Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Is dit een fase? ( gaat over Elize)

 • Auteur
  Berichten

 • Terra
  Lid
  #2336631

  Hoi lieve meiden,

  Hier in huize van Vliet gaat het redelijk! Hjerre is nogal ondeugend, maar Elize is een ramp.

  Elize is een dametje met een heel pittig karaktertje!Het is nu al! Mij! mij! En ze is nog geen twee. Bovendien gilt ze de hele dag en huilt ontzettend veel. Bijten, slaan, knijpen ( tot bloedens toe) is hier niets bij. Voorbeeld: Hjerre speelt met een autootje, Elize stapt al gillend op hem af en pakt het autootje af en slaat en bijt en knijpt wanneer Hjerre dit niet loslaat! ( uiteindelijk geeft hij het wel want hij heeft natuurlijk pijn). Natuurlijk pak ik het autootje af van Elize met de woorden, Nee Elize, hier speelt Hjerre mee. En geef haar een ander exemplaar. Zo gaat ze mij slaan en knijpen en natuurlijk gillen en huilen…..en zo gaat het de hele dag wel door. Wanneer iets niet lukt…..wanneer ze haar zin niet krijgt…..wanneer ze moe is…..enz enz.

  Ik ben een hele geduldige mama, maar nu weet ik het even niet meer.

  Wie heeft er tips voor deze eigenwijze kabouter?

  Groetjes Hanneke

  #4086326 Quote

  lieve Hanneke,

  ik heb een paar weken geleden ook een zelfde soort topic geopend in het andere forum van Pauline, ik kreeg veel herkenning gelukkig!

  Ik merk aan Ivar dat hij eigenlijk vervelend wordt als hij niet genoeg aandacht van me krijgt, heel logisch natuurlijk maar wat vallen ouders vaak in de valkuil om kindjes meer aandacht te geven als ze zeuren, krijsen etc dan als ze lief aan het spelen zijn. Ik probeer er nu heel goed op te letten. Tevens heb ik baat bij continu uitleggen, wat gaan we doen, in die en die volgorde, als mama de was klaar heeft gaan we boekje lezen etc. Ik zei vaak ‘zometeen, als ik klaar ben, straks’.

  Dit zijn maar gewone dingetjes, niet echt specifiek voor jouw situatie. Kan het een weerslag zijn op de afgelopen periode?

  Ik ga binnenkort een afspraak maken op het CB, gewoon eens informeren naar opvoedondersteuning.

  Veel succes met je eigenwijze kabouter!

  Liefs Jenneke

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct