Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Zwanger worden met bekkeninstabiliteit

 • Auteur
  Berichten
 • #2337120

  Hallo,

  Mijn partner en ik willen na de eerste verjaardag van ons zoontje graag voor een tweede kindje gaan. Ik heb alleen nog steeds erge last van bekkeninstabiliteit en ben daardoor bang voor een tweede zwangerschap. Het begon al met week 10 van de eerste zwangerschap en duurt nu nog voort (mijn zoontje is nu 11 maanden) dus het heeft weinig te maken met hormonen.
  Als ik nu al pijn heb, hoe wordt het dan als ik straks het gewicht van een tweede kindje moet dragen? Ik hoop dat er iemand is die hier ervaring mee heeft.


  mari29
  Lid
  #4086526 Quote

  ik herken dit ja…
  ik had bij de tweede zwangerschap vrijwel gelijk last van mijn bekken, en bij de derde, nu 6 weken ver, wéér. Bij mij duidelijk een kwestie van hormonen.

  Ik ga gelijk in therapie, dit bel ik eerder dan de vk.
  Ik had de restrictie dat het goed was om het eerste jaar niet zwanger te worden, idd.

  Het lijkt me wel verstandig dat je informatie inwint. Misschien kun je alvast therapie volgen en aan je houding werken? En oefeningen doen?
  suc6!

  #4086693 Quote

  Heel eerlijk zou ik even wachten met weer zwanger worden en ondertussen pilates gaan doen. Dat zijn oefeningen voor bekken, buik en rug. En wat je bekken niet kan, vangen de spieren in buik en rug op.

  Ik had bij mijn eerste ook snel BI. Dat knapte na de bevalling traag op, maar met 8 mnd was het over. Met 10 mnd werd ik zwanger van de tweede en dat was vanaf de eerste week mis. Na de bevalling van de tweede heeft dat nog anderhalf jar geduurd, ondanks veel fysio. Pas na een 4 maanden Pilates knapte het echt op. Mijn BI was niet meer dan een beetje kwetsbare onderrug geworden.

  Nu ben ik 17 weken zwanger van de derde en het begint weer. Maar door mijn betere houding en sterkere spieren (ik doe nog steeds pilates) is het heel goed te doen. de tweede is inmiddels 2,5 jaar. Niet wat ik wilde, maar veel gezonder voor mij. Mijn rug/ bekken moet mijn hele leven nog mee.

  Sterkte, maar ik zou eerst in een betere conditie komen en dan pas weer zwanger worden, als het kan kwa leeftijd of zo.

  #4086776 Quote

  Hey hey!

  Lastig is het wel! Maar ik zou toch even wachten, ivm de leeftijd van jullie eerste kindje, veel optillen enzo… Loop je bij een specialist of iets? Die kan je beter advies geven van wat je moet doen.. Ik weet zeker dat je meer last zou krijgen tijdens een volgende zwangerschap, omdat je al last hebt natuurlijk, en aangezien alles weker wordt, wordt het er niet beter op.. Mijn moeder heeft het, daar zijn ze te laat achter gekomen, jaren terug hoor! 😉 En mocht je er voor gaan, zeg het meteen tegen je vlkundge, en let op alles wat je doet! Hou er rekening mee dat je er vroeg last van kunt krijgen..
  Veel succes met je besluit! En hoop dat het uiteindelijk allemal weggaat!

  Groetjes MamaSun


  marjan1980
  Bijdrager
  #4086833 Quote

  hoi,
  ik heb bij me 1ste bekkeninstabiliteit gehad.in de 20 weken moest ik stoppen.na 6 maanden kwam het terug.na 1,5 jaar was het weg.zei me fysio.toen vertelde ik dat ik zwanger was van de 2de.met 6 weken werd ik door verwezen naar iemand die speciaal daarvoor is.met 10 weken moest ik stoppen met werken,maar bleef doorgaan,maar met 12 wkn ben ik toch maar gestopt,anders zou ik in een rolstoel belanden zo hard ging het.
  nu is me zoontje 3 jaar en ben er nu pas vanaf.
  we wilde nog graag een 3de kind,maar me man was bang dat in een rolstoel zou belanden.met de fysio over gehad.het kan geen kwaad als ik nu zwanger wordt maar ik heb wel verhoogd risico omdat ik slank ben.maar het hoef niet.en je weet nu ook wat je wel en niet moet dus.je bent voorzichtiger.
  zou het eens bespreken met de fysio of huisarts.
  succes
  gr marjan

  #4087110 Quote

  Is slank zijn een risico-factor voor BI? Dan zet ik het nu op een vreten, haha. Te laat, ben al zwanger en heb de eerste tekenen van BI ook al weer.

  Lees ook: Wanneer ben ik vruchtbaar? - Handige rekentool

  marjan1980
  Bijdrager
  #4087175 Quote

  hey swiepie
  hoe ver bij jij dan ???
  je 3de ook toch???
  ook allemaal bi ???
  ja dat zij me fysio.
  misschien als je wat zwaarder bent dat je dan soort kussen heb ofzo.ik zag het over 2 weken eens vragen.dan is hij terug van vakantie.
  en ik was ook niet overdreven dik geworden.
  bij de 1ste 11 kilo en bij de 2de maar 8 kilo.
  daar was het stuk erger.
  bij de eerste kon ik weleens niet opstaan.plof weer neer op de bank daarna ging het weer.net of je in een zithouding geblokkeerd wordt.bij de 2de had ik sóchtend echt soort uitval,zakte zo door me benen heen.moest me echt vast houden.even op wc zitten en daar liep ik zo weer weg.
  werk jij nu ook ???
  bij mij zal het ook moeilijk gaan,werk in de zorg,aan bed dus.
  gr marjan


  sara b
  Lid
  #4087876 Quote

  Hallo,

  Ik keek uit nieuwsgierigheid eens op het zwanger worden forum in plaats van op het zwanger zijn forum. En ik dacht, ik kan in elk geval vertellen hoe het mij vergaat met betrekking tot de bekkeninstabiliteit die ik ook heb.

  Ik ben zwanger van de tweede, nu in week 30. Bij de eerste kreeg ik rond week 16 last van mijn bekken en ben naar een fysiotherapeut gegaan die gespecialiseerd is in bekkeninstabiliteit. Met allerlei oefeningen werd het steeds beter en ging het eigenlijk verder gewoon goed. Echter, toen ik weer ongesteld werd voor het eerst (na zo’n 9 maanden na de bevalling pas, gelukkig) begon de pijn in mijn bekken opeens ook weer terug te komen. Dit werd elke maand erger en erger, alleen rond de ongesteldheid dus. Ik ben toen weer naar de fysiotherapeut gegaan, omdat de pijn te erg werd en ook omdat we graag weer voor een kindje wilden gaan. De therapie verliep weer heel goed en het werd weer minder. Zij vertelde me dat mijn bekken gewoon altijd een zwakke plek zullen blijven, dus bij vermoeidheid en dergelijke zal ik juist daar pijn krijgen. Ook zei ze dat het heel erg verbonden is met je hormonen en dus juist rond je ongesteldheid op kan spelen. Toen we besloten weer voor een kindje te gaan werd ik heel snel zwanger en ik had meteen geen last meer van mijn bekken, omdat ik niet meer ongesteld werd. Alleen is het er in het verloop van de zwangerschap toch weer ingeslopen, nu inmiddels alweer meer dan een maand, en het wordt steeds erger, dus ik ga ook weer contact opnemen met de fysio. Wel kan ik veel beter met de pijn omgaan omdat ik goed weet wat voor oefeningen ik moet doen en welk houdingen ik moet vermijden. De pijn was bij mij in elk geval veel erger in de periode tussen beide zwangerschappen in rond de ongesteldheid dan nu tijdens de zwangerschap en tijdens de vorige zwangerschap.

  Groetjes, Sara

  #4091147 Quote

  Allemaal heel erg bedankt voor de tips! Ik loop nu niet meer bij een specialist maar heb vanaf 14 weken zwanger tot 3 maanden na de bevalling bij een bekkenfysio gelopen. Ik moest volgens haar gaan sporten en kreeg een programmaatje mee voor het opbouwen van spierkracht rond het bekken. Alleen, met 2 dagen op het werk en 3 dagen met mijn baby thuis waarbij ik ook werk (plus borstvoeding geven en gewoon altijd moe zijn) komt ik er echt niet toe om nog naar de sportschool te gaan. Bovendien heb ik ook RSI, dus veel van de voorgeschreven oefeningen zou ik daardoor niet kunnen doen.
  Maar die pilates klinkt als een goeie tip! Ik ga me gelijk opgeven. Misschien moeten we inderdaad het idee van een tweede nog even uitstellen, je lichaam moet zoals jullie zeggen nog langer mee!
  Wel lastig met een man die staat te trappelen om een tweede te krijgen… 🙁 Ben nu 31 en hij vindt dat we niet te lang moeten wachten (we willen er drie).

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct