Kies nú voor een abonnement met korting

Abonneer nú met korting

 

Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

perineum olie.

 • Auteur
  Berichten
 • #2336692

  Hallo,

  Ik ben zwanger van ons derde kindje, nu 32w wkn.
  Bij alle twee iets scheurtjes waardoor ik gehecht werd. Het kon/mocht niet goed verdoofd worden dus hechten vond ik geen pretje. Nu lees ik net iets over perineum olie. Goed inmasseren vanaf week 34. Wie heeft er ervaringen mee? Helpt het??
  Anders wil ik het zeker gaan proberen als de kans op het uitscheuren/inknippen kan verkleinen.
  Ik hoop op reacties. Bdankt!
  Groetjes Ingrid.

  #4086059 Quote

  Hoi,

  Zeker doen!! Is echt een aanrader.
  Bij mijn eerste heb ik het niet gebruikt, dat was een kleine baby van 2900 gram en had ik ook ene heel klein scheurtje wat niet gehecht hoefde te worden maar ik wel veel last van had.
  Bij mijn 2de heb ik het wel gebruikt, en heb ik een baby van 4040 gram gekregen zonder te scheuren!! Ik dank dat echt aan de perineumolie.
  Ik zit nu ook in mn 32ste week en ben het net weer begonnen met smeren, beter iets te voeg dan te laat.

  Groetjes, Risje

  #4086114 Quote

  Oke, dank jewel voor de tip Risje!!
  Wat is jouw uitreken datum? Vind je t zwaar met de twee andere kinderen erbij?
  Groetjes Ingrid
  ps ik ga het maandag meteen kopen!

  #4086245 Quote

  Hoi Risje,
  Wat herkenbaar zeg, ook ik ben t goed zat. Ik vind het ook erg zwaar. Mijn vorige zw.schappen verliepen vanaf maand 3 echt fantastisch met zoveel energie maar nu… geen energie gehad vanaf t begin. Alles doet me pijn als ik smorgens uit bed kom na weer n waardeloze nacht. Overdag kan ik nog weinig, 10 min. lopen is veel. Het kindje is ook super bewegelijk en als ik rustig wil gaan zitten zorgt t kindje er wel weer voor dat ik gestrest zit vanwege de vele harde trapjes. Ja, wel jammer, ik had echt gehoopt te kunnen genieten maar ik kijk al n heel poosje uit naar t einde! Lag ik maar al in mn kraambed denk ik dan. Mijn andere kinderen zijn 8 en 6 jaar, ze kunnen gelukkig goed helpen dat scheelt wel. Zijn jouw andere kinderen nog klein?
  Ik ben 3 okt uitgerekend. Maar hoop eerder haha!
  Groetjes Ingrid. En… sterkte!

  #4086246 Quote

  Hihi, ik hoor het wel vaker van mensen die 3 kinderen hebben. Bij mijn eerste had ik zware bi dus was ook geen fijne zwangerschap. Bij de tweede ben ik gelijk in therapie gegaan en heb ik een super zwangerschap gehad!!
  Had echt niet verwacht dat deze zo zwaar zou zijn. Mijn kinderen zijn 3 en 8. Dus dat is op zich niet zo heel zwaar lijkt mij. Nu hebben ze lekker vakantie.

  Ik kijk ook heel erg uit naar de kraamweek, hopelijk dit keer wel zonder postnatele depressie. Dat heeft namelijk alles verpest bij mijn tweede. Maar daar zijn we nu ook heel alert op.

  Jou kindje ook al zo druk, ik word er ook gek van, zou fijn zijn als hij zn positie gaat innemen en niet meer zo veel ruimte heeft.

  Jij ook sterkte met de laatste zware loodjes, kunnen we lekker klagen op het forum, hihi

  #4086248 Quote

  Nou hé, klagen is best wel s lekker, en goed hoor! Soms voel ik me wel s schuldig dan denk ik ik mopper zoveel van hier weer last van en daar weer last van maarja t valt ook niet mee. Drie en acht, leuke leeftijden hé? Onze dochter van 8 is er zo bewust mee bezig, erg leuk.
  Wat vervelend die postn. depr. zeg! Ik was na de tweede ook erg lang nog bezig met moeilijke hormonen en heb er tegen aangezeten denk ik. Het heeft wel een aantal mnd geduurd, soms moest ik gewoon even weer naar boven, goed uithuilen puur door hormonen. Ik hoop voor je dat je nu beter kan genieten na je bevalling!
  Weten jullie al wat het gaat worden? Wij krijgen een dochter. Geweldig!
  Nou, succes en houd je rustig! Gelukkig is t nu niet meer zo warm hé?!!!
  Liefs, Ingrid.

  Lees ook: Zwanger, en nu?
  #4086262 Quote

  Ja, wij krijgen na de 2 meiden een jongen!! Erg leuk, moest er wel even aan wennen in het begin. Ik ben namelijk echt een meiden moeder. Maar vind dit wel een nieuwe uitdaging.
  Hadden jullie al een meid?
  Meisjes zijn echt leuk!
  Ik ben ook zo iemand die veel last heeft van hormomen. Gelukkig ben ik er na 10 maanden met bepaalde vitamines en miniralen boven op gekomen.
  Ik ga ze nu al voor de bevalling slikken, en hoop dart het dan erg mee gaat vallen.
  Ben ook blij dat het nu niet meer zo warm is.
  Nog 3 weken werken en dan verlof. En daarna heb ik mijn baan opgezegt, dus ik ga nu eerst een paar jaartjes genieten van de kids!!
  Werk jij nog, en hoe lang moe je dan nog?

  Liefs

  #4086276 Quote

  Wat leuk 2 meiden zeg! Wij hebben een meisje van 8 en een jongen van 6 en dan komt er nu weer een meisje, vind ik echt super! Niet dat jongens niet leuk zijn hoor haha want ik geniet van onze knul maar die zijn over het algemeen iets drukker en lomper, tenminste in ons geval dan. Onze dochter had ook echt op n meisje gehoopt maar onze zoon hoopte op n broertje. Best begrijpelijk.
  Vorige week hebben we de naam besloten, eindelijk de knoop doorgehakt. Ja, ik ben ook meer n meisjesmoeder, ik geniet zo van samen winkelen,knutselen enz. Mijn man doet veel voetbal dingen met onze zoon, ook weer leuk voor hem!

  Ik was bewust gestopt met werken toen ik zwanger werd van de eerste en dat bevalt me zo goed! Ik zat in de kinderopvang en ik vond het anders té veel worden, overdag werken met kids en dan thuis weer verder met kids, vandaar. Ik geniet enorm van deze luxe nu zo thuis!! Ik ben blij dat t kan.

  Ja, ik heb ook snel last van hormonen, elke maand tijdens menstruatieweek veel hoofdpijnen en heb al sinds mijn twaalfde veel migraines, allemaal hormonaal.
  Ben jij miss ook erg misselijk geweest begin van je zwangerschap? Hoor je veel van mensen die snel last hebben v hormonen. Ik wel, erg extreem deze keer. Vanaf week 6 t/m week 15. In de 7e week 10 dgn in t ziekenhuis gelegen aan infuus, uitgedroogd door t vele spugen. Daarna thuis nog ruim 11 wkn plat op de bank gelegen, bewegen was spugen dus moest stil liggen. Was n zware tijd. Tja, je moet er wat voor over hebben hé?!!
  Gaat jullie dochter van 8 trakteren straks op school als haar broertje geboren is? Weet je al wat?

  Liefs Ingrid.

  #4086286 Quote

  Ik vond mijn werk heerlijk, heb ook erg leuk werk, maar ik moet er 100 km enkele reis voor rijden. Het zijn dus hele lange dagen. En dat zie ik niet meer zitten met 3 kids. Ik kon er voor kiezen om meer in de buurt te werken, maar ik heb besloten om te stoppen en me volledig op de kinderen te gaan richten. Inderdaad is het een luxe als dat tegenwoordig kan! Ben er ook wel blij mee.
  Gelukkig ben ik niet misselijk geweest, alleen maar moe, en dat is nooit overgegaan.
  Wat bij mij wel hielp voordat ik zwanger was, is de pil doorslikken, dan blijft de hormoonpijl gelijk. En dan zit je ook niet iedere maand met dat bloederige gedoe!
  Wat fijn dat jullie al uit de naam zijn! Wij nog niet, is echt een kriem. Meisjesnamen vinden we wel erg leuke, maar voor een jongen niet. Ik wil geen top 10 naam. Een naam die je niet vaan hoort. En das best moeilijk.
  Op dit moment hebben we een naam in onze gedachten, eens kijken of het daar bij blijft…..

  Onze dochter gaat zeker beschuit met muisjes trakteren, dat vind ze helemaal geweldig. Ze weten dat ze een broertje krijgen, de oudste is helemaal trots. De jongste snapt er niet zo veel van. Die zit op Kindergarten hier in Duitsland (we wonen net over de grens) Haar willen we ook beschuit met muisjes laten trakteren, ookal kennen ze dat hier niet, is toch leuk om wel te doen.

  Liefs, ris

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct