar nu toch ook niet meer.
  Als het toch voor iedereen rust geeft, waarom niet?
  Rust is heel veel waard, zeker aan het eind van je zwangerschap. Ik kan me alleen voorstellen dat je kleine meissie ook nog graag bij jullie wil slapen als jullie kleintje straks geboren is. Dan geeft het juist misschien meer onrust, dan rust?!?!?
  Ach, dat is allemaal maar koffiedik kijken.

  Groetjes, Karin

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct