Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger en overgewicht??

 • Auteur
  Berichten

 • Victory
  Lid
  #2336995

  Aangezien ik over het geheel goed verdeeld ben en 1.76 lang ben, weeg ik wel rond de 100 kg.
  Wij hebben een grote kinderwens, hebben sommigen hier ervaring mee? Of weten jullie of er veel risico’s aan verbonden zijn. Verder mankeer is lichamelijk niets, sport ik en eet ik gezond.

  Please let me know!

  Victory

  #4086557 Quote

  Hier dan een berichtje van iemand met zelf aanzienlijk overgewicht….nou mijn eerste was binnen twee maanden verwekt,,,mijn hele zwangerschap liep op rolletjes,,,ik heb nog heel veel gelopen in mijn zwangerschap waardoor ik soepel bleef tot aan het eind en geen last heb gehad van allerlei kwaatjes,,,mijn suiker en bloeddruk waren altijd goed,,,de verloskundige is menig keer verbaasd geweest dat ik nog zoveel kon,,,en inmiddels gaan we de komende twee weken klussen voor de tweede,,,als het weer zo snel gaat heb ik niks te klagen…

  dus ik zou zeggen laat gaan met die banaan,,,en veel succes….het zal vast wel loslopen…

  #4086596 Quote

  Hoi victory,

  Ik heb zelf ook overgewicht, en heb in april een zwangerschap van 8 weken mogen beleven.
  Dus het kan zeer zeker wel hoor.
  Wij zijn nu bezig voor een nieuwe poging.
  Dus succes ermee.

  Liefs

  #4086624 Quote

  Hi Victory,

  Volgens mij hoeft overgewicht een zwangerschap niet in de weg te staan. Ik heb zelf ook het nodige aan extra kilo’s en ben nu zwanger van de tweede. De kwaaltjes die ik heb, hebben niks met overgewicht te maken. Dus volgens mij moet er geen probleem zijn.

  Succes er mee.

  Gr. Tamara.


  SabineF
  Bijdrager
  #4086642 Quote

  Hoi hoi,

  Ik heb ook een aanzienlijk overgewicht volgens de weegschaal. Het zit mij opzich niets in de weg maar het is een beetje lastig want het verhoogt mn risico op suiker. Mijn ouders hebben nu allebei (ouderdoms) suiker. Vandaar dat ik aan het lijnen ben geslagen en zo al minimaal 10 kg ben afgevallen. Ik zat me laatst te orrienteren over overgewicht en zwanger worden en ik werd helemaal depressief! Al die sites waar zoveel opstaat. Terwijl als je om je heen kijkt mensen die net zo, of zelfs dikker zijn ook gewoon prachtige kindjes krijgen! Dus maak je niet dik! 😉 We gaan er gewoon voor. Mn vriend zegt altijd; komt wel goed schatje, gewoon positief blijven!
  Wij zijn nu met de eerste ronde bezig en het duuurt veeeeeel te lang 🙂

  Gr Sabine

  #4086653 Quote

  Mooi om te horen dat er meer dames zijn met meer kilo’s op de ribben. En het is waar,,,die krijgen ook hele leuke kindjes. Wat ze bij mij in de zwangerschap “extra” hebben gedaan is een keer extra op suiker gecontroleerd.
  Wij zijn nu ook bezig aan de eerste ronde voor de tweede en ik ga er vanuit dat het allemaal net zo soepel verloopt als eerste

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  bobbian
  Bijdrager
  #4086676 Quote

  Hoi,

  Ik heb ook overgewicht en ik heb 2 kinderen mogen krijgen en we zijn bezig voor nr. 3.
  Alleen heb je meer controles met overgewicht van bv. suiker.
  En het positieve is dat je een extra echo krijgt rond 30 weken om te kijken of de baby niet te hard groeit.

  #4086697 Quote

  Ik heb een kennisje met behoorlijk voergewicht, maar die kan maar moeilijk zwanger worden. Haar eerste zwangerschap ging verder prima.

  En met een hoog BMI mag je soms niet thuis bevallen, of in ieder geval niet op de bovenverdieping! Mocht het misgaan, dan mogen ambulancebroeders je niet tillen.

  #4086747 Quote

  o ,ja indien het erg extreem is heb ik me wel laten vertellen dat je onder begleiding van een gyn. komt ipv een verlos.. Ik ben tijdens mijn zwangerschap mar 13 kilo bijgekomen, ik denk dat als je al overgewicht hebt het wel belangrijk is dat je bijvoorbeeld niet nog 30 kilo bijkomt…ze kijken inderdaad wel of je kindje niet te hard groeit…die van ons was een flinke kerel van mer dan 8 pond, echter denk ik niet dat, dat op zich nog bijzonder is op de dag van vandaag

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct