Meepraten op het forum? aan bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct .

Borstvoeidng na Keizersnede

 • Auteur
  Berichten
 • #2337959

  Hoi,

  Ik krijg eerdaags een geplande keizersnee.
  Nu lees ik hier en daar dat de borstvoeding (wat ik heel graag wil geven) moeizaam op gang kan komen. Wellicht hebben jullie tips waar ik wat mee kan.

  Grt. Sandra (36wkn)

  #4087549 Quote

  Hi Sandra,

  Ik ben de vorige keer ook bevallen via een keizersnede en bij mij kwam de borstvoeding gewoon goed op gang. Dat het aanleggen niet ging had te maken met niet de juiste vorm tepels en na 6 weken hannessen ben ik dan ook gestopt, maar op zich ging het best goed.

  Laat je niet op stang jagen door alle verhalen. Ze zeggen dat iedere vrouw geschikt is om borstvoeding te geven. Ik heb wel slechte ervaring met de verpleegkundige in het ziekenhuis, maar dat heeft mijn kraamzorg meer dan goed gemaakt. Die heeft er alles aan gedaan om de borstvoeding goed te laten lopen.

  Evt. kun je een lactatiedeskundige om advies vragen, mocht niet te lijken lukken.

  Heel veel succes.

  Gr. Tamara

  #4087551 Quote

  Hi Sandra,

  Ik heb ook een keizersnede gehad. En met de borstvoeding ging het gewoon goed. Tenminste, het op gang komen. Ik had een ander probleem, de vorm van mijn tepels, waardoor het aanleggen niet lekker ging. Ik was toch al niet pro-borstvoeding en heb er na 6 weken de brui aan gegeven, maar niet omdat het niet goed op gang kwam.

  Laat je niet gek praten, iedere vrouw kan borstvoeding geven. Laat je evt. voorlichten door een lactatiedeskundige. Die schijnen heel erg goed te zijn. Ik heb er geen ervaring mee, omdat ik toch al niet veel zin in dat gepruts had. Maar zij schijnen je heel goed te kunnen helpen, zelfs als je de moed al op hebt gegeven.

  Gr. Tamara.

  #4087552 Quote

  He bah…

  twee keer mijn reacties… sorry!!!

  #4087762 Quote

  Hoi Sandra,

  Ook ik heb een keizersnede gehad en kon daarna borstvoeding geven.
  De verpleegkundige in het ziekenhuis gaf goede begeleiding.
  Ik moest wel kloven de dag na de keizersnede om het goed op
  gang te krijgen, en na 2 dagen had ik melk in overvloed.
  ( dat was ook wat minder ) Daarna ben ik 4 weken met
  borstvoeding doorgegaan en toen gestopt omdat het al mijn
  energie onttrok.
  Veel succes,

  Groetjes Karin

  #4088421 Quote

  Hoi sandra,

  Ik heb in september een spoedkeizersnede gehad na een zware bevalling van ruim 3 uur. De eerste 4 dagen heb ik nauwelijks kunnen voeden omdat het ziekenhuis personeel te druk was om te helpen met aanleggen en de baby aangeven. Toen ik thuis kwam was de kleine zo goed als gewend aan kunstvoeding, maar heb ik met behulp van de kraamzorg alsnog een de borst kunnen krijgen! Ik was van plan 3 maanden te voeden, maar heb het uiteindelijk een half jaar volgehouden. Wat ik wil meegeven, geef niet op als het in het ziekenhuis niet lukt, het kan zijn dat het in alle rust thuis alsnog een kans krijgt. Ik heb wel al die tijd gekolft in het ziekenhuis.

  Liefs jen

  Lees ook: De bevalling: wat kun je verwachten?
  #4088511 Quote

  Hoi meiden,

  Bedankt voor jullie reacties. Ik heb zelf al een borstkolf gekocht (hand/electr. zo 1 had ik bij mn zoontje ook alleen hand) en aangezien ik heel graag wil dat het slaagt hoop ik dit ook te kunnen doen.

  Groetjes,
  San

  #4089554 Quote

  Hoi Sandra,

  met name de goede begeleiding is een must… ik had ook een kolf maar ook zhpersoneel wat geen tijd had en een kraamverzorgster die snerende opmerkingen maakte over mijn krachtinspanningen om toch bv te kunnen geven na een verschrikkelijk moeilijke bevalling en toen een spoedkeizersnede. Dus mee gestopt toen.

  Nu zwanger van de 2e en ik ga volgende maand naar 2 bv-avonden en heb een kleinschalig kraamzorgburo gevonden die zich ook heeft gespecialiseerd in lacatiedeskundigheid… daarnaast slik ik Shatavari, een kruid wat je bv schijnt te stimuleren. ik zet alles op alles om het dit keer wel te laten werken want ik heb een jaar lang met een huilend zoontje gezeten die stikte van de buikpijn omdat hij niet goed reageerde op geen enkele voeding…

  het opstarten van bv kan langer duren na een keizersnede door de verdoving…

  succes en hopelijk gaat het bij jou ook slagen!!!

  Liefs
  Sunny

Meepraten op het forum? bij Ouders van Nu. Heb je al een account dan kun je direct